1.Lig Eyüpsporlu Uğur Demirok canlı yayında isyan etti! 'Resmen öldürmeye teşebbüs'

Eyüpsporlu Uğur Demirok canlı yayında isyan etti! 'Resmen öldürmeye teşebbüs'

05.03.2024 - 18:31 | Son Güncellenme:

Eyüpspor'un Bodrum FK'ya konuk olduğu maçta tribünlerden atılan bir yabancı madde sonrası ambulansla hastaneye kaldırılan Uğur Demirok suskunluğunu bozdu. Tecrübeli savunmacı, kendisine saldıran kişinin takipçisi olacağını dile getirdi.

Eyüpsporlu Uğur Demirok canlı yayında isyan etti Resmen öldürmeye teşebbüs

Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor'un Bodrum FK'ya konuk olduğu müsabakada yaşanan olaylar dikkat çekmişti. İstanbul ekibinin tecrübeli futbolcusu Uğur Demirok, yaşanan olayın ardından suskunluğunu bozdu.

Haberin Devamı

Göz retinasında yırtık tespit edilen 35 yaşındaki stoper, yaşanan saldırı sonrası hukuki sürecin takipçisi olacağını vurguladı. Tivibu Spor'a konuşan Uğur Demirok çarpıcı ifadeler kullandı.

Polis ekiplerinin incelemesinin sürdüğünü ve gözüne gelen maddenin ne olduğunu hala bilmediğini belirten Uğur Demirok, "Olaylar zaten kameralarda göründüğü gibi. İlk önce Arda hocaya bir cisim attılar. Yedek kulübesinden çıkıp onu engellemek isterken hiç anlam veremediğim şekilde gözüme sert ve hızlı bir cisim geldi. Hâlâ bu maddenin ne olduğunu bilmiyorum. Polis ekipleri, kameralardan o anların incelendiğini ve bu maddenin ne olduğunu çözeceklerini söylediler. Ben de emniyetten haber ve bilgi bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Tedavinin gidişata göre şekilleneceğini vurgulayan Uğur Demirok, "İlk önce gözümde çok önemli bir şey olmadığını söylediler ancak İstanbul'daki kontrollerde, retinada yırtık olduğunu söylediler. Acilen lazerle müdahale edilmesi gerektiğini bildirdiler. Yırtığın büyümesi halinde görme kaybına neden olabileceğini söylediler. Kanama olduğu için lazerle müdahale yapamadılar. Yarın tekrardan deneyecekler. Ödem azalmadıysa yırtığa operasyonla müdahale edileceği söylendi. Tedavi, gidişata göre şekillenecek" ifadelerini kullandı.

Bodrum FK maçında yaşanan olayların başlangıç noktasından bahseden 35 yaşındaki savunmacı, "Maçta hiçbir gerginlik yoktu. Geçen sezonki play-off'lardan dolayı sanırım bize bir düşmanlık beslediler. Bunu herhalde bir misyon edindiler. Biz saha içinde işimizi hallediyoruz. İsmet hocanın gördüğü kırmızı kartın ardından normal bir gerginlik oldu. Ancak Arda hocanın ayağına gelen maddenin ardından işler büyüdü. Bunlar bu kadar basit olmamalı. Bu resmen öldürmeye teşebbüs. O attıkları maddeleri içeriye nasıl sokuyorlar, nasıl bir vicdan? İki santim daha retina bölgesine yakın olsa hayatım boyunca görme kaybı yaşayacaktım. İnsanın bilincinde olması gereken şeyler olduğunu düşünüyorum. Emniyetin, o kişiyi en ağır şekilde cezalandırmasını bekliyorum. Bunun takipçisi olacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sahalardan en az 1 ay uzak kalacağını dile getiren Uğur Demirok şu ifadeleri kullandı:

"Tedavi eğer sadece lazer müdahalesiyle sınırlı kalırsa 20 gün antrenman yapamayacağım. Bu da 1 ay maça çıkamayacağım anlamına geliyor. Ama operasyon yapılırsa, o süreci bilmiyorum."

Bodrum FK'dan kimsenin kendisiyle iletişime geçmediğini belirten Uğur Demirok, "Çok saçma bir durum. Bugün benim başıma geldi, yarın başkasının başına gelir. Gereken cezayı vermezsek, susup kalırsak çok büyük sıkıntılar olur. Türk futbolu bu şekilde gelişmez. Bunu ne Bodrumspor ne de Eyüpspor kulübü ister. Bodrumspor kulübünden beni kimse 'geçmiş olsun' diye aramadı. En azından bir telefon beklerdim" dedi.

Uğur Demirok son olarak şu sözleri söyledi:

"Avrupa'da da bunun örnekleri var. Bazı yerlerde pet şişe atıldığında bile hakemler soyunma odasına gidiyor. Cezalar caydırıcı değil. Hep örtbas etme derdindeyiz. Böyle devam edersek hiçbir aşama katedemeyeceğiz. Biz artık normalde küfüre bile karşıyız ama artık küfüre bile razı duruma geldik. 'Yeter ki sahaya bir şey atmasınlar' diyoruz. Çok acayip bir duruma geldik."

Yazarlar