Galatasaray 'Şizofrenik Dortmund'

'Şizofrenik Dortmund'

05.11.2014 - 12:20 | Son Güncellenme:

Ligde çok kötü Avrupa'da çok iyi olan Borussia Dortmund'un içinde bulunduğu durum, "Şizofrenik Dortmund", "Kişilik bölünmesi var gibi görünüyor" ifadeleriyle tanımlandı.

Şizofrenik Dortmund

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Almanya'da sürünen Borussia Dortmund Avrupa'da tarih yazdı. Jurgen Klopp'un öğrencileri dün Galatasaray'ı mağlup ederek kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştirdi. Şampiyonlar Ligi'nde dört galibiyetle gruptan çıkmayı garantileyen sarı-siyahlılar rekor kırdı.

Borussia Dortmund bu kulvarda ilk kez üst üste oynadığı dört maçı da kazanma başarısı gösterdi. Alman ekibi, Devler Ligi'nde final oynadığı iki sezon önce bile grup aşamasında ilk dört maçının tamamını kazanmamıştı. Dortmund o sezon ilk dört maçını iki galibiyet, iki beraberlikle geçmişti.

Sondan ikinci sırada olduğu Bundesliga'da sarı-siyahlılar en kötü sezonlarından bir tanesini yaşarken, Avrupa'da ise tam tersi bir görüntü çizmeleri büyük şaşkınlık yarattı. İspanyol El Mundo Deportivo gazetesi, ligde çok kötü, Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi olan takımın durumunu, "Şizofrenik Dortmund" ifadesiyle tanımladı, "Borussia Dortmund'da kişilik bölünmesi var gibi görünüyor" saptamasını yaptı.