İngiltere Son dakika - EURO 2020'de İngilizler'in biletleri iptal edildi!

Son dakika - EURO 2020'de İngilizler'in biletleri iptal edildi!

03.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Roma Olimpiyat Stadı’nda bugün oynanacak Ukrayna-İngiltere maçı öncesinde İngiltere’den taraftarların satın aldığı biletler iptal edildi. İtalya’da 5 gün karantina şartı bulunmasına karşın, taraftarların bunu ihlal etme endişesi engellemeye gerekçe oluşturdu

Son dakika - EURO 2020de İngilizlerin biletleri iptal edildi

İtalya’da yapılacak olan EURO 2020 çeyrek final maçı öncesi İngiltere’den taraftarların satın aldığı biletler iptal edildi. BBC’nin haberine göre İtalya hükümeti, bu akşam Roma’da oynanacak Ukrayna-İngiltere maçına İngiltere’den gelecek taraftarların Covid-19 tedbirlerini ihlal etmesi endişesiyle bu kararı aldı.
İtalya’nın talebine UEFA’nın onay vermesiyle, geçen pazartesiden itibaren İngiltere’de yaşayanlara satılan Ukrayna-İngiltere maçı biletleri geçersiz kılındı. İtalya’da uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında İngiltere’den gelen kişilerin 5 gün karantinada kalması gerekiyor.
Ancak EURO 2020 maçı için İngiltere’den gelecek taraftarların bu kuralı ihlal etmesi ihtimali ve kontrollerin güç olacağı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı özel bir biletleme politikası uygulama kararı aldı. İtalya’nın talebi üzerine UEFA, pazartesi gece yarısından itibaren İngiltere’de yaşayanlara satılan biletleri iptal etmenin yanı sıra bilet satış ve transferi işlemlerini de Perşembe gününden itibaren durdurdu.
İptal edilen bilet sayısı net olarak bilinmiyor. Roma Olimpiyat Stadyumu’na kapasitesinin yüzde 25’ine denk gelen yaklaşık 16 bin seyirci alınacak. Bunların 2 bin kadarının İngiltere’de satılan biletler olduğu hesaplanıyor.

Haberin Devamı

DSÖ uyardı karar geldi
Londra’daki İtalya Büyükelçiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Almanya’yı mağlup edip çeyrek finale kalan İngiltere’nin ülkeden seyahat edip, İtalya’ya gelecek olan taraftarlarının elinde bilet olsa bile stada alınmayacağı duyuruldu. Bu açıklama, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) EURO 2020 karşılaşmalarını izlemek için gelen taraftarlar yüzünden Covid-19 salgının arttığı uyarısının hemen ardından geldi.
Açıklamada, “Son 14 gün içinde İngiltere’de olanlar, hangi ülke vatandaşı olup olmadıklarına bakılmaksızın, biletleri olsa bile stada alınmayacak. Sadece en azından 6 gündür İtalya’da bulunan ve 5 gün karantina kuralına uyup, bunun ardından testini yaptırıp sonucu negatif çıkanların stada girişine izin verilecek” denildi.