Diğer Ses duvarını aşan sporcu İstanbul’da

Ses duvarını aşan sporcu İstanbul’da

14.11.2013 - 18:32 | Son Güncellenme:

Ses duvarını aşarak bir ilke imza atan Avusturyalı ekstrem sporcu Felix Baumgartner, Brand Week İstanbul kapsamında Türkiye’ye geldi.

Ses duvarını aşan sporcu İstanbul’da

Çırağan Sarayı’nda düzenlenen Brand Week İstanbul kapsamında Türkiye’ye gelen Felix Baumgartner düzenlediği basın toplantısında hakkında merak edilenleri cevapladı.

Basın toplantısı esnasında moderatörün, “Atlayış sırasında yanınıza bir otostopçu almayı düşündünüz mü?” sorusu üzerine Felix Baumgartner’ın, “Etrafıma çok bakındım. Ancak kimseyi göremedim” cevap vermesi salonda kahkahalara neden oldu. Bir sonraki planının ne olduğu sorusuna ise Baumgartner , “Bu atlayış benim için çok üst düzey bir işti. Atlayışı gerçekleştirdiğim takdirde emekli olacağımı ifade etmiştim. Bu saatten sonra helikopter pilotluğu yapmak istiyorum” diye karşılık verdi.

Kırdığı rekorun egale edilmesi durumunda tekrar atlayıp atlamayacağının sorulması üzerine Baumgartner, “Bu rekorun egale edilebileceğini düşünmüyorum. Bunu gerçekleştirmek için çok uzun bir süre çalıştık. Büyük bir hazırlık yaptık ve gerçekleştirdik. İnsanlar her zaman bu atlayışı hatırlayacak” ifadelerini kullandı. Bir süre önce Tom Cruise’la tanıştıklarını ifade eden Felix Baumgartner, “Tom’la uzun süre sohbet ettik. Bu atlayışı film yapabileceğimize dair fikir paylaştık. Ama sadece konuşma olarak kaldı bu aramızda. İlerleyen günlerde ne olur bilemeyiz. Ancak bu atlayış bir film yapılırsa eğer Felix Baumgartner rolünü oynayacak birisi varsa o da benim” diye konuştu.

Atlayış sırasında ölüm korkusu yaşamadığını vurgulayan Baumgartner, “Bu atlayışa çok iyi hazırlandık. Bütün güvenlik önlemleri alındı. Kullandığım bütün cihazlara üst düzeyde hakimdim. Türbülansa girdiğim anda bile beni hayatta tutabilecek ekipmanlara sahiptik. Atlayış sırasında veya öncesinde ölümü hiç düşünmedim” dedi.

Yazarlar