Beşiktaş Serhan Çetinsaya açıkladı: Sergio Ramos'la 1+1 yıllık anlaşmıştık

Serhan Çetinsaya açıkladı: Sergio Ramos'la 1+1 yıllık anlaşmıştık

11.09.2023 - 11:46 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta yönetim kurulundaki görevinden istifa eden Serhan Çetinsaya, 6 kulüple görüşen İspanyol savunmacıyla her konuda anlaştıklarını açıkladı. Çetinsaya ayrıca Sevilla'ya imza atan Ramos'la yaptıkları anlaşmanın detaylarını da aktardı.

Serhan Çetinsaya açıkladı: Sergio Ramosla 1+1 yıllık anlaşmıştık

Beşiktaş'ta yönetim kurulu üyeliğinden istifa eden Serhan Çetinsaya, Sergio Ramos transferinde bilinmeyenleri açıkladı. Çetinsaya, İspanyol savunmacıya 18-19 gün Beşiktaş'ı anlattığını belirterek "Etkileme noktasında neler yapabileceğimizin listesini çıkardık. Para ikinci plandaydı. 27 Milyon euro net teklifi vardı adamın, o teklifi değerlendirmedi bile. 

Haberin Devamı

Serhan Çetinsaya açıkladı: Sergio Ramosla 1+1 yıllık anlaşmıştık

'ANLAŞMAMIZ 1+1 YILLIK SÖZLEŞMEYDİ'

Anlaşmamız, kapalı 2 yıl kontrat istemesine rağmen 1+1 yıllık sözleşmeydi. Birinci yılın sonunda Beşiktaş'ın 15 Haziran 2024'e kadar bildirmesi kaydıyla tek taraflı fesih hakkı vardı. Bu işin fesih tarafı. Birinci yılın sözleşme maddeleri, ikinci yıla nispeten mali açıdan bir tık daha fazlaydı. Sergio Ramos için 6 kulüp yarıştı. Galatasaray da bu yarışın içindeydi.

Serhan Çetinsaya açıkladı: Sergio Ramosla 1+1 yıllık anlaşmıştık

'GÖKHAN TÖRE DE DEVREYE GİRDİ'

İkna etme noktasında ilk başladığımızda, Şampiyonlar Ligi'nde oynamayan bir takımda olması söz konusu dahi değildi. İlhan Mansız'ın desteğiyle, Guti'ye ulaşmamız, onun da Guti'yi ikna etmesiyle ciddi bir ön adım attı. Gökhan Töre de dahil oldu sürece. Gökhan Töre'nin şahsi antrenörüyle, Sergio Ramos'un şahsi antrenörü aynı kişi. Beşiktaş'a gelmeye yeşil ışık yakmasıyla para konuşmaya başladık. Ramos'un önceliği para değildi. Öncesinde para konuşmadık" dedi.

Haberin Devamı

Serhan Çetinsaya açıkladı: Sergio Ramosla 1+1 yıllık anlaşmıştık

'SPONSORLUK KONUSUNDA 3 FİRMADAN ÖN ONAY ALMIŞTIK'

İspanyol stoper ile yapılan anlaşmanın detaylarını da aktaran Çetinsaya, şöyle konuştu: "Anlaşmamız 4+1+5+500 bin euro şeklindeydi. Futbolculuk için 4 milyon euro, serbest oyuncu olduğu için 1 milyon euro imza parası, 6 milyon euroyu Beşiktaş olarak ödemiyorduk. UIusal ve uluslararası sponsorlarla reklam filmi çekmeyi düşündük. Sponsorluk konusunda sadece 6 günlük bir çalışma oldu. 3 firmadan ön onay almıştık. Sporcunun sosyal medyadaki tek bir paylaşımı 242 bin euro. Böyle bir şahıstan bahsederken Türkiye'nin de birçok markası olduğunu düşündük mü, İspanya'nın futbol büyük elçisi olduğunu, efsanevi kaptanlardan biri olmasını düşünürseniz 6 milyonu kolayca çıkartabilirdik.

'VEFASINI GÖSTERMEK İÇİN SEVILLA'YA İMZA ATMIŞ'

Sevilla ile 1-1.5 milyon euro maaşa anlaştı deniyor, ama söz konusu değil bu rakam. Bizim önerdiğimiz rakamın altına imza attı. Niye? Adam atasına, dedesine söz vermiş. Doğduğu topraklara vefasını göstermek için geri dönmüş." 

'SEÇİMDE ADAY OLMAYACAĞIM'

En büyük hayallerinden birisinin Beşiktaş'a başkan olmak olduğunu ifade eden Serhan Çetinsaya, "Beşiktaş başkanlık makamına küsülmez, kızılmaz. Ben o hakkı kendimde görmüyorum. Bazen biz küçükler olarak "Kol kırılır, yen içinde kalır." demek zorunda kalırız. Görevde olan bir başkanın aleyhine hiçbir zaman laf söylemem. Görevden ayrılan bir başkanımız, mevcut yönetimden bir tek bana dava açmış. Görevi biten ve üzerinde şaibeler olan şahıstan bahsediyoruz. 2025'te ben aday olmayacağım. Beşiktaş'ta elimizi taşın altına koymaya geldik diyoruz ama Beşiktaş herkesten ve her şeyden büyük. Kurtuluş Savaşı'nda da Beşiktaş'ın başkanı vardı. Beşiktaş'ın ihtiyacı vardı, geldim başkan adayı oldum demektense, benim Beşiktaş'a ihtiyacım vardı ve aday oldum demek daha doğru. Benim en büyük hayallerimden birisi Beşiktaş'a başkan olmak. Bu hayali kurmaktan daha doğal ne var" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Serhan Çetinsaya açıkladı: Sergio Ramosla 1+1 yıllık anlaşmıştık

'MEVCUT KIRGINLIKLAR BEŞİKTAŞ BAŞKANININ ŞAHSINA DEĞİL'
Süreçle alakalı kırgınlıkları olduğunu ancak bunun başkan Ahmet Nur Çebi'nin şahsına olmadığını dile getiren Çetinsaya, "Mevcut kırgınlıklar Beşiktaş başkanının şahsına değil, süreçle alakalı kırgınlıklar. Bunu da çok büyütmemek lazım. Seçimli bir olağanüstü kongre yapılması ya da yapılmaması gerektiğini söyleyecek konumda değilim. Ancak herkesin bildiği bir gerçek var, 11 şubeniz olsa da futbol takımının başarısına endeksli bir durum söz konusu. Bir futbolcunun transferinin olmaması, istifa sebebim değildi. Bu sadece dolu olan bardağa atılan son damlaydı. Başkanımızla geçenlerde baş başa bir yemek yedik. Onun da istifa sürecimdeki kırgınlıkları anladığını düşünüyorum. Ramos transferiyle 18, 19 gün uğraşınca belki de fazla doldum. Çocukluğumdan bu yana en büyük hayalim Beşiktaş yöneticisi olmaktı. Ben en büyük hayalimden vazgeçtim. Bu durum duygusal olarak zaten çok önemli bir karardı. Belki ilerleyen günlerde bu karardan dolayı üzülecek miyim, pişman olacak mıyım bilmiyorum. Bugün bu olması gerekiyordu ve bu oldu.

Haberin Devamı

GALATASARAY'DAN HELALLİK İSTEDİ

Malum Galatasaray maçı sonrası bir paylaşım yaptım. Bu paylaşım Beşiktaş efendiliğine yakışmadı. Hakkınızı helal edin. Heyecanıma yenik düştüm. Galatasaray büyük bir camiadır, helalliğimi almak isterim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı