Galatasaray Size kim inanır?

Size kim inanır?

10.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hamza Hamzaoğlu’nun sözleşmesinin feshi, Sabri Sarıoğlu’nun opsiyon maddesinin kaldırılması, Fenerbahçe ile yaşanan Alex polemiği ve UEFA ile yapılan mali fair play görüşmeleri konusunda bombardımana uğrayan başkan Dursun Özbek, toplantıyı erken terk etti

Size kim inanır

Galatasaray’da Duygun Yarsuvat’ın yapacağı konuşma nedeniyle merakla beklenen Divan Kurulu’nun aralık ayı toplantısında eski başkan kürsüye çıkmadı, ancak söz alanlar Dursun Özbek ve yönetimini topa tuttu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılı üyelerin konuşmasından bazı bölümler şöyle:

Ayhan Özmızrak: Nyon’dakileri (UEFA) ikna ediyorsunuz, bir de bizi ikna etseniz... Bu işler nasıl düzelecek? Seçim bir hayırlara vesile olmuş. Özbek kardeşler birbirini bulmuş. Sabri’yle sözleşmeyi kim yaptı? Siz yaptınız. 3 ay sonra kendinizi inkâr ediyorsunuz. Bunun adı mobbingtir. Bundan sonra size kim inanır? Başkanlık sistemi galiba yanlış anlaşılıyor. Başka bazı kulüplerde olup bizim tasvip etmediğimiz yöne gidiyor.

Google’a bak derdim

Rasim Zaimoğlu: Son yapılan açıklama (Fenerbahçe’yi eleştirirken Alex’in söylediği iddia edilen alıntı) ile zor durumda kaldık. 25 milyon taraftarı üzdü. Elimizde o kadar malzeme varken bunu yaptık. Bu Galatasaray’a yakışmamıştır. Ben olsam ‘Google’a bak’ derdim sadece...

Haberin Devamı

Okan Böke: Grosskreutz’a giderken yolluk da verseydiniz? Hamza hoca gönderildi. Cenevre’deki komisyon herhalde Mustafa Hoca’nın 4.5 milyon dolarlık ücretine sıcak bakmıştır. Suçluyu artık dışarda değil içimizde arayalım.

Taner Aşkın: 2011’de yapılan büyük yanlışlık bu noktaya getirmiştir. O tarihten sonraki yönetim bilerek ve bilmeyerek Galatasaray’ı son 5 yılda 164 milyon zarar ettirdi. Ünal Aysal hesabını vermeden gitti

Yalan haber var

Hayrettin Kozak: (Hamzaoğlu ile ilgili) Galatasaray’da işe son vermek böyle olmamalı. Mustafa Denizli’ye nakit bir ödeme yapıldı mı onu merak ediyorum. Grosskreutz nereye gidiyor? Grosskreutz nakit bir bedel aldı mı? 1.5 milyon euro bonservis ücreti için ödeme yapıldı mı? Sabri 15 sezon Galatasaray’da 422 maç oynamış, 44 kez de milli. Acaba arkadaşın sözleşmesinin son bir yılının iptali nasıl oldu? Yalan haber koyuyoruz resmi siteye. Bunun hesabı soruluyor mu? Bu kadar hassas bir konuda yapılabilecek bir hata değildir bu.. Ancak Başkan Dursun Özbek, Özmızrak konuşurken, toplantıyı terk etti. Özbek’in işlerini öne sürdüğü ifade edildi.

‘UEFA ile yatıyor UEFA ile kalkıyoruz’
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu’na, UEFA ile yapılan sözleşmeyi anlattı.
Özbek, “UEFA konusuyla yatıyoruz, UEFA ile kalkıyoruz; en önemli gündemimiz budur. UEFA’nın daveti üzerine İsviçre’ye gittik ve raporlamalarımızı sunduk. Yeni yönetim olarak geçmişten gelen zararları, UEFA’nın istediği seviyeye getireceğimizi anlattık, UEFA bunu çok iyi karşıladı” dedi.
UEFA’nın Galatasaray’ı pozitif bir şekilde karşıladığını da vurgulayan Özbek, “Maalesef UEFA’nın istediği seviyeye indirmemiz mümkün olmadı. Şubat ayında bir ziyaret daha yapacağız. Belli tasarruf tedbirlerini hayata geçirdik. Yeni yönetime bunun geçmişten kaynaklanan zararların telafisi için bir şans verilmesini istedik. Türkiye’deki ekonomik koşulları, kur farkını, Türkiye’nin jeopolitik konumundan dolayı başına gelenleri ve mültecileri anlattık ve haklı gerekçelerle onların önüne koyduk” diye konuştu.
Anlaşmalar Sevr gibi!
Divan üyelerinin eleştirileri sonrasında kürsüye çıkan Fatih İşbecer, söylenenlere yanıt vermeye çalıştı.
İşbecer, “Galatasaray, son 10 senede halı altına süpürülen kronik sorunlarını düzeltme yoluna girmiştir. Yapısal reforma ihtiyacımız var. İki transfer yapıp, tribünlere oynayarak günü kurtarabilirdik. Ama bunu yapmayıp zoru seçtik” dedi. Galatasaray’ın imzaladığı kontratların yanında Sevr Anlaşması’nın bağımsızlık anlaşması gibi kalacağını dile getiren İşbecer, “Bundan sonra Galatasaray’la imzalayacaksınız tek taraflı fesih sözleşmesini kabul edeceksiniz. Çünkü Galatasaray fakirleşirken, bazı kişiler zenginleşmiş” yorumunu yaptı.
Açıklamalardan tatmin olmayan Hayrettin Kozak ise tekrar söz alarak, “Küçük sorun dediğiniz Grosskreutz ve Mustafa Denizli’ye ödenen 1,5 milyon dolar nasıl oldu? Sabri denen gariban 4.8 milyon nasıl bırakır. Demek ki siz yolladınız. Yolladıysanız açıklayın” dedi.