Fenerbahçe Senad Ok canlı yayında açıkladı: Yakınıyla konuştum, Jorge Jesus'un sözleşmesi...

Senad Ok canlı yayında açıkladı: Yakınıyla konuştum, Jorge Jesus'un sözleşmesi...

24.10.2022 - 15:22 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Galatasaray-Alanyaspor maçını değerlendirirken, Fenerbahçe'de yaşanan sıcak gelişmeleri aktardı. Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Ok, sarı-lacivertli takımda geleceği merak edilen Jorge Jesus hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Senad Ok canlı yayında açıkladı: Yakınıyla konuştum, Jorge Jesusun sözleşmesi...

Spor Toto Süper Lig'de heyecanlı bir haftayı geride bıraktık. Haftanın kritik mücadelesinde Fenerbahçe Kadıköy'de Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup ederken, Galatasaray'ın Alanyaspor ile 2-2 berabere kaldığı maç ise futbol gündemine adeta damga vurdu.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok Skorer TV'de, Galatasaray-Alanyaspor maçındaki tartışılan hakem yönetimi ve Okan Buruk hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe'nin gündemini de değerlendiren Senad Ok, Jorge Jesus'un geleceği ile ilgili bilinmeyen gerçekleri açıkladı.

İşte Senad Ok'un açıklamalarından ön plana çıkanlar...

"TARİHİ FARK OLABİLİRDİ"

"Tarihi fark olabilirdi. Icardi bir yok edici ceza sahası içerisinde. Icardi'nin ısındığı ve çok iyi başladığı bir atmosferde, Alanyaspor da kırılgan bir takımdı. Bence tarihi farka giderdi. Maçın buraya gelmesinde ana etken hakem. Hakem hatası oluyor olmaya da devam edecek. Ancak Okan hocanın ben kırmızı karttan sonra maçtan koptuğunu düşünüyorum. Hocanın da yaptığı en büyük hata, Alanyaspor'a 'topu al' dedi."

Haberin Devamı

OKAN BURUK YORUMU

"Okan hocanın başarılı olmasını istiyorum. Çok zor şartlarda çok önemli işler yapmış biri. Büyük takım tecrübesinde bunlar olacak, Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ın ve Trabzonspor'un da başına geldi. Maç öncesi hoca fikstürden bahsediyor. Tribünler dolu, müthiş bir kadron var ön taraf uçuyor, spor bir araba gibi. Maç öncesi öyle bir konuşman lazım ki seyirci inansın. Maç sonu hakem, önceki maçlarda da hakem, hocam senin bir şeyler ispat etmen lazım. Akhisarspor, Medipol Başakşehir ve Rizespor hepsi başarılı buraya geldin ve burası çok zor bir yer."

"ÖZ ELEŞTİRİ YAPMASI GEREKİYOR"

"Icardi'nin penaltısı verilmedi ama transfer yasağı olan Çağdaş Atan, Okan Buruk'u nasıl yendi? Haklı olduğu konular hakemle ilgili fazla olsa da biraz daha belli noktalarda kendiyle alakalı öz eleştiri yapması gerektiğine inanıyorum."

Senad Ok canlı yayında açıkladı: Yakınıyla konuştum, Jorge Jesusun sözleşmesi...

"ALİ ŞANSALAN DA AYNISINI YAPMIŞTI"

"Icardi, Serie A'da Inter formasıyla 100 golün üzerinde atmış biri. Maçı sırf Icardi için izledim, Mertens de kıymetli bir futbolcu. Onları izleme hakkımı elimden aldı hakem. O nasıl bir kart gösterme? Aynısını Ali Şansalan, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında Kim Min-Jae'nin kırmızı kartında yapmıştı. Aynı vücut dili Ali Şansalan'da da vardı."

"POZİSYONU ÇOK NET GÖRDÜ"

Haberin Devamı

"Galatasaray taraftarı olmayan kişiler de bu maçı izleyebilir, yıldız futbolcular için. Ben sayın Erden Timur'un açıklamalarının hakemi yanlış etkilediğini düşünüyorum. Esas acı olan çok net bir penaltı var Alanyaspor'un. Hakem de çok net gördü, ama o cesareti gösteremedi. Kırmızı karttan emin olmadığını, Alanyaspor'a vermediği penaltıdan anlıyoruz. O kartı gösteriş şeklinden Ali Palabıyık'ın kafasının orada olmadığını ve normal bir hakem psikolojisi ile orada olmadığını söyleyebilirim."

