Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'de Erol Bulut gitti, Emre Belözoğlu geldi

Son dakika - Fenerbahçe'de Erol Bulut gitti, Emre Belözoğlu geldi

26.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de teknik direktör sirkülasyonu hız kesmeden devam etti, Haziran 2018’den beri 6. hoca gönderildi

Son dakika - Fenerbahçede Erol Bulut gitti, Emre Belözoğlu geldi

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerde Erol Bulut’un sözleşmesi karşılıklı anlaşma yapılarak feshedildi, takımın başına Emre Belözoğlu getirildi. Ali Koç döneminde 3. yılda da yola çıkılan teknik adamla sezon bitirilemedi, 33 ayda 7. yeni isme görev verildi.

Fenerbahçe’de Erol Bulut dönemini resmen kapandı. Sarı-lacivertlilerde, Bulut’un sözleşmesi karşılıklı anlaşma yapılarak feshedildi. Süper Lig’de kalan 10 maçta takımın başında sportif direktör Emre Belözoğlu’nun olacağı duyuruldu.
Kulüpten yapılan açıklamada, “2020-21 sezonu itibariyle futbol takımımızın teknik direktörlük görevini yürüten Sayın Erol Bulut ile yollarımız bugün itibarıyla karşılıklı anlaşarak ayrılmıştır. Fenerbahçe’mizin çatısı altında bugüne dek verdiği hizmetler için Erol Bulut’a teşekkür ediyor; kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz” denildi.
Ancak esas sürpriz Emre Belözoğlu kararı ile geldi. Açıklamanın devamında Belözoğlu’nun göreve geldiği kaydedilerek, “Sezonun geri kalan haftalarında, yönetim kurulumuzun almış olduğu kararla, Sportif Direktörümüz Emre Belözoğlu futbol takımımızın teknik sorumlusu olarak görev yapacaktır. Süper Lig’de mücadelesini Emre Belözoğlu’nun yönetiminde sürdürecek olan takımımıza başarılar diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Böylece Ali Koç’un başkanlığa geldiği Haziran 2018’den bu yana 6. farklı teknik adamla yollar ayrıldı. Aykut Kocaman’la vedalaşarak görevine başlayan Başkan Koç; Phillip Cocu, Erwin Koeman, Ersun Yanal, Tahir Karapınar ve Erol Bulut ile çalıştı. Son olarak Emre Belözoğlu görevi devraldı. Fenerbahçe, Ali Koç’un başkanlığında 3. yılda da sezon başındaki antrenörle sezonu tamamlayamadı.
Ali Koç döneminde 2018-19 sezonu Cocu ile açıldı, Ersun Yanal’la kapandı. 2019-20 sezonu Yanal’la başladı, Tahir Karapınar’la noktalandı. Bu sezon da Erol Bulut ile karşılandı, Emre Belözoğlu ile bitmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Derbi kazanamadı kupadan elendi
Sarı-lacivertlilerde Erol Bulut dönemi sadece 8 ay sürdü. Fenerbahçe sezon başında Erol Bulut ile 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. Sarı-lacivertliler, Bulut yönetiminde 34 maça çıktı. Fenerbahçe bu süreçte 21 galibiyet 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet yaşadı. Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası’nda Medipol Başakşehir’e elenirken, ligde 30 hafta sonunda 59 puanla 3. sırada yer alıyor. Ancak Erol Bulut konusunda en kötü karne derbilerde geldi. Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı 4 maçta 2 yenilgi 2 beraberlik geldi. Teknik direktörlük kariyerine 2017’de Yeni Malatyaspor’da başlayan Erol Bulut, geçen sezon Alanyaspor’da görev yaptı.

Haberin Devamı

Teknik adam dayanmıyor
 Ali Koç’un başkanlığında 3 Haziran 2018’den bu yana geçen 33 ayda 6 farklı teknik direktör geldi, gitti. Emre Belözoğlu ise 7. farklı isim oldu. 33 ayda Ali Koç ile en uzun süre çalışan isim 438 gün ile Ersun Yanal oldu. Teknik adamlar ve görevde kalma süreleri şöyle oluştu: 

-Aykut Kocaman: 15 gün
- Phillip Cocu: 98 gün
-Erwin Koeman: 46 gün
- Ersun Yanal: 438 gün
- Tahir Karapınar: 49 gün
- Erol Bulut: 235 gün

Antrenmana çıkmadı oyuncularla vedalaştı
Erol Bulut dünkü antrenman öncesi tesise gelerek, yöneticiler Selahattin Baki ve Alper Pirşen ile bir görüşme yaptı. Yapılan toplantıdan ayrılık kararı çıktı. Antrenmana çıkması beklenen Bulut, ayrılık kararı nedeniyle soyunma odasına giderek tüm futbolcularla vedalaştı. Futbolcuların beklemediği ayrılık sonrası herkes kısa bir süre şaşkınlık yaşadı. Veda esnasında bir de konuşma yaparak herkese teşekkür eden Erol Bulut’un yanında Emre Belözoğlu da vardı. Belözoğlu da Bulut’a çalışmaları ve hizmetleri için teşekkür etti.

Haberin Devamı

Yardımcılar da görevden ayrıldı
Erol Bulut’un Alanyaspor’dan beraber geldiği yardımcı antrenörleri de resmen bıraktı. Sarı-lacivertlilerde antrenör Mehmet Yozgatlı, kondisyoner Pantelis Pantelopoulos, analizci İbrahim Kemal Menderes ve Erol Bulut’un danışmanı Volkan Küçük ile de vedalaşıldı.

Hocalık hedefi vardı
Sarı-lacivertli takımda kalan 10 haftada takımın başında yer alacak olan sportif direktör Emre Belözoğlu, teknik direktörlük hedefine beklenenden daha erken kavuştu. Futbolculuğu döneminde 2002 Dünya Kupası’nda elde edilen 3.’lük sayesinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun kararıyla A ve B lisansları alan Belözoğlu’nun Pro Lisansı ise bulunmuyor. Fenerbahçe formasıyla geçen yıl futbolculuk kariyerini bitiren çiçeği burnundaki antrenör, yeni kariyerine de sarı-lacivertli kulüp altında başlıyor. Teknik sorumlu olarak anılacak Belözoğlu, kulüp tarihine hem hoca hem futbolcu olarak hizmet etmiş isimler arasına girecek.

Haberin Devamı

Deplasmanda rekor iç sahada hüsran
Erol Bulut’un Fenerbahçe kariyerinde en dikkat çeken özelliği deplasman başarısı oldu. Bulut, ligde deplasmanda 15 karşılaşmada 11 galibiyet 3 beraberlik 1 yenilgi yaşadı. Sarı-lacivertliler 45 yaşındaki teknik adamla dış sahada 36 puan topladı, Avrupa’nın bile en iyi takımı olarak öne çıktı. Fenerbahçe tarihinde Carlos Alberto Parreira’nın (2.41) ardından deplasmanda en yüksek puan ortalaması yakalayan teknik direktör de 2.40 ile Erol Bulut oldu. Ancak aynı Bulut, iç sahada kulüp tarihinin en kötü sonucunu aldı. 15 maçta 6 yenilgi 2 beraberlik ve 7 galibiyet gördü. 

Yazarlar