Galatasaray SON DAKİKA | Galatasaray'a Fransa'dan yeni Sacha Boey! Transfer gelişmesini duyurdular

SON DAKİKA | Galatasaray'a Fransa'dan yeni Sacha Boey! Transfer gelişmesini duyurdular

26.01.2024 - 14:34 | Son Güncellenme:

Sacha Boey'in transferi için Bayern Münih'le görüşmelerini sürdüren Galatasaray, Fransız yıldızın boşluğunu doldurmak için girişimlere başladı. Sarı-kırmızılılar yeni sağ bekini yine Fransa'da buldu.

SON DAKİKA | Galatasaraya Fransadan yeni Sacha Boey Transfer gelişmesini duyurdular

Galatasaray'da Sacha Boey'in Bayern Münih'e imza atması artık an meselesi... Sarı-kırmızılılar, Boey için Bayern Münih'le pazarlıklarını sürdürüyor. Boey'in yerine alternatif arayışlarına giren Galatasaray aradığı sağ beki yine Fransa'da buldu.

Haberin Devamı

BOEY, BAYERN YOLUNDA

Galatasaray'da İstanbulspor maçının kadrosuna dahil edilmeyen Sacha Boey, Alman devi Bayern Münih'e transfer oluyor. Fransız oyuncu için sarı-kırmızılı kulübe ilk olarak 15 milyon euro teklif eden Bayern Münih, bu teklifin geri çevrilmesinin ardından yeni teklifini 25 milyon euro ve bonuslar olarak güncelledi.

Bayern Münih İstanbul'a özel jet gönderdiği Sacha Boey için Galatasaray son olarak 30 milyon euro ve 5 milyon euroluk kolay ulaşılabilir bonus talep etti. İki kulüp arasındaki pazarlıklar sürüyor. Sacha Boey için kısa süre içinde KAP açıklaması bekleniyor.

SON DAKİKA | Galatasaraya Fransadan yeni Sacha Boey Transfer gelişmesini duyurdular

RENNES'E YÜZDE 15 PAY VERİLECEK

Galatasaray'ın Sacha Boey'i Bayern Münih' bonservisiyle göndermesiyle birlikte oyuncunun eski kulübü Rennes kârdan yüzde 15 pay verilecek. Galatasaray'ın Boey'i 30 milyon euroya satması durumunda Rennes bu satıştan yaklaşık 4.5 milyon euro gelir elde edecek. Galatasaray, Boey'in menajerlik şirketine de yüzde 5 pay verecek. Sarı-kırmızılıların kasasına 24 milyon euro girmiş olacak. Bonusların da dahil olmasıyla birlikte Galatasaray, kısa sürede Boey'den yaklaşık 29 milyon euro gelir ede edecek.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasaraya Fransadan yeni Sacha Boey Transfer gelişmesini duyurdular

GALATASARAY YENİ BOEY'İ YİNE FRANSA'DA BULDU!

Sacha Boey'in alternatifi için arayışlara başlayan Galatasaray'da Rennes'de forma giyen Lorenz Assignon ismi gündeme geldi. L'Equipe'de yer alan habere göre Galatasaray, Rennes'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan 23 yaşındaki Lorenz Assignon ile yakından ilgileniyor.

L'Equipe'in Hollanda basınına dayandırdığı haberde "Galatasaray dışında Feyenoord da Assignon ile yakından ilgileniyor. 23 yaşındaki sağ bek, Clermont'tan Alidu Seidu'nun yakında Rennes'e transfer olmasıyla birlikte takımdan ayrılabilir. Galatasaray'ın da Rennes'de yetişen Sacha Boey'in Bayern Münih için Türk kulübünden ayrılması halinde Assignon'u gözüne kestirdiği söyleniyor. Ancak şimdilik herhangi bir teklif yapılmadı." denildi.

SON DAKİKA | Galatasaraya Fransadan yeni Sacha Boey Transfer gelişmesini duyurdular

ASSIGNON'UN KARİYERİ VE BU SEZONKİ PERFORMANSI

Sacha Boey gibi Rennes altyapısında yetişen Lorenz Assignon, Ocak 2021'de Rennes B takımında Bastia'ya kiralandı. Bastia'da yarım sezon kiralık olarak forma giyen 23 yaşındaki sağ bek, Temmuz 2021'de Rennes A takımına yükseldi. Bu sezon 21 resmi karşılaşmada görev alan Lorenz Assignon, 2 gol atıp 2 asist yaptı.

Haberin Devamı

Transfermarkt verilerine göre Lorenz Assignon'un güncel piyasa değeri 10 milyon euro olarak belirlenmiş durumda. 23 yaşındaki sağ bekin Rennes ile 2027'ye kadar sözleşmesi bulunuyor.