Galatasaray SNEİJDER GERÇEKLERİ

SNEİJDER GERÇEKLERİ

13.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Mancini’nin el üstünde tuttuğu Sneijder bu sezon 41 maçta forma giyerken, 17 gol attı, kariyerinin en iyi ikinci rakamına ulaştı. Nişantaşı’nda oturan ve tam bir İstanbul aşığı olan dünyaca ünlü futbolcu profesyonel yaşantısı ve Dünya Kupası etkisiyle zirveye çıktı

SNEİJDER GERÇEKLERİ

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray bu sezon ligde, kupada ve Avrupa’da kısmen de olsa hedeflerine ulaşırken başrolde hep onun imzası vardı.
Şampiyonlar Ligi için büyük önem taşıyan Trabzon deplasmanında biri fantastik iki güzel golü ile maça damgasını vuran Wesley Sneijder, Galatasaray’ın tartışmalara sebep olan sezonunda ayakta kalan isimlerin başında geldi. Geçen sezon devre arasında 7.5 milyon euro bedelle Inter’den transfer edilen ve önceki sakatlıkları nedeniyle soru işaretleri ile bakılan Hollandalı, bu sezon bütün kritik maçlarda attığı gollerle Galatasaray’a hayat verdi.
Onun golleri olmasa belki de bugün yerden yere vurulan bir Galatasaray olacaktı. İşte günümüzdeki modern 10 numaraların en iyileri arasında gösterilen Sneijder’in yükselen formunun perde arkası...
1-MANCİNİ FAKTÖRÜ: Mancini ilk günden Sneijder’e olan inancını dile getirdi. “Özel bir oyuncu” dediği Sneijder’in kazanılmasında İtalyan hocanın yaklaşımı etkili oldu. İtalya Futbol Akadamesi’nde bitirme tezi ‘10 numaralar’ olan Mancini, Sneijder’e özel ilgi gösterdi. Öyle ki Hollandalı sakatlığı ile ilgili sorun yaşadığında onu İtalya’daki doktoruna gönderdi. Yıldız oyuncu sakatlık sürecinde kendi sağlık ekibi ile de uyum içinde çalıştı.
2- REKORUNU KIRACAK: Sneijder bu sezon lig, kupa ve Avrupa’da toplam 41 maçta forma giydi. Hollandalı 2009-10 sezonunda Inter’de aynı sayıda maça çıkmıştı. Dünyaca ünlü futbolcu, Kayseri Erciyes’e karşı 42. maçını oynayarak kendi sezon rekorunu kıracak.
3- GOL PATLAMASI: Altın çilek Sneijder bu sezon üç kulvarda 17 gole imza attı. Hollandalı son yıllarda bu rakamın yanından bile geçemedi. 2007-08’de Real Madrid forması giyerken 9 gol kaydeden Sneijder, 2006-07’de Ajax’ta 19 gol atmıştı.
4- İSTANBUL AŞKI: Nişantaşı’nda oturan Sneijder tam bir İstanbul aşığı. Oyuncu eşi Yolanthe Cabau ve ilk evliliğinden oğlu Jessey ile mutlu bir yuvaya sahip olan Hollandalı profesyonelliğiyle dikkat çekiyor. Eşi haricinde magazin basınının gündemine gelmeyen Sneijder takımla ve kulüp personeli ile iyi bir iletişim kurdu. Özellikle şakalarıyla takımın neşe kaynakları arasında yer alıyor.
5- DÜNYA KUPASI ETKİSİ: 2010 Dünya Kupası’na damga vuran Sneijder müthiş performansından sonra sakatlıkların da etkisiyle düşüş yaşamıştı. Ancak bu sene yine Dünya Kupası var ve yıldız oyuncu Hollanda Milli Takımı’nda yer bulabilmek için hep formda kalmak zorunda hissetti kendini. Van Gaal’in mesajları da pozitif etki yaptı. Sonuçta 29 yaşındaki yetenek müthiş bir grafik yakaladı.