Galatasaray "Seyircisiz olmaz, derbi ertelensin"

"Seyircisiz olmaz, derbi ertelensin"

21.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Yönetimi derbi maçın seyircisiz oynanacağı duyurulunca bu durumun fair-play’e uygun olmayacağı gerekçesiyle maçın ileri bir tarihe ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi başvuruda bulundu.

Seyircisiz olmaz, derbi ertelensin

SENAD OK

Haberin Devamı

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde öğleden sonra sıcak saatler yaşandı. Derbi için cumartesi gecesi kampa giren sarı-lacivertli takımda karşılaşmanın güvenlik gerekçesiyle seyircisiz oynanacağı açıklanınca gergin bir bekleyiş başladı.

Başkan Aziz Yıldırım seyircisiz oynama kararının hemen ardından soluğu tesislerde aldı. Yıldırım yaşanan gelişmeleri yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte dakika, dakika takip etti. Sarı-lacivertli yönetim derbiye seyirci alınmayacağının duyurulması üzerine bu durumun fair-play’e uygun olmayacağı gerekçesiyle karşılaşmanın ileri bir tarihe ertelenmesi için Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi başvuruda bulundu.

Türk Telekom Arena’ya gitmek için hazır bekleyen Fenerbahçe kafilesinin tesislerden hareket saati ileri alınırken, İstanbul Valiliği’nin erteleme kararı yaşanan belirsizliği ortadan kaldırdı.

Haberin Devamı

Başkan Aziz Yıldırım maçın ertelenmesinden sonra kampta bulunan oyuncular ve teknik heyetle kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Yıldırım’ın, “Türkiye Futbol Federasyonu, İstanbul Valiliği’nin kararı doğrultusunda maçı ileri bir tarihe erteledi. Herkes evine gidebilir” dediği öğrenildi. Teknik Direktör Vitor Pereira şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan derbinin ertelenmesi üzerine evlerine dağılan futbolcularına bir gün izin verdi.