Fenerbahçe SON DAKİKA: Fenerbahçe, Süper Kupa'da sahaya 9 kişi çıkacak! Hükmen galibiyet

SON DAKİKA: Fenerbahçe, Süper Kupa'da sahaya 9 kişi çıkacak! Hükmen galibiyet

04.04.2024 - 10:39 | Son Güncellenme:

Galatasaray ile Fenerbahçe, 7 Nisan'da Şanlıurfa'da Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler, Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Fenerbahçe, Süper Kupa finalinde sahaya 9 futbolcu ile çıkmayı planlıyor.

SON DAKİKA: Fenerbahçe, Süper Kupada sahaya 9 kişi çıkacak Hükmen galibiyet

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 7 Nisan tarihinde Şanlıurfa'da oynanması planlanan Süper Kupa finali öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, 7 Nisan'daki finale U19 takımıyla çıkacaklarını ve karşılaşmanın 90 dakika sürmeyeceğini ifade etti. Erol Bilecik'in bu açıklamaları sonrası sarı-lacivertlilerin, Süper Kupa finaline 9 kişi ile çıkacağı öne sürüldü.

Haberin Devamı

EROL BİLECİK NE DEDİ?

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, Adana Demirspor karşılaşması öncesi açıklamalarda bulundu. Bilecik, Süper Kupa finaline U19 takımıyla çıkacaklarını ifade ederek "Bütün hazırlığımızı 19 yaş altı takımımızla Urfa'ya gitme şeklinde yaptık. Taraftarlarımız maçın skorunu düşünüyor. Son derece iyi bir akılla Urfa'ya gidiyoruz. Sizleri kötü hissettirecek, sıkıntıya sokacak bir noktada olmayacaksınız. Taraftarlarımızın da maça gitme organizasyonu yapmasına gerek duymuyoruz. Urfa kentine de bir söz verelim, uygun bir tarihte Fenerbahçe A takımını Urfa'ya götürerek, takımımızı Urfa'daki kardeşlerimize izlettireceğiz." şeklinde konuştu.

SON DAKİKA: Fenerbahçe, Süper Kupada sahaya 9 kişi çıkacak Hükmen galibiyet

"90 DAKİKALIK BİR MAÇ OLMAYACAK"

Erol Bilecik ayrıca Şanlıurfa'da 90 dakikalık bir maç oynanmayacağını belirterek "Taraftarlarımız müsterih olsun. 19 yaş altı takımımızdaki bütün evlatlarımız bunu çok büyük bir fırsat olarak görecek. Tekrar söylüyorum, taraftarlarımız herhangi bir seyahat planı yapmasınlar. Tabii ki maça gitmek isteyen gidebilir. Biz 'Taraftar gitmesin.' diyerek, A takımımızın Urfa'ya gitmeyeceğini ve 90 dakikalık bir maç olmayacağını net şekilde ifade ediyoruz. Tabii ki Urfa'nın coğrafi alanları, mutfak kültürü taraftarlarımız için cazip. Orada bir futbol maçını yeteri kadar izleme ihtimalleri olmayacağını düşünerek bunları söyledik." dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE 9 KİŞİ İLE SAHAYA ÇIKACAK

Ajansspor'da yer alan habere göre Fenerbahçe'nin elinde ceza almadan sahadan çekilmek için tek bir seçenek bulunuyor. Sahaya 9 kişi ile çıkmak. Futbol Müsabaka Talimatı'na göre bir takım sahaya en az 9 oyuncu ile maça başlamak zorunda. Maç sırasında ise en az 7 oyuncu ile maça devam edilebilmekte. Bir takımın maç sırasında kadrosu 6 kişiye düştüğünde ise maç hakem tarafından tatil ediliyor.

SON DAKİKA: Fenerbahçe, Süper Kupada sahaya 9 kişi çıkacak Hükmen galibiyet

FUTBOLCU SAYISI 6'YA DÜŞECEK

Fenerbahçe ceza almamak için müsabaka kadrosuna sadece 9 isim yazacak ve maça 9 kişi ile başlayacak. Ancak daha sonra 3 oyuncu sakatlık gerekçeleri ile oyundan çıkacaklar ve hakem de sarı lacivertli takımın kadrosu 6 kişiye ineceği için maçı kurallara göre tatil edecek.

