Galatasaray Şenol Güneş'ten Yusuf Demir açıklaması! Okan Buruk tepki göstermişti

Şenol Güneş'ten Yusuf Demir açıklaması! Okan Buruk tepki göstermişti

13.09.2022 - 10:40 | Son Güncellenme:

Eski A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, yerli statüsünde sayılmayan Yusuf Demir hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneşten Yusuf Demir açıklaması Okan Buruk tepki göstermişti

Galatasaray 'ın Avusturya ekibi Rapid Wien'den kadrosuna kattığı yeni transferi Yusuf Demir, Kasımpaşa - Galatasaray müsabakasıyla sarı kırmızılı formayla ilk maçına çıktı.

Haberin Devamı

Yusuf'un yerli statüsünde oynayamaması ise birçok tartışmaya yol açtı. Konu ile ilgili olarak dönemin Türk milli takımı teknik direktörü Şenol Güneş Tv100'e konuştu.

OKAN BURUK: YUSUF'UN HER ŞEYİ TÜRK

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Yusuf Demir çok kaliteli, çok yetenekli. Bunu oyuna girince gösterdi. Yusuf’u keşke Türk olarak oynatabilsek. Her şeyi Türk olan çocuk milli takım tercihi nasıl olmuş, onu da bilmiyoruz. Biz mi tercih etmedik o mu Türkiye’yi tercih etmedi? Türk olan bir oyuncunun Türk olarak oynaması gerekiyor. Sadece Galatasaray değil, tüm oyuncuların. Özellikle Türk pasaportu olan, Türk aileye sahip olan bizden birilerinin yabancı olarak oynaması kötü bir durum” açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Şenol Güneşten Yusuf Demir açıklaması Okan Buruk tepki göstermişti

ŞAŞIRTAN TERİM DETAYI

Ajansspor'un haberine göre; Galatasaray'ın yeni transferi Yusuf Demir ve onun gibi 2015-16 sezonundan sonra başka milli takımları tercih eden gurbetçilerin Türkiye'de yerli statüsünde oynamasının yolunu Fatih Terim kapattı. Terim, Türkiye Futbol Direktörü olduğu dönemde, 14 yerli ve 14 yabancı kuralını getirmiş ve bunu Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) onaylatmıştı. Terim, Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı sunumda "Yapılan düzenlemeyi 14 yabancı değil 14 yerli kuralı olarak görmek lazım" demişti. Kulüpler aldıkları her yabancı için yerli teşviği adı altında TFF'ye ödeme yapacaktı ama kısa süre sonra bu uygulama da kaldırıldı.

Şenol Güneşten Yusuf Demir açıklaması Okan Buruk tepki göstermişti

EMRE BELÖZOĞLU: YUSUF, TÜRK STATÜSÜNDE OYNAMALI

Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynamaması hakkında yorum yapan Belözoğlu, "Yusuf Demir'in kural değiştikten sonra geldiği için transferden başka, milli takımı tercih etmesinden dolayı kurala dayalı durum. Bir oyuncu Türk'üm ben diyorsa, bunu benliğinde hissediyorsa şahsi fikrim oynamalıdır. Mesut, belirli bir seneden önce geldiği için Türk statüsünde oynuyor. Mesut Almanya'yı tamamen karşısına almış bir oyuncu" şeklinde konuştu.

Şenol Güneşten Yusuf Demir açıklaması Okan Buruk tepki göstermişti

ŞENOL GÜNEŞ'TEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak dönemin Türk milli takımı teknik direktörü Şenol Güneş'e Tv100, Güneş'e "Yusuf Demir'i sizin milli takıma almadığınız iddiaları hakkında neler söylemek istersiniz" diye sordu.

Haberin Devamı

Güneş, "Yok öyle bir şey, o zaman 16-17 yaşındaydı, zaten Avusturya Ümit milli takımında oynuyordu. Avusturya milli takımını seçmişti. O dönem oraya gidip Mert Müldür'ü aldım, Yusuf'u neden almayayım ama o tercihini yapmıştı. Avusturya, Ercan Kara ile birlikte Yusuf'u aldı" ifadelerini kullandı.

Şenol Güneşten Yusuf Demir açıklaması Okan Buruk tepki göstermişti