Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe hafta içi Avrupa maçı oynamış olmasına rağmen, bu maçta da çok iyi mücadele ederek kazanmasını bildi. Beşiktaş ise tam tersine hafta içi maç yapmamasına ve daha genç oyunculardan kurulu olmasına karşın bu karşılaşmada pek bir varlık gösteremedi.
Hakem Özgür Yankaya, 60 dakika oyunu çok iyi yönetti, ama sonrasında öylesine abuk subuk işler yaptı ki, hakemlik kurumunu tartışılır hale getirdi. Teknik olarak hakemin kararlarına bakarsak Fenerbahçe’nin kazanmış olduğu 3. gol net şekilde ofsayttı. Çünkü Sow bulunduğu yer itibariyle kaleci McGregor’un görüş alanını kapatıyordu.
Ersan Gülüm’ün yüzüne etmiş olduğu küfre rağmen onu ihraç edemeyen Yankaya hakemlik adına büyük bir trajediye imza attı. Hakemler penaltıyı yanlış verebilir, faulu atlayabilir. Ancak eğer bir hakemin yüzüne küfredilip, bu oyuncu o sahada kalıyorsa, bu hakemlik camiasının ayıbıdır. Ama en büyük ayıp da Merkez Hakem Kurulu’nundur. Çünkü geçtiğimiz haftalarda Stoch Hüseyin Göçek’e küfretmiş ve sahada kalmıştı. Ve bu hakem maç almaya devam ediyor. Önceki gün Burak Yılmaz, yardımcı hakem Bülent Gökçü’ye hakaret etmiş ve sahada kalmıştı. Bu maçta da Ersan’ın yaptıkları ortada.

Haberin Devamı