Demir Grup Sivasspor Sivasspor'a akıllı stat!

Sivasspor'a akıllı stat!

13.08.2012 - 17:15 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un yeni stadını 2 firma ortaklaşa yapacak.

Sivasspora akıllı stat

Sivas Valisi Ali Kolat, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) fuar alanında yaptıracağı 25 bin kişilik stadın inşaatına en kısa sürede başlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Vali Ali Kolat, bugün Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç'la birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Sivas-Ankara Karayolu üzerindeki fuar alanına gitti. Stadın yapılacağı alanı gezen Vali Kolat, daha sonra aynı alandaki atletizm pisti inşaatını gezdi. Atletizm pistinin sene sonuna kadar tamamlanacağını belirten Vali Kolat, şunları söyledi:

"Yapılacak spor salonları ile birlikte burası önemli bir spor merkezi olacak. 25 bin kişi kapasiteli stadyum, sözleşme aşamasında. İki firma ortak konsorsiyum şeklinde yapacak. İkisi de tecrübeli, daha önce TOKİ inşaatında çalışan firmalar. Şirketlerden birisi Kayseri'deki stadın yapımında da görev aldı."

Haberin Devamı

AKILLI STAT

Bu yıl içinde inşaatına başlaması beklenen stat, kış aylarını yoğun kar yağışı altında geçiren Sivas'ın kuru ve soğuk iklimine göre tasarlandı. Stadın rüzgar alan kuzey cephesi, çift duvarlı inşa edilecek. İç cephede hava ile ısı yalıtımı sağlayacak bir alan oluşacak. Sistem, kuzey rüzgarlarına kalkan oluştururken, güneyden gelen sıcak hava akımlarının stadın içine girmesini sağlayacak. Böylelikle ısıtma ve havalandırması için harcanan enerji miktarı önemli ölçüde azaltacak. Stada kurulacak güneş panelleri, günde 798 bin vatlık enerji üretilecek. Stat kendi enerjisini ürüterek enerji maliyetini en aza indirecek."