Milli Takım Sıra geldi İstanbul'a

Sıra geldi İstanbul'a

02.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Basketbol Takımımız’ın başarılı çalıştırıcısı Ceyhun Yıldızoğlu, “Grup maçlarında sıkıntı yaşadığımızda Ankara seyircisi imdadımıza yetişti, sıra İstanbul’daki basketbolseverlerde” dedi.

Sıra geldi İstanbula

ÜMİT AVCI - ÖZEL RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda B Grubu’ndaki 3 maçını da kazanıp lider olarak çeyrek finale yükselen A Milli Takımımız’da Coach Ceyhun Yıldızoğlu, son durumu MİLLİYET için değerlendirdi.

İlk turda kontrollü basketbol oynamak istediklerini ve bu şekilde top kayıplarını azaltmayı hedeflediklerini söyleyen Yıldızoğlu, “Bunu yaparken hücumda da hızlı gelip kolay sayı aramak ilk opsiyonumuzdu. Bunu şu ana kadar atladık. Boyalı alana hızlı gelip, Nevriye ile Sanders’ı bulmak, onlara yardım geldiğinde ise topu forvetlerle buluşturmak, bunu da mümkün olduğunca çabuk yapmak istiyoruz” dedi.

Ankara’da destek büyüktü

Ankara seyircisinin her zaman olduğu gibi kendilerine büyük destek verdiğini belirten Ceyhun Yıldızoğlu, “Gerçekten ilk iki maçta sıkıntı yaşarken, verdikleri destekle imdadımıza yetiştiler. Bizi İstanbul’a en güzel şekilde uğurladılar. Umarım İstanbul’daki basketbolseverler de aynı desteği verirler. Bizim için tribünlerin dolu olması gerçekten çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Topu daha hızlı rakip alana taşımayı amaçladıklarını da belirten başarılı çalıştırıcı, “Savunma sertliğimiz önemli bir kozumuz. Ancak artık sadece savunma da yetmez” dedi.

Begüm ve Cansu’nun katkısı önemli

Mozambik maçında daha fazla top kullandıklarını, bazı isimlerin yüzdelerinin düşük olmasına rağmen doğru pozisyonları bulduklarını belirten A Milli Takım Coachu, “Geçiş oyunlarını daha iyi oynadık, Begüm ve Cansu’dan önemli katkılar aldık. Hep hazırlardı. Cansu da önemli işler yapıyor. Özellikle Fransa maçındaki katkısı bizim için değerliydi. Sürekli Fransa’yı düşündüğümüz için, onların uzun forvetlerine karşı önlem almıştık” ifadelerini kullandı.

Daha iyi oynamalıyız

Şampiyona öncesindeki son hazırlık turnuvası için gittikleri Belarus’ta kötü ortam nedeniyle istediklerini yapamadıklarını ve bazı oyuncuları riske etmediklerini, bunun da son durumlarını görmelerini engellediğini hatırlatan Yıldızoğlu, “En kritik turnuva bizim için yok gibiydi. Aslında biz onu Türkiye’de düzenlemek istemiştik, kimse gelmeyince Belarus’a gittik. Bu talihsizlik nedeniyle Ankara’da gerçek hazırlığımızı yaptık diyebiliriz. Şimdi o maçları iyi analiz edip, çeyrek final ve sonrasına hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başarıya alıştırdı

Milli Takım Coachu Ceyhun Yıldızoğlu, ekibini art arda iki Avrupa Şampiyonası’nda kürsüye çıkarma başarısı gösterirken, Olimpiyatlar’da da 6. sırada yer alarak tarihin en iyi derecesini yaşattı.

RAKİP SIRBİSTAN

A Milli Kadın Basketbol Takımımız’ın Dünya Şampiyonası çeyrek finalindeki rakibi Sırbistan oldu. Küba’yı çok zorlandığı maçta 86-79 yenmeyi başaran Sırbistan adını ilk 8 takım arasına yazdırdı. Yarın oynanacak çeyrek final karşılaşmalarında Türkiye ile Sırbistan saat 19.00’da kozlarını paylaşacak.

Diğer eşleşmeler:

14.00 Avustralya-Kanada
16.15 İspanya-Çin
21.15 ABD-Fransa