Konferans Ligi Fenerbahçe'de 2.5 milyon euroluk rövanş maçı! Olympiakos'u elerse dev gelir

Fenerbahçe'de 2.5 milyon euroluk rövanş maçı! Olympiakos'u elerse dev gelir

12.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, Olympiakos'a konuk oldu. Sarı-lacivertliler rakibine deplasmanda 3-2'lik skorla mağlup oldu. Rövanşta 2 farklı üstünlük kurması halinde yarı finale yükselecek olan Fenerbahçe'yi bekleyen gelir netlik kazandı.

Fenerbahçede 2.5 milyon euroluk rövanş maçı Olympiakosu elerse dev gelir

Olympiakos, UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final ilk mücadelesinde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Zorlu müsabaka Olympiakos'un 3-2'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler gelecek hafta İstanbul'da Olympiakos'u konuk edeceği maçta 2 farklı üstünlük kurması halinde adını yarı finale yazdıracak. Fenerbahçe'nin UEFA'dan bu sezon elde ettiği gelir ve yarı finale yükselmesi halinde kazanacağı para ödülü belli oldu.

3 ÖN ELEME TURUYLA GRUPLARDA

Fenerbahçe'nin bu sezon UEFA Konferans Ligi macerası 3 ön eleme turuyla başladı. Sarı-lacivertliler sırasıyla Zimbru, Maribor ile Twente engellerini geçti ve grup aşamasına adını yazdırdı.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde ön eleme maçlarından 1 milyon 650 bin euro gelir elde etti. Sarı-lacivertliler, gruplara kaldığı için 2 milyon 940 bin euro, kat sayı olarak da 979 bin euroyu kasasına koydu.

GRUPLARDA 4 GALİBİYET

Haberin Devamı

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde grup aşamasında oynadığı 6 maçın 4'ünü kazandı. Sarı-lacivertliler galibiyet başına 500 bin eurodan toplam 2 milyon euro gelir elde etti. Grubunu lider bitiren Fenerbahçe, 650 bin euroluk ek geliri kasasına koydu. Sarı-lacivertliler, UEFA Konferans Ligi'nde son 16 turuna kaldığı için 600 bin euroluk geliri daha hanesine yazdırdı.

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Union Saint Gilloise ile eşleştiği son 16 turundan ilk maçı kazandı ve 500 bin euro gelir elde etti. Sarı-lacivertliler rövanşta kaybetmesine rağmen skor avantajıyla üst tura yükseldi ve 1 milyon euroluk çeyrek final bonusunu da kazandı.

2.5 MİLYON EUROLUK RÖVANŞ

Fenerbahçe, Olympiakos'u rövanş maçında mağlup etmesi halinde UEFA'dan 500 bin euro daha gelir elde edecek. Sarı-lacivertliler en az 2 farklı galibiyetlerde ise üst tura adını yazdıracak. Sarı-lacivertliler, UEFA Konferans Ligi'nde yarı finale yükselmesi halinde 2 milyon euroluk bonusu da hanesine yazdıracak.

Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde şu ana kadar gösterdiği performans sonrası toplamda 10 milyon 319 bin euroluk gelir elde etti.

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nden elde ettiği gelirlerin dağılımı şu şekilde:

ÖN ELEME TURLARI: 1 milyon 650 bin euro
GRUPLARA KATILIM: 2 milyon 940 bin euro
KAT SAYI: 979 bin euro
GRUPLARDA TOPLAM GALİBİYET: 2 milyon euro
GRUP LİDERLİĞİ: 650 bin euro
SON 16 TURU: 600 bin euro
GILLOISE GALİBİYET: 500 bin euro
ÇEYREK FİNAL: 1 milyon euro

Haberin Devamı

TOPLAM GELİR: 10 milyon 319 bin euro

Fenerbahçe'nin Olympiakos'u rövanşta 2 farklı mağlup etmesi halinde elde edeceği gelir 12 milyon 519 bin euroya yükselecek.