Fenerbahçe Fenerbahçe'ye çifte kırmızı kart şoku! Fred, Galatasaray derbisinde yok

Fenerbahçe'ye çifte kırmızı kart şoku! Fred, Galatasaray derbisinde yok

20.12.2023 - 20:44 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Kayserispor'u 4-3'lük skorla yendi. Ancak Sarı Lacivertliler'de 2 yıldız isim gördükleri kırmızı kart nedeniyle haftasonu oynanacak Galatasaray derbisinde forma giyemeyecekler.

Fenerbahçeye çifte kırmızı kart şoku Fred, Galatasaray derbisinde yok

Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanına konuk oldu. RHG Enertük Enerji Stadyumu'ndaki maçı Fenerbahçe, 4-3'lük skorla kazandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Cengiz Ünder ile 40, 50 ve 79. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi attı. Kayserispor'un golleri ise 45+3'te Olivier Kemen, 56. dakikada penaltıdan Mame Thiam ve 73. dakikada Miguel Cardoso'dan geldi.

Kayserispor, bu sonuçla birlikte bu sezon sahasında ilk kez kaybetti.

Fenerbahçe, bu sonuçla puanını 43'e çıkardı. Sarı-lacivertliler, Kadıköy'de oynayacağı Galatasaray derbisine lider çıkacak. Kayserispor ise 29 puanda kaldı.

2 YILDIZ İSME KIRMIZI KART

Fenerbahçe'de Fred, hakem Zorbay Küçük'e itirazları nedeniyle maçın uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü. Brezilyalı yıldız, Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü. Sarı-lacivertlilerde Fred'in ardından Mert Hakan Yandaş da 90+10'da kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı

Fenerbahçeye çifte kırmızı kart şoku Fred, Galatasaray derbisinde yok

SERBEST VURUŞ ÖNCESİ DİYALOG

Sarı-Lacivertli ekibin adeta lokomotifi olan, oynadığında hem savunmayı hem de hücumu toparlayan, yokluğu oldukça fazla hissedilen Fred, Kayserispor karşısında 90+9. dakikada direkt kırmızı kart gördü. Kayserispor'un kullanacağı serbest vuruş öncesinde hakem Zorbay Küçük'le diyaloğa giren Brezilyalı yıldız direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

SÜPER KUPA'DA OYNAYABİLİR

Fred, PFDK tarafından 4 maç ve üzeri ceza almazsa, Süper Kupa'da oynayabilecek. Disiplin Talimatnamesine göre, direkt kırmızı kartlardan doğan cezalar 4 maçın altında olursa sadece kendi kategorisinde değerlendiriliyor.

Fenerbahçeye çifte kırmızı kart şoku Fred, Galatasaray derbisinde yok

Mert Hakan, Süper Kupa'da oynayabilir

90+11'de ise kaptanlardan Mert Hakan Yandaş da hakem Zorbay Küçük'e yaptığı itiraz sonrasında ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı. Mert Hakan da pazar günü ligdeki Galatasaray derbisinde görev yapamayacak. Tecrübeli orta saha, Süper Kupa finalindeki derbide ise oynayabilecek. Çünkü ikinci sarı karttan atılmanın cezası 1 maç olarak dikkat çekiyor.

Yazarlar