Galatasaray Sergio Ramos'tan Galatasaray ve transfer kararı!

Sergio Ramos'tan Galatasaray ve transfer kararı!

01.08.2023 - 11:59 | Son Güncellenme:

PSG ile sözleşmesi sona eren Sergio Ramos'un yeni takımı henüz netlik kazanmadı. İspanyol yıldız birçok teklif alırken Galatasaray iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Mundo Deportivo, Ramos'un transfer kararını duyurdu.

Sergio Ramostan Galatasaray ve transfer kararı

Yaz transfer döneminde kadrosunu Wilfried Zaha, Angelino, Bakambu, Mauro Icardi ve Halil Dervişoğlu gibi önemli isimlerle güçlendiren Galatasaray'ın Sergio Ramos'u da gündemine aldığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların Victor Nelsson'u gönderip yerini İspanyol yıldız ile dolduracağı iddia edilmğişti. İspanya'dan Mundp Deportivo, Ramos'un transfer kararını okyucularına aktardı. Haberdeki 'Türkiye'ye transfer' detayı dikkatlerden kaçmadı. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve transferin ayrıntıları...

SPONSORLARDAN ÇILGIN GELİR

Yapılan önemli transferlerde sponsorlarının büyük desteğiyle karşılaşan Galatasaray, son sponsoru olan SOCAR ile 3 yıllık sözleşmeye imza koydu.

Bundan önce göğüs sponsoru olarak SİXT rent a car ile 5 sezonluk bir anlaşma yapan ve ilk yıl 195 milyon lira + KDV karşısında şirketin sponsorluğunu alan CimBom, yaklaşık 6.5 milyon euroluk bir gelire ulaşmıştı. Ancak Socar, Avrupa maçlarında göğüs reklamına talip oldu ve yıllık 5 milyon euro+KDV olmak üzere, toplam üç sezonluk bir anlaşmaya imzasını koydu. Bu da bugünün değeriyle 148.7 milyon liraya karşılık bulacak.

Haberin Devamı

Stat isim hakkı ve reklam anlaşması yaptığı RAMS Global de bunun karşılığı olarak sarı-kırmızılılara 213 milyon 600 bin lira + KDV vermeyi kabul etti. Bunun 136 milyon 180 bin lirası Galatasaray Sportif AŞ’ye ödeneceği açıklandı. Yaklaşık 7 milyon 200 bin euro tutarında bedelle başlayan anlaşmanın 5 sezon süreceği açıklanmıştı.

Sergio Ramostan Galatasaray ve transfer kararı

Böylece sadece bu sezon yaptığı üç sözleşme, Galatasaray kasasına 17 milyon 700 bin euro karşılığı, 557 milyon 300 bin lira koymuş olacak. Sarı-kırmızılıların daha önceden futbol için Nike ile yaptığı, giyim sözleşmesi de bulunuyor. Sponsorların transfere verdiği desteğin övünülecek bir şey olduğunu dile getiren Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Galatasaraylı olan herkes destek vermek istiyor. Galatasaraylı olmasa da Galatasaray’ın başarısında katkısı olmak isteyen herkes kapımızda, bize destek vermek istiyorlar. Bu bence Galatasaray’ın nasıl bir marka ve kurum olduğunun en büyük göstergesi. Galatasaray camiası, Galatasaray kültürü hiçbir zaman bir firmanın tahakkümünü, logolarını falan kabul etmez. Galatasaray’ın büyüklüğü işte buradadır” dedi.

Haberin Devamı

Özbek’in bu konuşması, Fenerbahçe’ye ve Başkan Ali Koç’a bir gönderme olarak yorumlandı.

GALATASARAY'DA ORTA SAHAYA 3 ADAY

Kadrosunu dünya yıldızlarıyla güçlendirmeye devam eden Galatasaray, 8 numaraya da büyük bir isim transfer etmeye kararlı. Sarı-Kırmızılılar, uzun süredir devam eden Fred temaslarının ardından, listenin tepesindeki diğer oyuncular için de girişimlerini hızlandırdı.

Kulübe yakın kaynaklara göre Galatasaray, kısa süre içerisinde Ndombele, Paredes veya Fred’den birini renklerine bağlayacak. Sarı-Kırmızılı yönetim, hem bu üç oyuncuyla hem de kulüpleriyle pazarlıklara devam ediyor. Maliyet ve performans açısından en uygun olan orta sahanın, vakit kaybetmeden İstanbul’a getirilmesi planlanıyor.

