Futbol Cristiano Ronaldo rekora doymuyor! 2023'ü böyle bitirdi

Cristiano Ronaldo rekora doymuyor! 2023'ü böyle bitirdi

27.12.2023 - 00:49 | Son Güncellenme:

Ronaldo'nun formasını giydiği Al-Nassr, deplasmanda Al Ittihad ile karşı karşıya geldi. Portekizli futbolcu bir rekora daha imza attı.

Cristiano Ronaldo rekora doymuyor 2023ü böyle bitirdi

Al-Nassr, deplasmanda kozlarını paylaştığı Al Ittihad'ı Ronaldo ve Mane'nin iki golü ve Talisca'nın golleriyle 5-2 mağlup ederek önemli bir galibiyete uzandı. Portekizli süperstar, kaydettiği iki golle 2023 yılının gol rekorunu kırdı

Haberin Devamı

Mücadelenin açılış golünü 14. dakikada ev sahibi ekip Al Ittihad adına A. Hamdallah kaydederken Portekizli süperstar Ronaldo yalnızca 5 dakika sonra penaltıdan attığı golle skora eşitliği getirdi.

Karşılaşmanın 38. dakikasında ise Anderson Talisca sahneye çıktı. Beşiktaş'ın eski yıldızı, Galatasaray'ın eski sol beki Alex Telles'in yaptığı ortada ceza sahası içinde topu nefis kontrol etti ve savunma oyuncularına rağmen topu ağlarla buluşturdu ve ilk yarıyı Al Nassr, Al Ittihad karşısında 2-1 önde tamamladı.

RONALDO COŞTU
Maçın ikinci yarısında Al Ittihad adına yine A. Hamdallah sahneye çıktı ve hem takımının hem de kendisinin ikicni golünü attı ve skora 2-2'lik eşitliği getirdi. Ardından Cristiano Ronaldo kazanılan penaltı atışı sonrasında takımın 3. golünü attı ve skor 3-2 oldu.

Haberin Devamı

Dakikalar 75'i gösterirken Liverpool ve Bayern Münih'in eski yıldızı Mane, takımını rahatlatan golü attı ve mücadelede skoru 4-2'ye getirdi. Senegalli yıldız 7 dakika sonra topu bir kez daha ağlarla gönderdi ve farkı 3'e çıkararak durumu 5-2'ye getirdi. Al Nassr, konuk olduğu Al Ittihad'ı 5-2 mağlup ederek puanını 43'e getirdi ve lider Al Hilal'le puan farkını 7'ye indirdi.

BU YILIN EN GOLCÜSÜ RONALDO
Cristiano Ronaldo 53 golle 2023'ün en golcüsü olmayı başardı. Ronaldo'nun ardından 52 gol atan Kane, Mbappe ve Haaland en çok gol atanlar listesinin ilk 4 sırasını oluşturuyor.

Al-Nassr bu galibiyetle puanını 43'e yükseltirken, Al-Ittihad ise 28 puanda kaldı.