Beşiktaş Beşiktaş'ta Samet Aybaba'dan Aboubakar'a rest! 'Sergen Yalçın'la görüşürsek anlaşırız'

Beşiktaş'ta Samet Aybaba'dan Aboubakar'a rest! 'Sergen Yalçın'la görüşürsek anlaşırız'

28.12.2023 - 13:01 | Son Güncellenme:

Teknik direktör arayışlarına devam eden Beşiktaş'ta Samet Aybaba gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kadro dışı bırakılan Aboubakar'a tepki gösteren Aybaba, gündemde yer alan Sergen Yalçın hakkında da konuştu. İşte detaylar...

Beşiktaşta Samet Aybabadan Aboubakara rest Sergen Yalçınla görüşürsek anlaşırız

Rıza Çalımbay'ın ayrılığı sonrası teknik direktör arayışlarına devam eden Beşiktaş'ta Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı ekip hakkında birçok konuya değinen Aybaba, kadro dışı bırakılan Aboubakar'a tepki gösterirken Seren Yalçın konusuna açıklık getirdi. 

Samet Aybaba'nın açıklamaları şu şekilde:

TEKNİK DİREKTÖR SÖZLERİ

"Hocayla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kolay bir şey değil biliyorsunuz. Yerli olarak iki değerimiz vardı, Rıza Çalımbay ve Sergen Yalçın. Rıza Hoca bizden önce geldi. Sergen Yalçın da içimizden biri. İçimizden çıkan kimseyi itibarsızlaştırmayalım. Kulübün kadro yapılanmasının ne kadar kötü olduğunu biliyorsunuz ve nasıl bir değişime gidilmesi gerektiğini istişare ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor."

'LİSTEYE YAZMAMA FİKRİMİZ VAR'

"Kulübün kadro yapılanmasının ne kadar kötü olduğunu biliyorsunuz ve nasıl bir değişime gidilmesi gerektiğini istişare ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor."

Haberin Devamı

"14 yabancımız var şu anda. Önce bu oyuncularla ilgili ne yapabileceğimizi düşünüyoruz. Değerlerini bularak elden çıkarırsak, onların yerine oyuncu almayı düşünüyoruz. 2.5 aydır ben bu konuyla ilgili çalışıyorum. Maç izlemeye gittim. Görüşmelerimiz var. Elimizdeki oyuncularla konuşmaya başladık. Chamberlain'i listeye yazmama fikrimiz var. 1 tane oyuncu boşluğumuz var."

Beşiktaşta Samet Aybabadan Aboubakara rest Sergen Yalçınla görüşürsek anlaşırız

ABOUBAKAR'A TEPKİ

"Hiçbir arkadaşım bize gelip 'Ben mutlu değilim, transfer görüşmesi yapabilirim' demedi. Aboubakar her yerde konuşuyor, bir tek bize konuşmuyor. Burası Beşiktaş. İsteyen herkesi göndeririz. Buradan herkes gider, ben de dahil. İstemeyen hemen gider."

'CENK VE SALİHLE GÖRÜŞECEĞİZ'

"Cenk ve Salih ile görüşeceğiz. Onlarla iki kez kendim de görüştüm. Oyuncu performansı çok önemli bu işte, 'Biraz yükseltin' dedim. Küserek olmaz, daha iyi olmak lazım. Küserseniz, sahadaki performans düşük kalırsa tartışmaya başlanırsınız. İkisiyle de görüşeceğiz."

YUSUF SARI İDDİALARINA YANIT

"Beşiktaş, kontra atak oynamaz. Beşiktaş, sahayı yönetir. Yusuf Sarı, iyi bir oyuncu ama Beşiktaş'ın planlamasında kontra atak diye bir oyun yoktur. Yusuf Sarı ile hiçbir görüşmem olmadı. Kontra atak oynayan takımların yıldız oyuncusudur. Kendisine Adana Demirspor'da başarılar diliyorum."

Haberin Devamı

Beşiktaşta Samet Aybabadan Aboubakara rest Sergen Yalçınla görüşürsek anlaşırız

'ÇALIMBAY'LA ARAMIZDA SORUN YOK'

Skorer'den Nergis Aşkın'ın 'Rıza Çalımbay size ve Feyyaz Uçar'a kırgın olduğunu söyledi. Kadro dışı kararını telefondan öğrendiğini açıklamıştı neler söylersiniz?' sorusuna Aybaba şu cevabı verdi: 'Bizim duygularımız var, o bizim en önemli değerlerimizden biri. Beşiktaş'ın için çok önemli. Böyle ufak tefek şeylerle camianın meşgul edilmesi doğru değil. Bu duyguyu beraber yaşayamayacağımızı düşündük. Biz onunla her zaman dostuz, arkadaşız aramızda hiçbir sorun yok.

'BU TAKIMIN PATRONU BENİM'

"Bu takımın patronu benim. Teknik direktörün de üstündeyim. Bütün futbol takımları, benim kontrolümde. Teknik direktör ile takım performansıyla ilgili sadece sohbetim olur. Onun dışındaki her şeyin buradaki yetkilisi benim."

