Fenerbahçe Son dakika | PFDK Vedat Muriç kararını açıkladı!

Son dakika | PFDK Vedat Muriç kararını açıkladı!

23.01.2020 - 18:30 | Son Güncellenme:

PFDK, Vedat Muriqi için ceza tayinine yer olmadığı kararı verdi. Bu kararla birlikte Vedat hafta sonu oynanacak Medipol Başakşehir maçında forma giyebilecek.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği tarafından "bilinçli sarı kart görme" gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edilen Fenerbahçeli futbolcu Vedat Muriç'e ceza verilmedi. 

Haberin Devamı

 

TFF'den yapılan açıklamada, PFDK'nin, Süper Lig'de Gaziantep FK ile oynanan maçta "bilinçli kart görme" sebebiyle kurula sevk edilen Vedat Muriç hakkında isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından oy çokluğuyla ceza tayinine yer olmadığına karar verdiği belirtildi.

Kurulun, Demir Grup Sivassporlu futbolcu Uğur Çiftçi ile Hes Kablo Kayserisporlu oyuncu Zoran Kvrzic'e ikişer maç men, Antalyaspor antrenörü Tahsin Tam'a da bir maç men ve 13 bin lira para cezası verdiği aktarıldı. 

PFDK'nin Fenerbahçe, Yukatel Denizlispor ve İttifak Holding Konyaspor'a 24'er bin, Demir Grup Sivasspor'a da 12 bin lira para cezası uyguladığı kaydedildi.

Neler olmuştu?

Fenerbahçeli Vedat Muriç, Gaziantep maçına sarı kart sınırında olarak çıktı. Golcü futbolcu gördüğü sarı kartla kritik Başakşehir maçında cezalı duruma düştü. Ancak golcü futbolcunun önünde kritik maçta forma giymek için bir fırsat daha vardı.

Haberin Devamı

Vedat kırmızı kart görmesi halinde cezasını kupada çekecek ve Başakşehir maçında sahadaki yerini alabilecekti.

Bunun neticesinde Vedat, 90. dakikada attığı golün ardından başlayan oyunda rakip oyuncuya faul yaptı. Faulün ardından topa vuran ve hakem Hüseyin Göçek tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu kırmızı kartla beraber Vedat cezasını kupada çekme ve hafta sonu Kadıköy'deki maçta forma giyme şansı yakaladı.

Son dakika | PFDK Vedat Muriç kararını açıkladı