Galatasaray Galatasaray'da Suudi Arabistan fırsatı! Mauro Icardi sürprizi, Dzeko motive etti

Galatasaray'da Suudi Arabistan fırsatı! Mauro Icardi sürprizi, Dzeko motive etti

28.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yarın Riyad’da yapılacak Turkcell Süper Kupa finali bir fırsata dönüşebilir. Transfer piyasasını altüst eden harcamalarıyla dikkat çeken Suudi Arabistan kulüplerinin, başta Ziyech olmak üzere bazı sarı-kırmızılı futbolcuları mercek altına alacağı öğrenildi. Bu arada final öncesi Mauro Icardi ile ilgili sürpriz gelişme yaşandı.

Galatasarayda Suudi Arabistan fırsatı Mauro Icardi sürprizi, Dzeko motive etti

Yaz döneminde, Suudi Arabistan’a transferi, dizindeki problem nedeniyle son anda yatan ve Galatasaray’a gelen Ziyech’in özellikle Şampiyonlar Ligi’ndeki performansı, yeniden gündem olmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılıların Chelsea’den bedelsiz kiraladığı ve satın alma opsiyonu sarı-kırmızılı kulüpte olan yıldız futbolcunun, Suudi kulüplerinin radarına girmesi ile beraber bonservisinin önce alınıp, daha sonra satılması gündeme gelmişti.

Riyad’daki maçın bu nedenle özellikle Ziyech için önemli olduğu ve bunun bir fırsata çevrilebileceği belirtildi. Yine yaz döneminde Suudi kulüplerinden astronomik teklifler alan Mauro Icardi’nin de radarda olduğu ve finaldeki performansının tekrar teklifler için zemin hazırlayabileceği vurgulandı. Suudi Arabistan’daki finalde Zaha, Kerem Aktürkoğlu ve Abdülkerim Bardakçı gibi isimlerin de özel olarak izleneceği öğrenildi.

Galatasarayda Suudi Arabistan fırsatı Mauro Icardi sürprizi, Dzeko motive etti

ICARDI'YE ÖZEL MASKE

Galatasaray’da derbi maçta gözünün altına darbe alan Mauro Icardi için özel maske hazırlandı. 2 gündür takımla beraber antrenmana çıkmayan Arjantinli golcü Suudi Arabistan’a götürülecek ve yarınki maçta kendisini için hazırlanan maskeyi takacak. Diğer taraftan Mauro Icardi’nin yarınki final için çok istekli ve motive olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

DZEKO'NUN PAYLAŞIMI MOTİVE ETTİ

Dzeko’nun gözündeki morlukla ilgili paylaşımlarının da Icardi’yi etkilediği ve finali bu nedenle iple çektiği belirtildi. Yıldız futbolcunun yüksek motivasyonunun teknik kadroyu umutlandırdığı belirtildi.

"G.SARAY HARİKA OYUNCULARLA DOLU"

Cim-Bom’un UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakibi Sparta Prag’ın Kaptanı David Pavelka, Galatasaray’ı övdü. Bir dönem Kasımpaşa forması da giyen Pavelka, “Şampiyonlar Ligi’ndeki bazı maçlarını izledik. Dolayısıyla neyle karşılaşacağımızı biliyoruz. Ancak her maçta olduğu gibi saygı ve tevazu ile onları yenmeye çalışacağız. Tüm maçlar 0-0 başlar, dolayısıyla ne olacağını asla bilemezsiniz” dedi. Tecrübeli futbolcu, “Zorlu bir rakibimiz var. Galatasaray, harika oyuncularla dolu büyük bir takım. Karşılıklı oynadığımız maçları hatırlamayı gerçekten seviyorum. Taraftarların stadyumda oluşturduğu atmosferden her zaman keyif aldım” ifadelerini kullandı.

BOEY İDMANDA YOK

Galatasaray’da Sacha Boey dün de takımla beraber antrenmana çıkmadı. 2 gündür takımla beraber çalışmayan genç oyuncunun yoğun tempoda yorgun düştüğü ve bu nedenle tedbir amaçlı antrenmana çıkmadığı belirtildi. Ziyech’in de dinlendirildiği bildirildi. Tedavisi eden Davinson Sanchez ise özel izin alarak ülkesine gitti. Galatasaray bugün son çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapacak. Sarı-kırmızılar daha sonra ise özel uçakla Suudi Arabistan’a gidecek. Teknik direktör Okan Buruk ile beraber Muslera akşam basın toplantısına katılacaklar.

Haberin Devamı

BAKİ İÇİN SUÇ DUYURUSU

Galatasaray, son açıklamaları nedeniyle Fenerbahçe yöneticisi Selahattin Baki hakkında suç duyurusunda bulundu. Sarı-kırmızılılar, internet ortamında bazı açıklamalar yapan Baki için 6222 sayılı Sporda Şiddeti ve Düzensizliği Önleyen Kanun kapsamında işlem yapılmasını istedi.

Yazarlar