Türkiye Kupası Sivasspor, Türkiye Kupası'nda çok farklı: 4-0

Sivasspor, Türkiye Kupası'nda çok farklı: 4-0

02.11.2023 - 15:47 | Son Güncellenme:

Kırmızı-beyazlı takım Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü turunda kendi evinde Hopaspor'a gol yağdırdı, bir üst tura çıktı.

Sivasspor, Türkiye Kupasında çok farklı: 4-0

Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü tur maçında Süper Lig ekibi Sivasspor, konuk ettiği Hopaspor'u 4-0 mağlup ederek bir üst tura yükseldi.

Haberin Devamı

5'inci dakikada orta sahada topla buluşan Ziya Erdal'ın ceza sahasına gönderdiği topu alan Manaj, rakibinden sıyrılıp çektiği şutta top kalecide kaldı.
6'ncı dakikada Hakan Arslan'ın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Manaj'ın şutunda top ağlarla buluştu. 1-0
35'inci dakikada ceza sahası içinde topla buluşan N'jie, rakibini geçtikten sonra topu penaltı noktası yakınındaki Manaj'a verdi. Manaj'ın şutunda top ağlarla buluştu.
42'nci dakikada ceza sahası dışında topla buluşan N'jie kaleye set bir şut çekti. Kaleci Beycan'dan seken topa koşan Manaj maçtaki 3'üncü golünü attı. 3-0
Karşılaşmanın ilk yarısı 3-0 ile sonuçlandı.
47'nci dakikada Sivasspor'un ön alanda baskıyla kaptığı top sonrası Hakan Arslan ceza yayı gerisinden sert bir vuruş yaptı, top direğin hemen üzerinden auta çıktı.
59'üncü dakikada gelişen Hopaspor atağında ceza sahasının solunda topla buluşan Bedirhan'ın şutunda top kaleci Erhan'da kaldı.
87'nci dakikada sağ sol kanattan gelişen Sivasspor atağında topla buluşan Muhammed Sinan, ceza sahasına kadar sürüklediği topa sert vuruşunda top kalecinin sağından ağlarla buluştu. 4-0
Karşılaşma 4-0 Sivasspor galibiyeti ile sonuçlandı. (DHA)

Haberin Devamı

STADYUM: Yeni 4 Eylül
HAKEMLER: Muhammet Ali Meteoğlu, Muhammet Ali Doğan, Mehmet Pekmezci
SİVASSPOR: Erhan- Camara (Dk.62 Mehmet Albayrak), Poungouras, Ziya, Murat, Abdulkadir, Keita (Dk.62 Eren), Hakan (Dk.68 Kvet), Ahmed Musa, Manaj (Dk.62 Muhammed Sinan), N'jie (Dk. 68 Barrow)
HOPASPOR: Beycan- Kerim (Dk.46 Gökhan), Ömercan, Baran, Halil Emre, Ufuk, Ahmet (Dk. 75 Caner), Murat Ulusoy (Dk.61 Sercan), Niyazi, Mehmet (Dk.46 Ramazan), Bedirhan (Dk. 80 Batuhan)
GOLLER: Dk.6, 35, 42 Manaj, Dk.87 Muhammed Sinan (Sivasspor)
SARI KARTLAR: Manaj, Poungouras (Sivasspor) - Murat (Hopaspor)

SERVET ÇETİN: BİZİM AÇIMIZDAN GÜZEL MAÇ OLDU

Sivasspor Teknik Direktörü Servet Çetin, bu tip maçların zor olduğunu belirterek, "Oyuncu arkadaşlar sağ olsunlar iyi konsantre oldular. İyi bir maç oldu. Net skorla maçı kazandık. Oyuncu arkadaşlarımıza da moral oldu. Fazla şans bulamayan arkadaşlarımıza da forma şansı vermiş olduk. Onların seviyesini de gördük. Bizim adımıza güzel bir maç oldu. Rakibi de tebrik ediyorum. Gayet centilmence, güzel de bir mücadele sergilediler. Onların da maçlarında başarılar diliyorum" dedi. 

Haberin Devamı

ÖZDEMİR: ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Hopaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir ise, "Hopaspor olarak bugün 90 dakika boyunca elimizden gelen bütün mücadeleyi vermeye gayret ettik. Dolayısıyla bizim bu kupa statüsüne göre şansa belki birkaç tur daha gitme şansımız olabilirdi ama şu bir gerçek ki bu büyük balık, küçük balık meselesidir. Alt liglerdeki takımların büyük bir bölümü turlar ilerledikçe azaldığını görüyoruz. Bizim için ligin daha önemli olduğunu düşünerek bugün biraz burada kadro olarak maça genç bir kadroyla başladık. Maçın sonuna kadar da öyle götürmeye gayret ettik. Neticede Hopaspor takımı olarak 11 kişi sahaya çıkıyorsak gerekli mücadeleyi vermemiz gerekiyordu. Biz de onu yapmaya gayret ettik. Sivas takımının teknik kapasitesi, fiziksel anlamdaki güçlü oyunculardan kurulu oluşu tabi ki bize karşı bir üstünlük sağladılar. Sivas takımını tebrik ediyorum. Bundan sonraki turlarda ve ligde başarılar diliyorum. Biz de Hopaspor olarak kupayı en iyi şekilde temsil edip ligde gelmek istediğimiz, arzuladığımız yerlere iyi bir performans gösterip gelmek istiyorduk. İnşallah bunu başarırız" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

 

Yazarlar