Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bülent Yıldırım adına şanssız pozisyonların bol olduğu bir gece yaşandı. Doğru verdiği kararların yanında vermedikleri de çok tartışıldı. Galatasaray’ın attığı ilk golde Engin rakibine, ayağını gereğinden fazla kaldırarak tehlikeli bir hareket yaptı. Dolayısıyla hakemin burada Engin aleyhine bir endirekt serbest vuruş vermesi gerekirdi.
Yıldırım, Hayrettin’in müdahalesi ile yerde kalan Baros’un pozisyonuna ‘devam’ diyerek bence doğru bir karar verdi. Sivasspor kalecisi Borjan’ın Baros’a yaptığı müdahale ise net bir penaltıydı ve hakemin bu kararının yanında sarı kart göstermesi de çok yerindeydi. Galatasaraylı Semih’in bariz gol atma şansı ile ilerleyen Pedriel’i düşürmesinde net bir penaltının yanında kırmızı kart da çıkmalıydı. Ancak hakem ‘devam’ dedi.
Engin’in atılmasında Erdinç Sezertam’ın yardımı yerindeydi ve kırmızı kart doğruydu. Ancak bu karttan önce Engin kalecinin vuruşunu engellemek için önüne geçmişti. Sonrasında ise kaleci de Engin’i iterek yere düşürüyor. Hakem, burada serbest vuruş vermiş olsaydı belki de tartışılan bu penaltı pozisyonunun ve kırmızı kartın önüne geçmiş olacaktı. Hakem Yıldırım, Elmander’in Hayrettin’e müdahalesinde doğru bir kırmızı kart verdi.