Galatasaray Galatasaray'a Portekizli maestro! Transfer için Inter ve Lazio da peşinde, 'bosman' etkisi

Galatasaray'a Portekizli maestro! Transfer için Inter ve Lazio da peşinde, 'bosman' etkisi

04.02.2024 - 18:50 | Son Güncellenme:

Sacha Boey ve Cedric Bakambu'nun ayrılığı sonrası maddi olarak dikkat çeken bir gelir elde eden Galatasaray'da kurmaylar transfer çalışmalarına hız verdi. Sarı-kırmızılıların, Portekizli on numara için harekete geçtiği öğrenildi.

Galatasaraya Portekizli maestro Transfer için Inter ve Lazio da peşinde, bosman etkisi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da kurmaylar ara transfer döneminin bitimine kısa süre kala çalışmalarını hızlandırdı. Sacha Boey ve Cedric Bakambu'nun ayrılıklarından dev bir gelir elde eden sarı-kırmızılıların hedefindeki yıldız netlik kazandı.

Haberin Devamı

Ofansif orta saha pozisyonuna takviyede bulunmayı hedefleyen Galatasaray'ın Portekizli futbolcuyu renklerine bağlamak istediği öne sürüldü. Takvim'in haberine göre; Galatasaray, Benfica forması giyen Rafa Silva'yı transfer gündemine dahil etti.

Sarı-kırmızılıların, Portekizli yıldızı gelecek sezon için gözüne kestirdiği belirtildi. Süper Lig devinin, 30 yaşındaki futbolcu için uzun vadeli bir kontrat teklifi üzerinde düşündüğü aktarıldı.

Rafa Silva'yı Galatasaray dışında dev kulüplerin de takip ettiği vurgulandı. Lazio ve Inter'in yıldız futbolcunun durumunu gözlemlediği kaydedildi. Rafa Silva'nın gelen teklifleri değerlendirmeye aldığı aktarıldı.

30 yaşındaki on numara bu sezon Benfica'da 32 maçta forma şansı buldu. Rafa Silva bu karşılaşmalarda 12 kez rakip fileleri havalandırdı. Portekizli yıldız aynı süreçte 11 asist üretti.

Haberin Devamı

Galatasaraya Portekizli maestro Transfer için Inter ve Lazio da peşinde, bosman etkisi

Rafa Silva'nın Benfica ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Bosman kuralları gereği, yıldız oyuncu şu anda istediği takımla gelecek sezon için sözleşme imzalayabilecek durumda. Rafa Silva'nın güncel piyasa değeri 18 milyon euro.

Povoense altyapısında futbola başlayan Rafa Silva daha sonra Alverca altyapısı, Feirense ve Braga'da oynadı. Benfica, 2016-2017 sezonu başında Rafa Silva için 16 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

30 yaşındaki on numara, Portekiz Milli Takımı'nın formasını 25 maçta terletti.