UEFA Avrupa Ligi SON DAKİKA: Çekya'da gündem Sparta Prag-Galatasaray maçı: Türkleri cehennem bekliyor!

SON DAKİKA: Çekya'da gündem Sparta Prag-Galatasaray maçı: Türkleri cehennem bekliyor!

22.02.2024 - 16:41 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi son 16 Play-Off Turu rövanş maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda Sparta Prag ile karşılaşacak. Çek basını Sparta Prag-Galatasaray maçını manşetlere taşıdı.

SON DAKİKA: Çekyada gündem Sparta Prag-Galatasaray maçı: Türkleri cehennem bekliyor

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray bu akşam TSİ deplasmanda Sparta Prag ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele öncesi Çek basını Sparta Prag-Galatasaray maçını manşetlere taşıdı. Çekya'da yayın yapan TN CZ'de yer alan haberde "Türkleri, cehennem bekliyor" başlığı kullanıldı.

Haberin Devamı

TN CZ: TÜRKLERİ CEHENNEM BEKLİYOR

Haberde Sparta Prag taraftarının tüm biletleri tükettiği ve 3-2'lik mağlubiyete rağmen taraftar gücünü arkasında hissedecek olan Sparta Prag'ın sahasında Galatasaray'a geçit vermeyeceği öne sürüldü.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"İstanbul'daki maç Sparta adına şanssızlıkla sonuçlandı. Çok iyi bir performans sergilemesine rağmen sonunda bir golle 2:3 kaybetti. Eğer ilerlemeyi düşünmek istiyorsa rövanş maçını kazanması gerekiyor. Ancak perşembe akşamı Sparta Praf tüm biletlerin tükendiği Letná'ya güvenebilecek. Bu sezon ilk elden deneyimledik. Bu sefer de cehennem gibi bir atmosfer beklenebilir.

Sparta, Galatasaray'a karşı oynayacağı rövanş maçında kesinlikle taraftarlarına güvenmek isteyecek. Sparta antrenörü Brian Priske basın toplantısında "Taraftarların desteğinin de Dinamo Zagreb'e karşı olduğu kadar muhteşem olmasını bekliyorum. Hepimizin bir araya gelip birbirimize yardım edeceğine inanıyorum." dedi."

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Çekyada gündem Sparta Prag-Galatasaray maçı: Türkleri cehennem bekliyor

"YÜZLERDE TÜK TARAFTAR BİLETSİZ"

Çekya'dan isport, Sparta Prag-Galatasaray maçı öncesinde birçok Türk taraftarın biletsiz olarak stat çevresinde olabileceğini iddia etti. Haberde sarı-kırmızılıların çevre ülkelerden birçok taraftarının ülkeye girebileceğini ve maçın başlama saatine yakın stada belirtilen sayıdan daha fazla şekilde girebileceği iddia edildi.

MAREK HEINZ: TÜRKLER BAŞKA BİR DÜNYADA YAŞIYOR

Galatasaray'ın eski futbolcularından Marek Heinz, Sparta Prag-Galatasaray maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ülkesi basınından isport'a konuşan Heinz'ın açıklamaları şu şekilde;

"Türkiye'de taraftarlar başka bir dünyada yaşıyor. Almanya'da oynadığınızda ve 60 bin kişi stada geldiğinde harika bir atmosfer oluyor. Ama Türkiye'de Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş'ta oynuyorsanız, mesele sadece iyi vakit geçirmek değildir. Öyle bir atmosfer yaratıyorlar ki neredeyse gerçek dışı. Sparta'nın bununla nasıl başa çıkacağını merak ediyorum. Büyük bir taraftar akını bekliyorum."

SON DAKİKA: Çekyada gündem Sparta Prag-Galatasaray maçı: Türkleri cehennem bekliyor

"HER YERE GİDİYORLAR"

"Bir keresinde İzmir'den çok da uzak olmayan Manisaspor'a karşı oynadığımızda kulübe verilen kapasite on bin civarındaydı. Biz de İzmir'de Olimpiyat Stadı'nda oynadık, 60, 70 bin kişi geldi ve bunların elli bini Galatasaray taraftarıydı. Bu açıdan Avrupa'da çok büyük bir kulüp. Gerçekten her yere gidiyorlar."

Haberin Devamı

"Bazen antrenmanlar bile doluydu. Her yerdeydiler. Nereye uçsak hemen yol boyunca dururlardı, meşaleleri vardı ve bizi bir gün önceden karşılarlardı. Gerçekten çok kalabalıklardı. Futboldan gerçekten keyif alıyorlar. Sanki futbolu yiyor gibiler."

"SOKAKTA ŞAPKAYLA GEZİYORDUM"

"Sokaklarda gezerken tanınmamak için şapka takıyordum. Sinir bozucuydu, çok yakın davranıyorlar. Ama agresif değiller. Sokakta biri sizi tanıdığında diğeriyle konuşmaya başlıyor ve birden etrafınızda büyük bir sürü toplanıyor."

SON DAKİKA: Çekyada gündem Sparta Prag-Galatasaray maçı: Türkleri cehennem bekliyor

Yazarlar