Manchester United’ın Brezilyalı orta sahası Fred’le el sıkışan Galatasaray, bir süredir Manchester United’la da pazarlıklara devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde İngiltere’ye giden Erden Timur, bu operasyonu bizzat bitirmeye çalıştı. Her ne kadar şu ana dek imzalar atılmasa da sürecin olumlu ilerlediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Sergio Ramostan Galatasaray ve transfer kararı

Timur’un İngiltere’deki bir diğer durağı ise Tottenham Kulübü’ydü. Masada ise daha önce de gündeme gelen Ndombele transferi vardı.

Sarı-Kırmızılı kulübün son olarak Tottenham’a vadelerle 8 milyon Euro’luk bonservis önerdiği öğrenildi. 26 yaşındaki Fransız futbolcunun Galatasaray’a yeşil ışık yakması, bu süreçteki en büyük avantaj.

Son teklifi kabul etmeyen, ancak kapıyı da açık bırakan İngiliz kulübüne yeni bir öneri yapılacağı da gelen haberler arasında. Bu teklifin 10 milyon Euro bandında ve daha kısa vadeli olması düşünülüyor.

Sergio Ramostan Galatasaray ve transfer kararı

Gündemdeki bir diğer önemli isim kuşkusuz Leandro Paredes. Galatasaray’ın daha sezon bitmeden görüşmelere başladığı Arjantinli yıldızın transferi için PSG ile 6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağlandığı ortaya çıktı.

Sarı-Kırmızılılar bir süredir 29 yaşındaki futbolcunun kararını bekliyordu. Vatandaşı Icardi’nin imzasının ardından artık Paredes’in de Galatasaray’a olumlu bir cevap vermesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Sergio Ramostan Galatasaray ve transfer kararı

SERGIO RAMOS İDDİALARI

Kadrosunu Mauro Icardi, Wilfried Zaha, Angelino ve Bakambu gibi önemli yıldızlarla güçlendiren Galatasaray'ın Victor Nelsson'u gönderip elde edilecek gelirle orta saha transferini bitirmek istediği iddia edilmişti. Victor Nelsson'un yerine ise dünyaca ünlü stoper Sergio Ramos'un düşünüldüğü öne sürülmüştü.

Son olarak PSG'de forma giyen Sergio Ramos'un yeni takımı henüz netlik kazanmazken sarı-kırmızılıların Ramos ile görüşmelere başladığı iddia edilmişti.

Sergio Ramostan Galatasaray ve transfer kararı

RAMOS'TAN TRANSFER VE TÜRKİYE KARARI

İspanya'dan Mundo Deportivo, Sergio Ramos'un transfer kararını okuyucularına duyurdu. Habere göre Ramos; Messi, Sergio Busquets ve Jordi Alba gibi dünyaca ünlü yıldızların formasını giydiği MLS ekibi Inter Miami'ye transfer olma fikrine sıcak bakıyor.

Haberde Ramos'un öncelikli hedefinin Inter Miami'ye gitmek olduğu ve burada son iki sezondur PSG'de forma giydiği Messi ile kariyerine devam etmek istediği belirtildi. Sergio Ramos'un ailesi de ABD'ye yerleşme fikrine oldukça sıcak baktığı vurgulandı. Bu nedenle Raos'un Suudi Arabistan'dan gelen teklifleri geri çevirdiği bilgisine yer verildi.

Sergio Ramos'un Suudi Arabistan'dan gelen çılgın teklifleri düşünebileceği aktarılırken ailesinin Suud Arabistan'da yaşamak istemediği kaydedildi. MLS seçeneğinin olmaması durumunda Ramos'un Cristiano Ronaldo ve Benzema gibi eski takım arkadaşlarıyla birlikte Suudi Arabistan'da forma giymeyti ciddi olarak düşünecek.

Sergio Ramos'un transfer döneminin sonu yaklaştıkça Türkiye'de oynama fikrine de sıcak bakabileceği iddia edildi. Ramos'un Türkiye'de oynama fikrini gözardı etmeyeceği vurgulandı.

Sergio Ramostan Galatasaray ve transfer kararı

Yazarlar