Beşiktaş Şenol Güneş: Yeni sezona kazanarak başlayalım

Şenol Güneş: Yeni sezona kazanarak başlayalım

14.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş bugün Karagümrük’e konuk olacakları maç öncesi oyuncularına uyarılarda bulundu, “Futbolda her maç ve her rakip önemlidir. İşimizi her zaman ciddiye almak ve sıkı çalışmak zorundayız. Yeni sezona kazanarak başlayalım” diye konuştu.

Şenol Güneş: Yeni sezona kazanarak başlayalım

Kartal, Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında bugün Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Fatih Karagümrük’e konuk olacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi ön eleme turlarında oynadığı 3 maçı da kazanan siyah-beyazlı takım, Karagümrük’ü de yenerek lige galibiyetle başlamayı hedefliyor.

Teknik Direktör Şenol Güneş sezonun açılış maçı öncesi gerçekleştirdiği toplantıda futbolcularına uyarılarda bulunurken galibiyet istedi. Sezona üç puanla başlamanın önemli olduğuna vurgu yapan deneyimli çalıştırıcının, “Futbolda her maç ve her rakip önemlidir. İşimizi her zaman ciddiye almak ve sıkı çalışmak zorundayız. Yeni sezona kazanarak başlayalım. Karagümrük cesur futbol oynayan, iyi bir takım. Onlar da bizim gibi sezona iyi başlamak isteyeceklerdir. İlk düdükten son dakikaya kadar oyunun kontrolü bizde olmalı. Neftçi Bakü maçının son bölümünde yaşadığımız sıkıntı bize ders olmalı. Futbolda rakip kim olursa olsun oynamasına izin verirseniz sorun yaşarsınız. Bu nedenle oyunun kontrolü sürekli bizde olmalı” dediği aktarıldı.

Şenol Güneş önlerindeki 21 gün içinde 7 maça çıkacaklarının da altını çizdi. UEFA Konferans Ligi’nde 3, Süper Lig’de 4 maç oynayacaklarını aktaran siyah- beyazlı hocanın, “Yoğun maç trafiği nedeniyle zaman zaman kadroda rotasyonlar da olacak. Herkes en iyi şekilde kendini bu maçlara hazırlasın” ifadelerini kullandığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Şenol Güneş: Yeni sezona kazanarak başlayalım

EFSANE SEBA ANILDI

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba vefatının 9. yılında kabri başında anıldı. Feriköy Mezarlığı’nda gerçekleşen anma törenine Beşiktaş 2. Başkanı Engin Baltacı, yönetim kurulu üyeleri, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, siyah-beyazlı eski futbolcularından Feyyaz Uçar, Süleyman Seba’nın ailesi ve sevenleri katıldı. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk anma törenine çelenk gönderdi. Beşiktaşlı yöneticiler, efsane başkanın kabri başında okunan duaların ardından Galatasaray Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen’in kabrine de çiçek bırakıp dua etti.

CHAMBERLAİN BEKLEYİŞİ

Kartal, Liverpool’la sözleşmesi biten Alex Oxlade Chamberlain’i resmen kadrosuna katmaya hazırlanıyor. Sağlık kontrolleri ve İngiltere’de başlayan transfer görüşmelerini ilerletmek için 8 Ağustos Salı günü İstanbul’a gelen İngiliz orta saha oyuncusuyla maddi konularda anlaşma sağlandığı ifade edildi. Son yıllarda sakatlık sorunları yüzünden çok sayıda maç kaçıran deneyimli futbolcuya uygulanan sağlık kontrollerinin de tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Kontrollerde herhangi bir probleme rastlanmazsa Chamberlain ile 1-2 gün içinde resmi sözleşme imzalanacak. Tecrübeli futbolcu testleri geçememesi halinde Beşiktaş’la ilişkisini keserek İstanbul’dan ayrılacak.

Haberin Devamı

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Beşiktaş, Fatih Karagümrük maçının son hazırlığını dün akşam gerçekleştirdi. Siyah-beyazlı futbolcuların, Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki antrenmanda, ısınma koşusu ve 5’e 2 pas programından sonra tam sahada taktik ağırlıklı çift kale maç oynadığı bildirildi. Teknik patron Şenol Güneş sezonun ilk maçında kadroda değişiklik yapmayı düşünmüyor. Sakatlığı düzelen Cenk Tosun’un yanı sıra Ante Rebic’in ikinci yarıda süre almaları bekleniyor.

Yazarlar