Fenerbahçe Senad Ok: Fenerbahçe sol bekle prensip anlaşmasına vardı

Senad Ok: Fenerbahçe sol bekle prensip anlaşmasına vardı

19.12.2017 - 12:54 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, sarı lacivertli camiada yaşanan son gelişmeleri Skorer TV yayınında aktardı. Ok transfer çalışmaları ile ilgili, "Duyduğum iki isim var: Ze Carlos (Zeca) ve Mota. Bu iki isim için çalışmalar yapılıyor. F.Bahçe bir sol bekle prensip anlaşmasına vardı. Sol bek transferi kesin gibi. Zeca mı, Mota mı bilinmiyor. Van Persie ve Fernandao gözden çıkarıldı" açıklamasını yaptı.

Senad Ok: Fenerbahçe sol bekle prensip anlaşmasına vardı

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Ezgi Toper ile Skorer TV yayınında taraftarların sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un açıklamaları;

"Aykut Kocaman'ın 4 maçı kazanan kadroyla çıkması doğal. Karabükspor maçında başka bir oyun gerekiyordu. Fenerbahçe'nin ileride çoğalması gerekiyor. Valbuena bu takımın lideri. Oyun kilitlendi. Mehmet Topal, Josef oyun kuramıyor. Niye 45 dakika bekledi anlamadım. Hocanın sabırlı yapısı var. Bırakın bu şekilde gol atmayı, gol yeme ihtimalini yüksek gördük. Valbuena'nın oyuna alınmasıyla taraftar da oyuna girdi. İlk yarıda pozisyon yoktu.

'Valbuena Konya'da yedek kalırsa şaşırmam'
Valbuena rakibe korku veriyor. Her an şapkadan tavşan çıkarma durumu var. Kardemir Karabükspor'un ilk yarıda 2 net fırsatı var. Mehmet Topal'ın müthiş kafa vuruşu gelmese maç nasıl seyreder, kestirmek zor. Valbuena'nın oyunuyla Fenerbahçe maçı kazandı. Valbuena top kaybediyor ama adam geçiyor, inanılmaz ortalar kesiyor. Liderliğe bir adım kaldı. Valbuena Fransa'nın son dönemde yetiştirdiği en önemli oyuncularından biri. Kupa maçında müthiş konsantre ile oynadı. Futbolu ne kadar sevdiğini gösterdi. Yedek kalmayı avantaja çevirdi. Valbuena ilk 11'de oynayacak demek değil. Yedek kalırsa şaşırmam. Kafasında defansif anlamda soru işareti var. Konyaspor deplasmanı zor bir deplasman. İlk 11'deki yeri henüz garanti değil. Valbuena'nın yedek başlama ihtimali var. Kendisini ilk 11'e hazırladığını biliyorum. Hafta içi çalışmalar da belirleyici olacak.

'Mehmet Topal baskı altında'
Dün 40 bin taraftar bekliyordum. Beklentimin altında taraftar geldi. Mehmet Topal bazen çok basit hatalar yapıyor. Ofansif özelliği fazla yok ama, bazen boş adama bile top pas atamıyor. Takım bugüne geldiyse F.Bahçe taraftarı ile geldi. Mehmet Topal Türkiye'nin en tecrübeli 3-5 oyuncusundan biri. İnsanlar arada ekstra özellik bekliyor. Bazen acemice hatalar yapıyor. Kendini baskı altına almış durumda. Kendini defansif oyuna şartlandırmış durumda. Mehmet Topal kafa olarak rahatlarsa daha iyi işler yapabilir. 9 puan geriden gelmenin ana unsurlardan biri yönetim diğeri taraftar. Taraftar aşırı protesto yapmadı. Anlık reaksiyonlar gösterdiler. Genel çerçevede taraftarın desteğini pozitif görüyorum. Ozan Tufan'ı ciddi sahiplenme var. İyi bir Ozan Tufan olduğunda Mehmet Topal'a göre daha ağır basar. Ozan ve Valbuena Aykut Kocaman'ın kafasındaki oyun planına çok fazla uymuyor.
'Fenerbahçe sol bekle prensip anlaşmasına vardı'
İki duyduğum isim var: Ze Carlos (Zeca) ve Mota. Bu iki isim için çalışmalar yapılıyor. F.Bahçe bir sol bekle prensip anlaşmasına vardı. Sol bek transferi kesin gibi Zeca mı, Mota mı bilinmiyor. Van Persie ve Fernandao gözden çıkarıldı. Van Persie LA Galaxy'ye gidiyor, anlaştı zaten. Problem olsa bile RVP'nin lisansı çıkarılmayacak. Bunların dışında orta saha oyuncusu için çalışma var. Transferle ilgili gündem şimdilik bu. Fenerbahçe'nin en değerli oyuncusu şu anda Josef. 10 milyon euronun üzerinde teklif gelmişti. Josef'in devre arasında satılması ile alakalı düşünce yok. Hocanın vazgeçilmez oyuncusu. Hiç problem çıkarmıyor. Yönetim de bu konuda hoca ile aynı şeyleri düşünüyor. Josef'in çok üst düzey kulüp olmadığı sürece Fenerbahçe'de devam etmek istiyor. Bu kadar mutlu olduğu yeri bırakmak istemiyor. Josef'le yeni sözleşme yapılması gündemde. Çünkü gelecek sene sözleşmesi bitiyor. Böyle bir düşünce var.

'F.Bahçe'nin önceliği kaleci değil'
Fenerbahçe'nin kaleciye ihtiyacı yok. Fenerbahçe'nin önceliği kaleci değil. Sol bek konusunda farklı düşünüyorum. Orta sahaya Mehmet Topal'dan daha üst seviye bir oyuncu alınması gerektiğini düşünüyorum. Şahsi fikrim bu. Rakip savunma kapandığı zaman Topal ve Souza ileriye servis yapamıyor. Oyun akışkanlığı olmuyor. İki yönlü oyuncu bence şart. Mehmet Ekici için ikinci yarı çok fazla bir ümit yok. Tam olarak toparlanması zor. 7 ay top oynamadı.
Konyaspor maçı muhtemel 11'i
Konyaspor maçı için beklediğim 11 şöyle: Volkan, Isla, Neto, Mehmet Topal, İsmail (Hasan), Josef, Ozan, Dirar, Giuliano, Aatıf (Valbuena), Janssen.