Galatasaray Olimpija Ljubljana - Galatasaray maçından sonra dikkat çekti: Fizik gücüyle en çok yıpratan isimdi

Olimpija Ljubljana - Galatasaray maçından sonra dikkat çekti: Fizik gücüyle en çok yıpratan isimdi

09.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Olimpija Ljubljana ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı sarı-kırmızılı ekip 3-0'lık skorla kazandı. Müsabakanın ardından Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın yıldız futbolcusuna dikkat çeken sözler kullandı.

Olimpija Ljubljana - Galatasaray maçından sonra dikkat çekti: Fizik gücüyle en çok yıpratan isimdi

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Olimpija Ljubljana ile kozlarını paylaştı. Sarı-kırmızılı ekip Kerem Aktürkoğlu, Mertens ve Halil Dervişoğlu'nun golleri ile kritik maçı 3-0 kazandı. Karşılaşmanın ardından Milliyet Gazetesi yazarı Osman Şenher, müsabakayı değerlendirdi. Usta kalem, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu hakkında dikkat çeken sözler kullandı.

Haberin Devamı

İşte Osman Şenher'in 'Galatasaray gümbür gümbür geliyor' başlıklı köşe yazısı...

"Kolay değil daha takım hazır değil, çok önemli yıldızların oynamıyor, futbolcuların çoğu form tutmamış... Buna rağmen Ljubljana gibi iyi bir takımı çok rahat bir şekilde deplasmanda yenebiliyorsun. Tabii inanmak istemeyenler var ama Okan Buruk’un talebelerinin kondisyonu arttıkça takımın futbol kalitesi de iyileşecek.

Bir önceki turdaki Zalgiris Vilnius kapanan, kontrataklarla gol bulmak isteyen bir takımdı ama onların da fizik gücü üst seviyedeydi. Ljubljana ise Zalgiris’ten çok daha iyi bir takım. Defans yapmıyor, kora kor mücadele ediyorlar. İlk yarıda Galatasaray’ı epey zorladılar ama Muslera yerinde kurtarışlarla takımına moral verdi. Ne olursa olsun futbolcu kalitesi olarak iki takım arasında çok büyük fark var. Bunu da maç içinde gördük.

Haberin Devamı

Olimpija Ljubljana - Galatasaray maçından sonra dikkat çekti: Fizik gücüyle en çok yıpratan isimdi

Haberin Devamı

Kerem’in attığı ilk golde Barış’ın topu sürüşü, yaptığı orta ve arkadaşını topla buluşturması; Kerem’in de çok iyi bir vuruşla fileleri havalandırması demek ki Okan hocanın antrenmanlarda çalıştırdığı bir hücum şekliydi. Bakambu çok kaliteli bir futbolcu. Bu sezon yeni takımına çok fayda sağlayacak. Rahatlıkla 2-3 gol atabilirdi, son vuruşlarda şanssızdı. Rakip kaleci devleşerek o topların gol olmasını engelledi. Bunun yanında Kongolu futbolcu orta sahaya geliyor, defansa yardım ediyor, arkadaşlarına pas veriyor, rakip ataklarda müdahalelerde bulunuyor... Dün gece gol atamadı ama bundan sonraki maçlarda bu şanssızlığını kolay yenebilecek bir oyuncu.

Kerem, Barış Alper, Mertens pırıl pırıl parlıyor. Barış Alper’e ayrı bir parantez açmak istiyorum, rakip defansı süratiyle, fizik gücüyle en çok yıpratan isimdi. Mertens ise büyük usta! Attığı ikinci goldeki o vuruş, kalabalık defansın içinden o topu filelere göndermesi alkışlanacak güzel bir görüntüydü. Bunun yanında iki gol daha atıldı, ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Berkan iyi niyetle mücadele ediyor. Dün gece de hep ayakta kaldı. İyi niyetli ve bu takımın kadrosunda olması gereken bir futbolcu. Gücü yettiği kadar yüreğini sahaya koyarak oynuyor.

Haberin Devamı

Olimpija Ljubljana - Galatasaray maçından sonra dikkat çekti: Fizik gücüyle en çok yıpratan isimdi

Kazımcan da zaman zaman da olsa bu sezon forma şansı bulacak. Temposuyla, çabukluğuyla zaman zaman da olsa güzel işler yapıyor. Icardi ısınmak için maça girdi. Daha hazır değil onun için sezonun ısınma turları. Ama sonradan oyuna giren Halil Dervişoğlu ‘Ben hazırım, beni unutma’ der gibi üçüncü golü atarak hocasına mesaj verdi.

Sonuçta Okan Buruk Galatasaray’a takım oyunu oynatıyor. Bu sezon değişik bir çok futbolcu kullanacak, bunların bir tanesi de Kaan Ayhan. Yunus da forma şansı bulacak. Esas en önemlisi ve merakla beklediğim Kemer Demirbay’ın performansı olacak. Herhalde Torreira ile beraber orta sahası daha dinamik, daha enerjik ve gol yollarında daha çok pozisyona giren bir Galatasaray seyredeceğiz."

Haberin Devamı