Tenis Son dakika - İstanbul’da Rumen hegemonyası! Şampiyon Rumen Cirstea

Son dakika - İstanbul’da Rumen hegemonyası! Şampiyon Rumen Cirstea

26.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rumen Cirstea TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’un finalinde bir numaralı seribaşı Mertens’i yenerek şampiyon oldu. İkincisi düzenlenen turnuvada geçen yılın ardından şampiyon yine bir Rumen tenisçi oldu

Son dakika - İstanbul’da Rumen hegemonyası Şampiyon Rumen Cirstea

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’da tekler şampiyonu Sorana Cirstea oldu. TTF İstanbul Tenis Merkezi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvanın finalinde bir numaralı seribaşı Elise Mertens’i 6-1, 7-6’lık setlerle mağlup eden Rumen raket, 13 yıl aranın ardından ikinci WTA şampiyonluğunu elde etti.
Birincisi geçtiğimiz yıl düzenlenen turnuvada bir başka Rumen sporcu kupanın sahibi olmuştu. Finalde yine favori gösterilen Eugenie Bouchard’ı mağlup eden Patricia Maria Tig, mutlu sona ulaşmıştı. Böylece TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul’un ilk ikisinin de galipleri Rumen tenisçiler oldu. 2017’de Istanbul Cup adıyla oynanan WTA turnuvasında da finale çıkan ve Svitolina’ya kaybeden Mertens ise kentteki bir diğer finalinden daha boynu bükük ayrıldı.
Maça çok hızlı başlayan Cirstea ilk setin sadece üçüncü oyununu verdiği rakibi karşısında 6-1 ile sonuca rahat gitti. Mertens’in toparlandığı ve 4-1 de öne geçtiği ikinci sette buna karşın oyunu bırakmayan Rumen raket, buradan oyunu çevirmeyi başardı ve tie-break’te 7-3’lük skor yakaladığı seti 7-6 kazanarak maçı iki sette lehine tamamladı. Finalin favorisi olan Mertens yaptığı hatalar ve servislerdeki etkisiz görüntüsüyle hayal kırıklığı yaşadı.

Haberin Devamı

‘Her ev sahipliği ayrı bir başarı’
TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul Turnuvası finalini takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Teniste, güreşte, cimnastikte her alanda başarılılarımız devam edecek. Yeter ki el birliğiyle bu çabalarımıza devam edelim” dedi. Bakan Kasapoğlu şöyle devam etti: “Bu güzel şehirde yine her alanda olduğu gibi sporda da en güçlü mesajımızı dünyaya vermeye devam ediyoruz. Tüm branşlarıyla futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme ve cimnastiğiyle her alanda yürüyüşüne devam ediyor Türkiye. Spordaki her ev sahipliğimiz ayrı bir başarı.”
İstanbul Tenis Merkezi’nin sadece Türkiye’nin değil dünyanın önemli merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı, “Önemli gelişmeler kat etti tenis. Gerek federasyon gerekse kulüplerle iş birliklerimizi artırıyoruz. Gençlerimizin bu yeteneklerini tespit etme yolunda tenisle buluşturma çalışmalarına ara vermedik” diye konuştu.

Yazarlar