Haberin Devamı

GALATASARAY HÜKMEN KAZANACAK

Fenerbahçe böylece U19 takımıyla sahaya çıktığı maçta, Galatasaray karşısında farklı bir skorla mağlup olma ihtimalini ortadan kaldırarak maçın tatil edilmesiyle skorun hükmen 3-0 aleyhine sonuçlanmasını sağlayacak.

SON DAKİKA: Fenerbahçe, Süper Kupada sahaya 9 kişi çıkacak Hükmen galibiyet

FUTBOL MÜSABAKA TALİMATI NE DİYOR?

Futbol Müsabaka Talimatı 14. maddeye göre bir takım sahaya en az 9 kişi ile çıkmak zorunda.

Talimatta şu ifadeler yer alıyor:

(1) Bir takım 9 (dokuz) futbolcudan daha az bir kadro ile müsabakaya başlayamaz.

(2) Müsabaka başlamadan önce, müsabakada yer alacak biri kaleci olmak üzere 11 (onbir) futbolcu ve lig statülerinde aksi belirtilmediği sürece en fazla 7 (yedi) yedek futbolcunun bulunduğu müsabaka isim listesinin imzalanarak hakeme ibraz edilmesi zorunludur.

(3) Müsabaka isim listeleri imzalanıp onaylandıktan sonra en geç müsabaka başlayana kadar aşağıdaki haller haricinde isim listesinde değişiklik yapılamaz.

a) İlk 11 de yazılı olan futbolculardan herhangi biri beklenmeyen bir hastalık veya sakatlıktan dolayı oyuna çıkamaz ise yedek oyunculardan herhangi biri ile yer değiştirebilir. İlk 11'e giren yedek oyuncu yerine isim listesinde olmayan başka bir oyuncu alınır. Oyuncu değişiklik sayısında herhangi bir düşüş yapılmaz. Oyun içerisinde 3 oyuncu değişiklik hakkı bulunur.

Haberin Devamı

b) İsim listesindeki yedek oyunculardan herhangi birinin beklenmeyen hastalık veya sakatlık dolayısıyla oyuna giremeyecek durumda olması halinde, bu oyuncu yerine isim listesinde olmayan ilgili lig statüsüne uygun olarak başka bir oyuncu müsabaka isim listesine yazılabilir.

c) İsim listesindeki kalecilerden tamamının sakatlık dolayısıyla oynayamayacak olması durumunda, isim listesinde bulunmayan oyuncular ile yer değiştirilebilir. 6 Kulüp bu değişikliklerin sebebini, TFF tarafından istenmesi durumunda tıbbi raporlar ile ispat etmek zorundadır.

(4) İlgili müsabaka statüsünde aksi belirtilmediği takdirde, müsabaka isim listesini sahaya girebilecek yönetici, bu olmadığı takdirde teknik sorumlu, yoksa antrenör veya 18 yaşını doldurmuş olması kaydıyla takım kaptanı müsabaka isim listesini imzalayabilir.

Haberin Devamı

(5) Müsabakadan önce ibraz edilen müsabaka isim listeleri ve futbolcu lisansları rakip takımlar tarafından incelenir ve uygunlukları 4. fıkrada belirtilen kişiler tarafından imzalanarak kabul edilir. Müsabaka isim listesi veya lisanslara yönelik itiraz varsa, liste üzerinde yazı ile belirtilir ve karşı tarafa okutularak imzalattırılır.

(6) Müsabaka isim listesinde 11 (Onbir) futbolcu yazılmasına rağmen en az 9 futbolcu ile müsabakaya başlanması halinde, müsabaka isim listesinde ismi yazılı futbolculardan eksik olanlar sonradan gelerek müsabakaya dahil olabilirler.

(7) Futbolcular U21 ve gelişim ligleri dışında yalnız kendi kategorilerindeki müsabakalara katılabilirler.

(8) Diğer hususlarda Uluslararası Futbol Oyun Kuralları geçerlidir.

SON DAKİKA: Fenerbahçe, Süper Kupada sahaya 9 kişi çıkacak Hükmen galibiyet