Galatasaray SON DAKİKA | Galatasaray'da Sacha Boey gelişmesi! 'Sözlü anlaşmanın önünde engel yok'

SON DAKİKA | Galatasaray'da Sacha Boey gelişmesi! 'Sözlü anlaşmanın önünde engel yok'

12.01.2024 - 09:27 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın parlayan yıldızı Sacha Boey, PSG'nin ardından bir başka dünya devinin radarına girdi. Fransız yıldız için görüşmelerin kısa süre içinde başlayabileceği vurgulandı.

SON DAKİKA | Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Sözlü anlaşmanın önünde engel yok

Galatasaray'da son iki sezonun en önemli isimlerinden biri olan Sacha Boey, Avrupa devlerinin dikkatini çekmeyi başardı. Özellikle Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı karşılaşmalarda başarılı performanslarıyla dikkat çeken Sacha Boey, PSG'nin radarına girmeyi başardı. İngiliz basını Arsenal'in de Fransız oyunucuyu yakından takip ettiğini öne sürmüştü. Sacha Boey için son iddia Almanya'dan geldi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Sözlü anlaşmanın önünde engel yok

EN DİPTEN ZİRVEYE

2021-2022 yazında Rennes'den 1 milyon euro karşılığında Galatasaray'a transfer olan Sacha Boey, ilk sezonunda beklentileri karşılayamadı. Forma şansı bulmakta zorlanan ve istikrar problemi yaşayan Sacha Boey, Fatih Terim ve Domenec Torrent'le süren sezonda takımın en çok eleştirilen oyuncuları arasında yer alıyordu.

2022-2023 sezonunda Okan Buruk'un göreve gelmesiyle sağ beke Fransız milli oyuncu Leo Dubois transfer edildi. Sacha Boey ise kampa götürülmemişti. Bireysel antrenmanlarına devam eden Boey, ligin ilk haftasında oynanan Antalyaspor maçındaki etkili performansıyla Dubois'in önemli bir alternatifi olacağını gösterdi.

Sezonun devamında formayı kaptırmayan Boey, Galatasaray'ın 23. şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Fransız oyuncu bu sezon da bıraktığı yerden devam etti. Sacha Boey, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ve Manchester United ile oynadığı karşılaşmalarda sahanın en iyileri arasında yer almıştı.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Sözlü anlaşmanın önünde engel yok

DÜNYA DEVLERİNİN RADARINA GİRDİ

Sacha Boey'in bu performansı dünya devlerinin de dikkatinden kaçmadı. İngiliz basını özellikle Chelsea ve Arsenal'in Sacha Boey ile ilgilendiğini iddia etti. The Sun'da yer alan habere göre Chelsea'nin Ocak ayında Sacha Boey için hamle yapabileceği öne sürülmüştü.

Geçtiğimiz günlerde Fransız basını PSG'nin Sacha Boey'i gündemine aldığını iddia etti. Fabrizio Romano'nun haberine göre ise PSG kaynakları, Sacha Boey haberlerini yalanladı.

SON DAKİKA | Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Sözlü anlaşmanın önünde engel yok

Haberin Devamı

ALMAN BASINI DUYURDU: BOEY, BAYERN'İN LİSTESİNDE

Sacha Boey için son iddia Almanya'dan geldi. Sky DE'nin haberine göre Bayern Münih, PSG'den Nordi Mukiele'yi kadrosuna katamaması halinde Galatasaray'ın Fransız sağ beki Sacha Boey için sarı-kırmızılılara transfer teklifinde bulunacak. 

Haberin Devamı

Haberde Sacha Boey ile sözlü anlaşmada bir sorun yaşanmayacağını fakat Galatasaray ile yapılacak pazarlıkların kolay olmayacağı vurgulandı. Boey'in Galatasaray içn değişilmez oyuncular arasında yer aldığı belirtildi.

Sky DE'nin haberinde şu ifadelere yer verildi:

Bayern, Paris'in yıldızı Nordi Mukiele'yi transfer etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Münih, PSG ile görüşmelerini sürdürüyor ve satın alma opsiyonlu bir kiralama için bastırıyor. Ancak bu anlaşma gerçekleşmezse Boey, Bayern Münih için yeni bir üst alternatif olacak.

Sky'a göre sözlü anlaşmanın önünde hiçbir engel yok. Ancak Galatasaray'ın transfer ücreti talepleri sorun yaratabilir zira Boey takımın değişmezlerinden. 23 yaşındaki Fransız oyuncu Şampiyonlar Ligi grup aşamasında Bayern'e karşı da güçlü bir performans sergiledi. İstanbul'daki sözleşmesi 2025 yılına kadar geçerli.

SON DAKİKA | Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Sözlü anlaşmanın önünde engel yok

SACHA BOEY'İN KARİYERİ

Futbola Rennes'in altyapısında başlayan Sacha Boey, 2019'da Rennes A takımına yükseldi. Rennes'de 1 sezon forma giyen Sacha Boey, 2020'de Dijon'a kiralandı. Dijon'da istikrarsız bir görüntü çizmesine rağmen potansiyeliyle fark yaratan Sacha Boey, 2021 yazında 1 milyon 150 bin euro karşılığında Galatasaray'a transfer oldu.

Haberin Devamı

Fransa A Milli Takımı'nda henüz forma şansı bulamayan Sacha Boey, Fransa'nın U17, U18 ve U19 kademelerinden bir maç oynadı.

Galatasaray'da 81 resmi karşılaşmada süre bulan Sacha Boey, 4 gol atıp 4 asist yaptı. Transfermarkt verilerine göre Boey'in güncel piyasa değeri 22 milyon euro olarak belirlendi. Sacha Boey, Süper Lig'in piyasa değeri en yüksek futbolcusu konumunda.

SON DAKİKA | Galatasarayda Sacha Boey gelişmesi Sözlü anlaşmanın önünde engel yok

Yazarlar