Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın ilk yarısı zevksiz, renksiz ve keyifsiz geçti. Ancak ikinci yarıda tam tersine pozisyonların bol olduğu keyif veren bir mücadele vardı.
Hakem Süleyman Abay ve yardımcıları ise kötü bir maç yönettiler. Abay sarı kartlarda standart uygulamalar yapamadı. Bazı oyuncuların itirazlarına sarı gösterdi ancak Burak’ın yapmış olduğu abartılı itiraza duyarsız kaldı. Faul kararlarında ters değerlendirmelerde bulundu.
Bursaspor’un kazanmış olduğu golden önce Ozan İpek açık olarak ofsayttaydı. Yardımcı hakem Alpaslan Dedeş bu pozisyonu atlayarak önemli bir hataya imza attı. Trabzonspor’un kazanmış olduğu penaltıda Bursaspor kalecisinin Burak’a yapmış olduğu müdahale bir penaltıydı. Ancak Abay bu pozisyonda penaltının yanı sıra kaleciye bariz gol şansını engellediği için mutlaka kırmızı kart göstermeliydi. Çünkü Burak bu pozisyonda bir müdahaleye maruz kalmasa bariz gol atma şansına sahipti.
Maçın diğer yardımcı hakemi Erdem Bayık ise Trabzonspor atağında 1 metre geriden gelen oyuncuya ofsayt bayrağı çekerek önemli bir hata yaptı. Sonuç olarak hakem ve yardımcı hakemler maçın sonucuna etki eden hatalarıyla geceye damgalarını vurdular.