Galatasaray SON DAKİKA | Galatasaray'a UEFA'dan dev gelir! İşte 1 hafta içinde kasaya giren çılgın rakam

SON DAKİKA | Galatasaray'a UEFA'dan dev gelir! İşte 1 hafta içinde kasaya giren çılgın rakam

01.02.2024 - 08:59 | Son Güncellenme:

Sezonun flaş ismi Sacha Boey'yi 30 milyon euro karşılığında Bayern Münih'e satan ve 5 milyon euro da ek bonus bekleyen Galatasaray'a ekonomik anlamda bir müjde de UEFA'dan geldi.

SON DAKİKA | Galatasaraya UEFAdan dev gelir İşte 1 hafta içinde kasaya giren çılgın rakam

Avrupa futbolunun patronu UEFA’dan müjdeli haber geldi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılan tüm takımların katılım ücretleri ile grup aşamasındaki galibiyet ve beraberlik bonuslarının kulüplere ödendiği açıklandı. Geçtiğimiz günlerde de sağ beki Sacha Boey’yi rekor bonservis geliriyle 30+5 milyon euroya Bayern Münih’e satan sarı-kırmızılılar, kasasına yaklaşık 1 milyar TL koymuştu. 

Haberin Devamı

UEFA'dan da yaklaşık 1 milyar TL gelir

Alman devinden gelen paranın yaklaşık 4 milyon eurosu, Fransız sağ bekin eski kulübü Rennes’e verilecek. UEFA'dan ise sarı-kırmızılı kulübün kasasına 30.1 milyon euro (yaklaşık 1 milyar TL) girdi. Galatasaray böylece sadece 1 hafta içerisinde 2 milyar lira gelir elde etti. Bu sezonki yayın gelirleri ise ödenen bu bonuslara dahil değil. 

SON DAKİKA | Galatasaraya UEFAdan dev gelir İşte 1 hafta içinde kasaya giren çılgın rakam

FAİZ YÜKÜ BİTİYOR

Paranın en büyük bölümü Bankalar Birliği anlaşmasını sonlandırmak üzere kullanılacak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün banka borcunu kapatıp, senelik 900 milyon lirayı bulan faiz yükünü ortadan kaldırmayı planlıyor. Transfer ücretleri, sporcu alacakları gibi diğer gider kalemleri de bu paradan karşılanacak.

Haberin Devamı