Fenerbahçe Senad Ok: Serdar, Ndongala ve Moses'ta mutlu son yakın

Senad Ok: Serdar, Ndongala ve Moses'ta mutlu son yakın

17.01.2019 - 12:49 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Fenerbahçe'de 3 transferin netleştiğini açıkladı. Ok, "Başkan transfer için 5 bölge söyledi. Stopere Serdar Aziz, kanatlardan biri Moses, diğeri Genk'te forma giyen Dieumerci Ndongala olacak diye tahmin ediyorum. Forvet olursa en son gerçekleşir" dedi.

Senad Ok: Serdar, Ndongala ve Mosesta mutlu son yakın

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında beyaz sayfa açmak isteyen Fenerbahçe'deki son gelişmeleri masaya yatırdı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un yorumları: "Başkan Ali Koç, takımın 17. sırada olması, kötü yönetilmesinden dolayı "Başarısızız" dedi. Bu çok doğal. Tablo ortada. 17.'lik çok farklı bir durum. Net bir başarısızlık. Başkanın bu açıklamasının ardından bunun olağanüstü karşılanması garibime gidiyor. Bunun dışında bir şey söylenmesi zaten mevzu bahis değil.

"Başkan, hatasında ısrarcı olmadı"

Ersun Yanal orta sahanın sert durmasını istiyor. Topa çok sahip olmak çok önemli bir şey değil. F.Bahçe'nin iyi oynadığı maçların sayısı 2 ya da 3'tür. Başkanı takdir ettiğim konu şu oldu: Ersun Yanal gelmeyecek demişti. Başkanın düşüncesi 9-10 yıllıktı. Ersun hocayı düşünmüyordu bu yüzden. Başkanın hatasında ısrarcı olmamasından dolayı seviniyorum. Geri adım atmayı bildi. Bazen başkanlar sözünün esiri olabiliyor.

Haberin Devamı

Senad Ok: Serdar, Ndongala ve Mosesta mutlu son yakın

Transfer konusu

Başkan transfer için 5 bölge söyledi. Stopere Serdar Aziz, kanatlardan biri Moses, diğeri Genk'te forma giyen Dieumerci Ndongala olacak diye tahmin ediyorum. Forvet olursa en son gerçekleşir. Net oyuncular, saydığım 3 isim.

"F.Bahçe, Serdar'la anlaştı"

Serdar'la Fenerbahçe ile anlaştı. Bonservisini aldığı takdirde G.Saray'da aldığı ücretin aynısını alacak. Fenerbahçe'ye öncelik veriyor. Rotası tamamen Fenerbahçe. Bonservisi nasıl çözecek? O konu biraz muallak. Bu transfer son gün de olabilir. G.Saray'ın da mali olarak sıkıntıları var. Pazarlıkta son ana kadar mümkün olduğu kadar düşük ücrete alacak.

"Moses, F.Bahçe ile ilgili bilgiler alıyor"

Moses'in çok net şekilde Türkiye'de oynayan arkadaşları ile konuştuğu ve F.Bahçe ile ilgili bilgiler aldığını öğrendim. Transferin olma ihtimalini yüksek görüyorum. Comolli'nin yurt dışında çalışmaları sürüyor.

"Tolgay transferi zor"

Tolgay, Fenerbahçe'de başarılı olursa Beşiktaş yönetimi bundan çekiniyor olabilir. Şu an bu transfer zora girdi. Beşiktaş satmak istemiyor.

"Dirar'dan iyisini şu bütçeyle alamazsınız"

Dirar'dan iyisi varsa problem yok. Ama şu anda böyle bir bütçe yok. Aatif, Tarık Çamdal değil. Gol atmış, asist yapmış bir oyuncu. Aatif'tan önce gitmesi gereken o kadar çok oyuncu var ki...

Haberin Devamı

"Mata'yı henüz doğrulatamadım"

Juan Mata yazılıyor ama henüz doğrulatamadım. Ne olumlu ne olumsuz geri dönüş aldım. Biraz daha sabretmek lazım.

Ersun hoca bize '1 gün bile Fenerbahçe'ye gelmek benim için gururdur' dedi

İkinci yarının lideri olmak hedef, ama zor. Hocanın çalışmadığı dönem vardı. Ersun hocayı kampta motive gördüm. Nisan'da takımı şampiyon yapmıştı. Bence 40 sene bunun olması zor. Ersun hoca, bize '1 gün bile Fenerbahçe'ye gelmek benim için gururdur' dedi. Hoca kesinlikle başarılı olacaklarını düşünüyor. Çalışmayı, başarılı olmayı istiyor.

"Saha içinin patronu Ersun Yanal'dır"

Comolli, Ersun Yanal'ı görevden alabilir mi, alamaz. O zaman nasıl tek yetkili? Anladığım kadarıyla sahanın içi tamamen Ersun Yanal ve Volkan Ballı'ya ait. Ersun hoca tek patrondur. Sahanın dışındaki konularda Comolli yetkilidir. Saha içine bence Ersun hoca müdahale ettirmez. Fikir ayrılığı olabilir. Temel konu takım olabilmek. Başkan batı tarzı bir kulüp oluşturmaya çalıştı. Porto, Ajax gibi. İdeal ve olması gereken bir şey. Ama 2-3 ayda olacak bir şey değil. Başkan bunu fark etti, kısa vadeli çözüme döndü. Bence artık taşlar yerine oturdu. Başkan da çok rahat nefes aldı.

Haberin Devamı

"Volkan Demirel 1. kaleci olacak"

Kaleci Harun, Bursaspor maçında forma giyemeyecek. Ersun hocanın 1. kalecisi Volkan Demirel olacak. F.Bahçe'nin saha içinde lidere ihtiyacı var. Harun böyle bir oyuncu değil.

Yazarlar