Şampiyonlar Ligi Slovenya'da Galatasaray'a büyük övgü: Çaresiz Ljubljana rakip olamadı!

Slovenya'da Galatasaray'a büyük övgü: Çaresiz Ljubljana rakip olamadı!

09.08.2023 - 08:38 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda temsilcimiz Galatasaray, Slovenya'da NK Olimpija Ljubljana'yı Kerem Aktürkoğlu, Mertens ve Halil Dervişoğlu'nun golleriyle 3-0 mağlup ederek rövanş için büyük avantaj sağladı. Maçın ardından Slovenya basını Galatasaray'a övgüler yağdırırken NK Olimpija Ljubljana'nın sarı-kırmızılılar karşısında çaresiz kaldığına vurgu yapıldı.

Slovenyada Galatasaraya büyük övgü: Çaresiz Ljubljana rakip olamadı

Temsilcimiz Galatasaray, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Slovenya'da NK Olimpija Ljubljana'yı Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens ve Halil Dervişoğlu'nun golleriyle 3-0 mağlup ederek İstanbul'daki rövanş öncesi büyük avantaj yakaladı. 

Haberin Devamı

Karşılaşmanın büyük bölümünde rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu, Sacha Boey, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Berkan Kutlu performanslarıyla dikkatleri üzerine çekti. Nelsson-Abdülkerim ikilisinin de Zalgiris maçına oranla daha dikkatli olduğu gözlemlendi.

Galatasaray'ın NK Olimpija Ljubljana'yı deplasmanda 3-0 mağlup ettiği karşılaşma Slovenya basınında da manşetleri süsledi. Sloven basını, Galatasaray'a övgüler yağdırırken NK Olimpija Ljubljana'nın sarı-kırmızılılar karşısında çaresiz duruma düştüğü aktarıldı.

Slovenyada Galatasaraya büyük övgü: Çaresiz Ljubljana rakip olamadı

"GALATASARAY, LJUBLJANA'YA ŞAMPİYONLAR LİGİ KAPISINI KAPATTI"

Zurnal24 adlı haber sitesi NK Olimpija Ljubljana-Galatasaray maçının haberinde "Türkler, Stosizce'de Olimpija Ljubljana'ya Şampiyonlar Ligi kapısını kapattı" başlığını kullandı.

Haberin Devamı

Haberde Galatasaray'ın Olimpija Ljubljana'dan 20 kat daha değerli bir takım olduğuna vurgu yapıldı. UEFA Başkanı Ceferin ve tribünde yaklaşık 15 bin taraftarın önünde Galatasaray'ın çok rahat bir galibiyet elde ettiği okuyuculara aktarıldı.

Haberin detayında Olimpija Ljubljana'nın maçın ilk 20 dakikasında Galatasaray'a karşı direndiğini ve birkaç pozisyon bulduğuna dikkat çekildi. 

"UEFA ve Süper Kupa şampiyonu Galatasaray istediğini aldı" ifadelerinin kullanıldığı haberde "Oldukça iyi oyunculara sahip olan Türk takımı, Olimpija Ljubljana savunmasına çok ciddi baskı uyguladı." denildi.

Slovenyada Galatasaraya büyük övgü: Çaresiz Ljubljana rakip olamadı

"OLIMPIJA AĞIR BİR BEDEL ÖDEDİ"

Slovenya'da yayın yapan Delo adlı haber sitesi maç haberinin başlığında "Olimpija cesurca açıldı ve ağır bir bedel ödedi" başlığını kullandı.

Haberde NK Olimpija Ljubljana'nın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda çok büyük bir engel ile karşılaştığına vurgu yapıldı. 

Haberin Devamı

Haberde şu ifadeler yer aldı:

Haberin Devamı

"Türk şampiyonu, Salı günü İstanbul'da oynanacak rövanş maçından önce iyi bir gece uykusunu garanti eden büyük bir galibiyeti ustalıkla elde etti. Stozice'de 12. adamın desteğini alan yeşil beyazlılarda ters giden neydi? Hakem Andreas Ekberg, Ljubljana'nın gol atmasına rağmen, Admir Bristic'in yaptığı faul nedeniyle golü iptal eden Ljubljanalılarla dalga mı geçti?"

Slovenyada Galatasaraya büyük övgü: Çaresiz Ljubljana rakip olamadı

"GALATASARAY, OLIMPIJA İÇİN ÇOK GÜÇLÜ"

Dnevnik'te yer alan maç haberinde "Galatasaray Olimpija için çok güçlü" başlığı kullanıldı. Haberde tribünlerin neredeyse tamamen dolu olduğu ve UEFA Başkanı Ceferin'in de davetli olduğu fantastik bir atmosferde Galatasaray'ın rahat bir galibiyet elde ettiği belirtildi.

Haberin detayında maçta atılan goller okuyuculara aktarılırken hakem Andreas Ekberg'in Ljubljana'nın attığı golde büyük bir hata yaparak faul olmayan bir pozisyonda kurallara aykırı hareket ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

Slovenyada Galatasaraya büyük övgü: Çaresiz Ljubljana rakip olamadı

"ÇARESİZ OLMPIJA, GALATASARAY'A RAKİP OLAMADI"

Slovenya'nın önde gelen haber sitelerinden 24ur, NK Olimpija Ljubljana'nın saha içinde Galatasaray'a ezildiğini ifade ederek "Çaresiz Olimpija, Galatasaray'a rakip olamadı" başlığını okuyucularına aktardı.

Haberin detayında "Şampiyonlar Ligi grup aşaması hayali hala canlı ama dürüst olmak gerekirse Olimpija'nın Galatasaray'ın yıldızlarından uzakta arzu ve mücadele ruhundan çok daha fazlasına ihtiyacı olacak." denildi.

NK Olimpija Ljubljana'nın Galatasaray karşısında kalite erozyonuna uğradığı belirtilen haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Dries Mertens, Wilfried Zahaj, Yusuf Demir, Mauro Icardi, Lucas Torreira, Cedric Bakambu ve Angelino... NK Olimpija Ljubljana bu oyuncuları sadece hayal edebilir. Ljubljana seyircisine ilk sürprizi başlangıç ​​kadrosunda sadece Mertens ve Bakambu'ya yer veren Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hazırladı. Zaha ve Zaniolo sakatlıkları nedeniyle yokken Icardi, Angelino ve Torreira maça yedek kulübesinde başladı."

Slovenyada Galatasaraya büyük övgü: Çaresiz Ljubljana rakip olamadı