Fenerbahçe Senad Ok: Fenerbahçe, Filipe Luis ve Luke Shaw'la temas halinde

Senad Ok: Fenerbahçe, Filipe Luis ve Luke Shaw'la temas halinde

07.12.2017 - 12:55 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Milliyet-Facebook canlı yayınında Ezgi Toper'e açıklamalarda bulundu. Ok, sarı-lacivertli yönetimin sol bek transferi için Filipe Luis ve Luke Shaw'la temas kurduğunu, ancak bu oyuncuların maliyetinin yüksek olduğunu söyledi.

Senad Ok: Fenerbahçe, Filipe Luis ve Luke Shawla temas halinde

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Milliyet-Facebook canlı yayınında Ezgi Toper'e açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Ok'un açıklamaları: "Öncelikle Beşiktaş'ın başarısından dolayı gurur duyuyoruz. Her maç Beşiktaş'a şaşırıyorum. Dün geceki takım için yedekler demek doğru değil. As takımla dün akşamki takım karşı karşıya gelse kimin kazanacağını bilemezsiniz. Herkese örnek olmalı. Bu işin bir günde olmayacağı, teknik adamın gitmesi-gelmesiyle başarının yakalanamayacağı ortaya çıkıyor. Hedef, strateji, plan-program, oyun anlayışı... Fikret Bey'in gelmesiyle birlikte son 5 yılda Beşiktaş bunu kusursuz yaptı. Beşiktaş camiasını, taraftarını sabır gösterdiği için kutlamak istiyorum. Güzel yemek uzun sürüyor. Beşiktaş taraftarı şimdi bunun tadını çıkarıyor. Hak edilmiş bir başarı. Türk futbolu ve sporuna örnek olacak başarı. Hem yarışmacı hem de gelişen bir takım olabileceğini gösterdi. Dünyada bile böyle bir durumu hatırlıyorum. Bunun çok iyi irdelenmesi gerekir. Lens çok iyi bir oyuncu. Negredo ile birlikte devreye girdi. Beşiktaş'ın yolu açık olsun."

Haberin Devamı

'F.Bahçe kazandıkça öz güveni yükseldi'

Teknik adam getiriyorsunuz, iki haftada olmuyor. Aykut Kocaman'ın eleştirdiğimiz çok noktalar var. İrade oyunu diye tabir ettiği, sabır üstüne kurulmuş oyun sistemi var. Kritik noktada takım reaksiyon verdi. Osmanlıspor maçından sonra iyi oyun var. Kazandıktan sonra öz güven yükseldi, iyi futbol başladı. Taktik de önemli. F.Bahçe pas oyununu yapmaya çalışıyor. F.Bahçe'de bu biraz eksikti. Sonuçların temel etken olduğunu söyleyelim. Giuliano 10 numara değil, tam bir kanat da değil. Üst düzey futbol bilgisi var. Basit oynuyor. Veriyor, gidiyor. Boş alanları biliyor, savunma yapıyor. Son 3 maçta da üst düzeyde bitiriciliğini gördük. Oyun liderliği Valbuena'dan Giuliano'ya doğru gidiyor.

'Valbuena, Kocaman'ın istediğini yapması gerektiğini öğrendi'

Valbuena yıldız oyuncu. Kendisini öyle görüyor. "Oyun benim etrafımda dönsün" diyor. Böyle bir bakış açısı var. Teknik heyetin böyle bir bakış açısı yok. Gerektiğinde Aatıf savunmaya geldi. Valbuena'da bunu göremiyoruz. Takımda yer alabilmesi için Kocaman'ın istediğini yapması gerektiğini öğrendi. Yedek kalmasının sıkıntı ve kriz yaratacağını sanmıyorum. Valbuena, Kocaman'ın istediklerine yakın oynamaya çalışırsa oyunun tekrar Valbuena üzerine dönmesine katkı sağlayacaktır. Ben de Valbuena'nın oynaması gerektiğini düşünüyorum. Herkes yetenekli oyuncuları izlemeye gidiyor. Taktiğe ve disipline uyması gerekiyor.

Haberin Devamı

'Ozan hocanın istediğini taktik olarak yapmıyor'

Ozan, hocanın istediğini taktiksel anlamda yapmıyor. Ozan'ın yeniden forma giymesi şu an için zor. Hoca taktik disiplini istiyor. Ozan'ın çok kritik görevi var. İki yönlü oynayan oyuncu pozisyonunda. F.Bahçe'de tüm antrenmanlar kameradan takip ediliyor. Teknik heyet kameraya bakıyor. Antrenman performansında da düşüklük var. Olaya bakış açısı profesyonelleşmeli. Mehmet Topal mı, Ozan mı desek; Ozan daha yetenekli. Ancak Mehmet Topal deneyimli, taktik disipline bağlı kalıyor. Mehmet Topal topu alırken tedirgin. Antalyaspor maçında çok basit top kaybı yaptı. Hücumda topu aldığında kaygısı olduğunu hissediyorum. Oyuncuları kırmadan yapılan konuşmaların olumlu olduğunu düşünüyorum. Başkan şimdi Bursa'ya gidecek. İnsanlara temas etmek gerekiyor. Oyuncuları bir noktaya getirmeden sonuç gelmiyor. O dönemin menajeri Volkan Ballı, 'Biz Roberto Carlos'u bile poh pohluyoruz sen dünyanın en iyi oyuncusun' diye.

Haberin Devamı

'Alper'in yerine Jannsen oynar'

Bursaspor maçında Valbuena'nın yedek kalma ihtimali yüksek. Alper'in yerine Jannsen'i koymasını bekliyorum. Aykut Kocaman "Isla ilk sağ bekimiz" dedi. Ama ben Şener'le devam edeceğini düşünüyorum.

'Filipe Luis ve Shaw'la temaslar var ama maliyetleri yüksek'

Transferle alakalı bölgeler biliniyor. Sol bek, Mehmet Ekici'den ümit kesildi ve kanat forvet düşünülüyor. Daley Blind gündemde. Öyle bir ihtimal yok. Çok fazla gündemde değil. Maliyeti çok pahalı. Filipe Luis isteniyor, ilgi alaka var. Ama onun da maliyeti yüksek. Luke Shaw da aynı şekilde maliyete takıldı. Şu an için paylaşmak doğru değil. Türkiye'den transfer yapmak zor. Brezilya'dan 2 oyuncu var. Bu konuyla ilgili çalışmalar var. Teyide muhtaç bir konu. Acele etmek çok doğru değil.

Haberin Devamı

"Aziz Yıldırım'a 'Aday olmayın' demek doğru değil"

İnsanlara "Aday olmayın" demek doğru değil. Taraftarın bunu deme hakkı olabilir. Ama medyada bu daha uygun bir dille ifade edilmeli. "Ali Koç tek aday olsun, Aziz Yıldırım seçime girmesin" demek doğru değil. Böyle denilirse Aziz Yıldırım'ın bırakacağı varsa da bırakmaz. 30 bin katılacağı tarihi kongre olur. Müthiş katılımın olduğu kongrede kazanan Fenerbahçe olur."