'DEĞİŞİK ŞEYLER YAPACAĞIZ'

"Altyapıyı çok severim. Avrupa'nın en genç ülkesiyiz. Futbola katkı vermemiz lazım, çok az süre alıyorlar. Bu doğru değil. Çok değişik şeyler yapacağız. Bizdeki oyuncu gözlemci sayısı 3, Ajax'da 300. Sonra 'niye oyuncu gelişmiyor' diyoruz."

Haberin Devamı

'SERGEN YALÇIN DOĞAL ADAY'

"Sergen Yalçın, doğal aday zaten. Görüşürüz her zaman. Şu ana kadar öyle bir görüşme yapmadık ama yaparız. Sergen ile konuşmadığımız için anlaşamadık. Konuşursak anlaşırız."

Beşiktaşta Samet Aybabadan Aboubakara rest Sergen Yalçınla görüşürsek anlaşırız

'NASIL ANLAŞTIKLARIYLA İLGİLİ YAZI YOK'

"Gökhan İnler eski futbolcumdur, çok kaliteli çocuktur. Nasıl anlaştıklarıyla ilgili hiç yazılı bir şey yok. Kim ne dediyse hiçbir şey yok ortada. Gökhan bana geldi, oturduk konuştuk. 'Bana jübile yapacaklarını söylemişlerdi' dedi. Var mı bir şey dedim, 'Yok' dedi. 'Nasıl, Beşiktaş'ta jübile yapacaksın da seninle ilgili bir sözleşmesi yok' dedim. Bakacağız, askıda kaldı. Futbolcu olmayacak tabii ki. Gökhan kaliteli bir çocuk, değerlendirecek bir şey bulursak gereğini yapacağım."

'YÜRÜYÜŞLERİNDE SIKINTI VAR'

Kadro dışı kalan oyuncuların yürüyüşlerinde biraz sıkıntı var. Tesise girerken böyle biraz külhanbeyi gibi yürüyorlar. Biz de sevmiyoruz bunları. Diğer oyuncular, 'Bu takımda hiç disiplin yok, birbirimize dokunamıyoruz, birlikte hareket edemiyoruz' diyorlar.

Haberin Devamı

'TRANSFER YAPACAĞIZ'

"Yeniden yapılanacağız, planlıyoruz. Bu kulübün içindeki değerleri, dışındaki değerleri herkese anlatacağız. Oyuncu grubunu yönetip yönlendirmeye çalışacağız. Transfer yapacağız, altyapıya önem vereceğiz. Birlikte hareket edeceğiz. Beşiktaş camiasının en zor günlerinden biri ama umutsuz değiliz. İşi doğru bilen insanlarız. Her şeyin iyisini yapacağız."

'BİRLİKTE OLMAYAN BİR TAKIM VAR'

"3 yıldır bu takımda herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamış. Soyunma odasında birlikte olamayan bir takım var. Bunları oyuncular söylüyor. Hatta bu takımın bir lideri olmadığını söylüyorlar."

Beşiktaşta Samet Aybabadan Aboubakara rest Sergen Yalçınla görüşürsek anlaşırız

'BÜTÇEMİZ 6 MİLYON GÖZÜKSE DE PARAMIZ VAR'

"Bütçemiz 6 milyon euro gözükse bile paramız var. Futbolu farkı yöneten kulüplerimiz var ülkemizde. Biz de onlardan öğreniriz nasıl yapılıyor diye. Bu ülkede her şey yapılıyor, Beşiktaş olunca konu birden başka şeyler konuşuluyor."

'HOCA ADAYLARI O KADAR ÇOK Kİ'

"Hoca adayları o kadar çok ki, çoğunu unuttum. Başkanımızın görüştüğü 2-3 hoca var. Yazılanların çoğu doğru değil. Çoğuyla görüşme olmadı. Planlamamızı hocamıza anlatacağız. Şöyle bir takım kuracağız, gençlere öncelik tanıyacağız, doğru ve iyi transferler yapacağız."

'TÜRKİYE KUPASI BİRİNCİ HEDEFİMİZ'

"Türkiye Kupası birinci hedefimiz. Özellikle prim koymayı düşünüyoruz. İkinci hedefimiz, Avrupa kupalarına katılacak bir sıralama elde etmek. Kupa özel hedefimiz, başka şeyler uygulayacağız."

'ŞENOL GÜNEŞ'İN KATKISI VARSA ELEŞTİRİRİZ'

"Şenol Güneş’in bu transferlerde katkısı ve sorumluluğu varsa tabii eleştiririz. Nasıl 2 sezon şampiyon olduğu, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktığında hakkında inanılmaz güzel şeyler söylüyorsak, bu konuda eğer ki katkısı varsa yanlış olduğunu söyleriz."

'SEMİH'LE GÖRÜŞÜYORUZ'

"Semih Kılıçsoy'un kontratının uzatılması için görüşüyoruz."

'CHELSEA VE PSG İLE GÖRÜŞTÜK'

"Chelsea ve PSG ile görüşmelerimiz oldu. Onlar bize oyuncu isimleri verdiler, biz de verdik. Anlaşamadık."