Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Mete Kalkavan genç ve istikbal vaat eden bir hakem. Maçta doğru yorumladığı kararlarının yanında iki pozisyonda önemli değerlendirme hatası yaptı. Birincisi maçın başında Dani’nin, Mert’e yapmış olduğu müdahaleydi. Dani topa vurmak isterken zamanlama hatası yaparak müdahalesi, rakibi Mert’e dönüştü. Hakemin penaltının yanında bariz gol şansından dolayı Dani’ye kırmızı kart da göstermesi gerekiyordu.
İkincisi ise Akhisarlı oyuncunun hava topuna yükselen Selçuk’a yaptığı müdahaleydi. Yükselen bir oyuncuya yapılan en ufak müdahale onu bozar. Nitekim bu pozisyonda Selçuk’a yapılan müdahale penaltı gerektiriyordu. Oysa ki, hakem bu iki pozisyona da devam diyerek yanlışa imza attı.
Bu gibi pozisyonlarda ligin deneyimli hakemleri de hatalar yapıyor. Mete Kalkavan ve onun gibi genç hakemler de mutlaka desteklenmeli, ancak bu önemli hataları yapan gençler de, yanlışlardan ders çıkarmalı. Yardımcı hakem İsmail Şencan, hem Burak Yılmaz’ın attığı golde hem de Melo’nun attığı golün iptali kararında müthiş başarılı yorumlar yaptı, kendisini kutluyorum.