Skorer Şimdi yenmek zamanı

Şimdi yenmek zamanı

02.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şansın bol, yolun açık, vurduğun gol olsun TÜRKİYE

Şimdi yenmek zamanı



TÜRK futbolu için bugün yeni bir dönem başlıyor. EURO 2000'deki çıkışı ile artık herkesin ciddi bir ekip olarak gördüğü Türkiye, bu kez de 2002 Dünya Kupası grup elemelerinin ilk maçında Moldova karşısına çıkıyor. Rakibin ismi de hiç mi hiç ürkütmüyor. Hedef belli. Galibiyet, iyi bir başlangıç. Ama göründüğü kadar kolay olmadığını bilmeli, küçümsemenin, hafife almanın, telafisi olmayan sonuçlar doğurabileceğini gözardı etmemeli.

MOLDOVA önünde geçen sene Avrupa Şampiyonası elemelerinde zorlandığımızı, rövanşta beraberliği bile güç kurtardığımızı unutmamalı. Tüm ülke millilere güveniyor, yine başarı bekliyor. Şenol Güneş'le ilk resmi sınavına çıkacak Milli Takım'ın, Dünya Kupası kulvarında da hedefe ulaşacağına inanıyor. Ali Sami Yen Stadı'nda 20.30'da başlayacak, Günter Benk"'nün yöneteceği maçtan yeni bir zaferle ayrılmak istiyor. Şansın bol, yolun açık olsun TÜRKİYE.

G.Saray gibi Milli Takım

MİLLİ Takım'ın başında ilk sınavına çıkacak olan teknik direktör Şenol Güneş, Moldova karşısında sahaya Galatasaray ağırlıklı onbir sürecek. Orta saha tamamen Sarı - Kırmızılı oyunculardan kurulu olacak. Bu alanda Ümit Davala, Suat, Okan, Emre ve Hakan Ünsal görev yapacak. Savunmada da yine Galatasaray'dan Bülent Korkmaz ile Fatih Akyel yer alacak.

GÜNEŞ, defansta görev vereceği üçüncü isim konusunda ise tereddüt yaşıyor. Ogün'ün ayak topuğundaki ağrıların devam etmesi nedeniyle kararsız kalan millilerin hocası, bu futbolcunun oynayamaması halinde Ümit Bozkurt ile Osman arasında tercih yapacak. Milli Takım'da kaleyi Rüştü koruyacak, forvette Hakan Şükür'e büyük bir olasılıkla Cenk eşlik edecek.

Pres, pres, pres

Moldova karşısında en ağır yükü orta saha üstlenecek
Bilal Meşe
MİLLİ Takım'ın Moldova karşısındaki en büyük kozu rakibe uygulanacak pres olacak. Teknik Direktör Şenol Güneş, bu maçta en ağır yükün orta sahada olacağını belirtti, bu alanda görev vereceği oyunculara, bunaltıcı presle rakibe nefes aldırmamalarını söyledi. Güneş, Moldova savunmasını orta alandan forvete sızacak isimlerle çökertmeyi planladığını da sözlerine ekledi.

ŞENOL Güneş, Moldova'yı "Mağlup duruma düştükleri anda bile oyun disiplininden kopmuyorlar. Sert, rakibi yıldıran, oyundan düşüren bir ekip. Sinirlenmememiz gerekiyor" sözleriyle özetledi. Güneş, bu maçta tribün desteğine ihtiyaçları olduğunu da vurguladı, "Gol ya da goller geç gelebilir. Seyircimizin bu süreç içinde sabırlı olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

346. sınav

A Milli Futbol Takımı, Moldova ile bugün oynayacağı Dünya Kupası Eleme Grubu ilk maçıyla birlikte, 346. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 77 yıllık tarihinde bugüne dek yaptığı toplam 345 milli maçtan 108'ini kazanırken, 161'ini kaybetti, 76 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Milliler toplam 412 gol atarken, kendi kalesinde 584 gol gördü.

Moldova ile 4. kez

MOLDOVA ile dördüncü kez karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı, bugüne kadar oynadığı üç maçın ikisini kazandı, birinde berabere kaldı. Bu karşılaşmalarda toplam beş gol atan milliler, kalesinde ise bir gol gördü. Milli Takım, Moldova ile ilk maçını 1996'da oynadı, İstanbul İnönü Stadı'ndaki müsabaka 2 - 0'lık galibiyetimizle noktalandı. İki takım arasında geçen yıl yapılan resmi maçların ilkini Türkiye 2 - 0 kazandı, rövanş 1 - 1 sonuçlandı.

Ümitler söktü aldı: 1-0

AY-Yıldızlı ekibimiz Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’ndeki ilk maçında Moldova engelini zorda olsa tek golle aştı. İlk dakikalardan itibaren oyunu karşı alana yıkan ancak istediği pozisyonları bir türlü bulamayan Ümitlerimizi galibiyete taşıyan golü 52. dakika Nihat attı. Tayfun’un ilk yarıda bir şutu üst direkte patladı.

Maçın karnesi

HAKEMLER: Sowa Wolfgang (***), Herbert Kreivn (***), Markus Jellinek (***) Avusturya
TÜRKİYE: Gökhan (***) - Kürşat (**), Koray (**), İsmail (***) - Nihat (***), Hüseyin (**), Tayfun (**) (Kemal Dk.22 (**), Mehmet (***), Orhan (**) - Berkant (*) (Ferdi Dk.56 (**), Serhat (**) (Cihan Dk.87)
YEDEKLER: Kerem, Kurtuluş, Faruk, Selçuk
MOLDOVA: Alexandru (**) - V.Eduard (**) (Alexei Dk.88), G.Eduard (**), İon (**) - Sergiu (**), Aurel (**) (Viorel Dk.74 (*), L.Alexandr (*), Stanislav (*), Anatol (**), C.Victor (**) (Serghei Dk.57 (*) - B.Victor (*)
YEDEKLER: S.Alexandr, B.Alexandr, Dmitri, Andrei
SARI KARTLAR: V.Eduard, G.Eduard
GOL: Nihat (Dk.52)

Yazarlar