Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş takımı oyuncuları hafta içinde oynamış oldukları başarılı Dinamo Kiev maçından sonra, çıktığı bu maçın ilk yarısında çok iyi oynadılar ve öne de geçtiler. Ancak ikinci yarı bu avantajlarını kullanamadılar. Beşiktaş takımı oyuncularının fizik kondisyon olarak iyi olmadıkları sezon başından beri dikkat çekiyordu ve bu maçta da 70. dakikadan sonra daha net ortaya çıktı.Gençlerbirliği takımı çok disiplinli oynadı ve oyundan hiç kopmadılar.
Maçın hakemi Özgür Yankaya genel olarak iyiydi ama bazı faul kararlarında hatalıydı. Öylesine basit faul düdükleri çaldı ki; bunu diğer maçlarda da yapmaya devam ederse bir gün başına iş alır, benden söylemesi.
Maçın yardımcı hakemleri çok kötü bir performans sergilediler. Öylesine kritik ofsayt hataları yaptılar ki evlere şenlikti. Özellikle maçın kıdemsiz yardımcı hakemi İsmail Şencan, Egemen için bariz bir yanlış ofsayt bayrağı çekti. Egemen neredeyse 1 metre geriden geliyordu. Bu bayrağıyla resmen Beşiktaş’ın bir gol atma şansını engelledi. Eğer Egemen’in bu pozisyonunu “rakip oyuncu faul yapıp engellemiş olsaydı” karşılığı kırmızı kart olurdu. Bakalım MHK böylesine skandal bir hata yapıp Egemen’in bariz gol atma şansını engelleyen ve maçın sonucunu etkileyen Şencan’a bir kırmızı kart gösterebilecek mi?
Yine diğer yardımcı hakem Orkun Aktaş’ta. Tum için hatalı bir ofsayt bayrağı çekti. Bu pozisyonunda ofsaytla uzaktan yakından alakası yoktu. Tum, Beşiktaşlı oyuncuyla aynı hizadaydı.