Futbol Futbolcuları dolandırdıkları iddia edilmişti! Savcı mütalaasını açıkladı

Futbolcuları dolandırdıkları iddia edilmişti! Savcı mütalaasını açıkladı

05.10.2021 - 13:36 | Son Güncellenme:

Yabancı futbolculara yönelik “icra takibi” başlatarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen futbolcu menajerlerinin yargılandığı davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Mütalaada menajer Değer Okşar’ın, “nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan 5 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, diğer tüm sanıkların delil yetersizliğinden beraati talep edildi. Sanık menajer İskender Çam, yaptığı savunmada, “Ben futbolcuların bizi gerçekten neden suçladıklarını bilmediğini düşünüyorum. Burada mağdur benim hala tahsilatımı alamadım” dedi.

Futbolcuları dolandırdıkları iddia edilmişti Savcı mütalaasını açıkladı

Damla GÜLER / İSTANBUL

Haberin Devamı

Türkiye’de çeşitli takımlarda oynayan futbolcular Hugo Rodallega, Deivson Rogerio Da Silva, Silvestre Manuel Goncalves Varela, Luis Francisco Grando, Marvin Renato Emnes ve Manuel Modunda Da Costa Trindade'nin savcılığa başvurarak dolandırıldıklarını iddia etmişti. Suç duyurusunun ardından aralarında menajerlerin de olduğu Değer Okşar, Fatih İlek ve İskender Çam ile 2 posta memuru hakkında, “kamu kurum ve kuruluşlarının aracı olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık” ve “görevi kötüye kullanma” suçundan dava açılmıştı.

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Şikayetçi futbolcular ise duruşmaya katılmadı. Duruşmada söz alan Hugo Rodallega’nın avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini söyleyerek, “Müvekkilin zararı giderilmemiştir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMAK GİBİ HUYU VARDIR”
Sanık avukatlarından Fesih Delidere ise, “Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır” diyerek, “Rodallega müvekkilimi tanımadığını beyan etmiştir. Ancak Trabzonspor’dan gelen yazı ticari anlaşma olduğunu gösteriyor. Rodallega’nın transferiyle ilgili müvekkilimin görevlendirildiği de gelen yazı ile ortaya çıkmıştır” dedi.

“BURADA MAĞDUR BENİM”
Söz verilen sanık İskender Çam da yaptığı futbolcu Manuel Modunda Da Costa Trindade'nin kendisini dolandırıcılıkla suçladığını söyleyerek, “Ancak ona takım bulmam için bana yetki vermişti. Ben futbolcuların bizi gerçekten neden suçladıklarını bilmediğini düşünüyorum. Burada mağdur benim hala tahsilatımı alamadım” dedi.

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Alınan savunma ve beyanlarının ardından duruşma savcısı esasa ilişkin mütalaasını açıkladı. Savcı mütalaada sanık Değer Okşar’ın, “nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs” suçundan 1.5 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada diğer tüm sanıkların ise delil yetersizliğinden beraati talep edildi. Mütalaanın ardından sanık ve avukatlarına savunma için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Yazarlar