"BİR KIRMIZI KART İLE DAĞILACAKSANIZ BU İŞİ YAPMAYIN"

"Kırmızı kartı ve sonrasında penaltıyı verse bu kadar ağır eleştirmem ama üzüldüğüm konu yanlış karar verdin tamam ama madem bu kadar cesaretlisin devam et Alanyaspor'un penaltısını da ver. Bir kırmızı kart ile dağılacaksınız eğer bu işi yapmayın."

Senad Ok canlı yayında açıkladı: Yakınıyla konuştum, Jorge Jesusun sözleşmesi...

"VAR DA TOPA GİRMEDİ"

"Çok enterasan VAR da topa girmedi. VAR iki pozisyonda da dahil olmadı. Sonunda ekran, sıcak bir ortamda maç izliyorsun VAR hakemi olarak. Bu kadar açık ve net pozisyonu görüp de uyarmamak... Kart, düdük bendeyse kontrol bende. Kimse seni zorlamıyor. O pozisyonda sarı kart verse, şu anda gündem farklıydı. O karar için çok emin olman lazım."

Haberin Devamı

"YÖNETİCİLERİN BİRLEŞMESİ LAZIM"

Galatasaray yönetimi şunu gördü, konuşsan da işe yaramıyor. Yöneticilerin birleşmesi lazım bu hata ilerleyen günlerde diğer takımlara da olacak. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe birlikte hareket etmeli, yabancı hakemse yabancı hakem... Son çare noktasına geldik, bir maçta bir hakemin tüm kritik kararları yanlış olur mu ya? Galatasaray yönetimi, sezon öncesi Icardilerin, Mataların peşinde niye koştu. Ali Palabıyık yanlış karar versin diye mi? Hakemler başrolde değil, kimse hakem izlemek için maçlara gitmez. Siz doğru karar vermek için oradasınız. Şöyle bir şey de var sakin ol. Bence o kartı Erden Timur'a gösterdi."

PERES VE KING'İN SON DURUMU

"Peres ve King'in bu hafta da Rennes ve İstanbulspor maçlarında oynaması zor. Peres bu hafta daha dönemez. King'in durumu yakından takip ediliyor, bu hafta içi bakılacak ancak kolay değil."

Haberin Devamı

Senad Ok canlı yayında açıkladı: Yakınıyla konuştum, Jorge Jesusun sözleşmesi...

"JESUS'U KİMSEYLE KIYASLAMAYALIM"

"Büyük takım büyük hocayla çalışır bu kadar. Montella'yı dışarıda tutuyorum, diğer hocalarımızı Jesus'la kıyaslamayalım. Fenerbahçe'nin hocası çok büyük."

"LİDER PANİK YAPMAYACAK"

"Okan hocayı neden eleştiriyorum. Konyaspor maçının 22. dakikasında Valencia kırmızı kart gördü Fenerbahçe'de çıkan oyuncu Lemos, giren oyuncu Serdar Dursun. Önde baskı yapmak için. Fenerbahçe o maçı kaybetti ama kendi ceza sahasına gömülmedi. Lider panik yapmayacak."

SERDAR DURSUN'UN GELECEĞİ

"Jesus, Serdar Dursun'un o sistemde katkı veremeyeceğini düşünüyor. Ayrılık da söz konusuydu, başka kulüpler de vardı Serdar'a talip ama kalmayı tercih etti. Belli olmaz birkaç maç sonra maç kazandırabilir."

JORGE JESUS FENERBAHÇE'DE DEVAM EDECEK Mİ?

"Hocanın yakınıyla konuştum. Geçen Perşembe'ye kadar yeni kontratla ilgili yeni bir gelişme yok. Hocanın eşi geliyor Türkiye'ye. O geldikten sonra belki bir yemek ortamında konu açılabilir. Konunun netleşmesinin önündeki sorun şu, hoca motive olmadığı yerde çalışmak istemiyor. Fenerbahçe taraftarını çok sevdiğini biliyorum, yönetimle de arası çok iyi. Başarılı olursa, şampiyon olursa Fenerbahçe yönetimi hocanın kalabileceğini düşünüyor. Biraz bu konu için erken, şampiyonluktan sonra masaya oturulabilir. Brezilya Milli Takımı'nın da talip olduğunu duyuyoruz. Sezon öncesi de bu iddialar vardı ve Fenerbahçe yönetimi şampiyonluk hedefi olduğu için sıcak bakmıyordu. Ama şampiyonluk gelirse ikisi birden neden olmasın."