Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe psikolojik olarak zor günler geçirdiği bu günlerde önemli bir galibiyet aldı. M’Gladbach çok kaliteli bir takım değil. Fenerbahçe de bunu değerlendirerek sahadan 3 puanla ayrıldı.
İspanyol hakem Fernando Teixeira Vitienes çok iyi maç yönetti. Belli ki, UEFA Hakem Kurulu Fenerbahçe’nin önceki Avrupa Ligi maçlarındaki hakem hatalarından sonra bu maç için özenli davranmış ve hem UEFA’nın hem de İspanya futbolunun önemli hakemlerinden Teixeira’yı atamış. Hakem açısından çok kritik pozisyonlar yoktu. Egemen maç içinde öylesine akıllı bir sarı kart gördü ki, belki de orası maçın kırılma anıydı. Rakibin muhtemel gol kazanma şansını bu müdahalesiyle ortadan kaldırdı. Lüzumsuz yere kart gören Caner ve Gökhan Gönül ise Egemen’in bu müdahalesinden ders çıkarmalı.
Caner’e ayrı parantez açmak istiyorum. Çok iyi bir futbol ortaya koydu. Ancak kendisini yere attığı bir pozisyonda elini kaldırıp hakemden penaltı bekledi ve çok komik duruma düştü, sonrasında ise rakibiyle gereksiz diyaloglara girdi.