Fenerbahçe Son dakika: Portekiz'den müthiş iddia! 'Slimani, Jesus'la dönüyor'

Son dakika: Portekiz'den müthiş iddia! 'Slimani, Jesus'la dönüyor'

26.05.2022 - 14:53 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus'la anlaşma sağlayan ve resmi açıklamaya hazırlanan Fenerbahçe için Portekiz'den Islam Slimani iddiası ortaya atıldı. İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Son dakika: Portekizden müthiş iddia Slimani, Jesusla dönüyor

Fenerbahçe'de Jorge Jesus için geri sayım başladı. Sarı Lacivertlilerliler Portekizli teknik adam ile 1+1 yıllığına anlaşma sağladı. Resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ

27 Nisan 2022 tarihinde Milliyet, Ali Koç-Jorge Jesus görüşmesinin perde arkasını ilk kez Türkiye'ye duyurmuştu. Milliyet’in edindiği bilgiye göre Jorge Jesus, Başkan Ali Koç’un anlattıklarından, projelerinden ve ortaya koyduğu hedeflerden çok memnun kalmış, Portekizli hocanın toplantıda Fenerbahçe gibi potansiyelli bir kulübün Şampiyonlar Ligi’nde olması gerektiğini vurguladığı öğrenilmişti.

Fenerbahçe, Süper Lig'i İttifak Holding Konyaspor'un önünde ikinci sırada tamamlayarak Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde yer almaya hak kazanmıştı. Jesus ve ekibiyle bu gelişmenin ardından 1+1 yıllık sözleşme konusunda kesin olarak anlaşma sağlanmıştı.

Son dakika: Portekizden müthiş iddia Slimani, Jesusla dönüyor

ALİ KOÇ TARİH VERDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz günlerde Beyaz TV'de yeni teknik direktör konusunda açıklamalarda bulunmuştu. Ali Koç, "İsmail Kartal'ı konuşalım önce... İsmail Hoca göreve gelirken para pul konuşmadı, kayıtsız şartsız geldi. Gelecek sezon için dünya çapında üst düzey bir hoca aradığımızı biliyordu. İsmail Hoca bir saniye aksamadı, demotive olmadı. Takımı ayağa kaldırdı. İsmail Kartal şapka çıkarılacak iş yaptı. Ben kendi açımdan kendisine müteşekkirim. 17-18 haftalık performansı nedeniyle kendisine ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Geldiğimiz noktada artı eksi her şeyi değerlendirmemiz lazım. Baskı az iken tek kulvarda mücadele etmek başka. Bizim şu an çalışabileceğimiz iki isim var. Biri doğal olarak İsmail Kartal. Diğeri de Jorge Jesus. Biz kimi seçersek seçelim, bizim taraftarımız yine mutsuz olacak. Acelemiz yok. Pazartesiye kadar açıklayacağız" şeklinde konuşmuştu.

Haberin Devamı

Son dakika: Portekizden müthiş iddia Slimani, Jesusla dönüyor

JESUS'TAN FORVET İSTEĞİ

Fenerbahçe'de geride kalan sezonda en büyük problemlerden biri de forvet bölgesinde yaşandı. Ligin son haftalarında Serdar Dursun önemli katkıda bulunmasına rağmen Sarı Lacivertliler forvet bölgesine transfer yapmak için kolları sıvadı. Fenerbahçe'nin gündeminde Benfica'dan Haris Seferovic ve Leipzig'den Alexander Sörloth yer alıyor.

Senad Ok'un haberine göre Jorge Jesus, Benfica’da birlikte çalıştığı Cardozo ile benzer özelliklere sahip Sörloth’u kadrosunda görmek istiyor. Norveçli yıldız, Süper Lig’de 2 yıl önce gol kralı olması nedeniyle de listenin ilk sırasında yer alıyor. 

Haberin Devamı

Son dakika: Portekizden müthiş iddia Slimani, Jesusla dönüyor

FİZİKSEL ÖZELLİKLERİ ÖNE ÇIKIYOR

Bunların başında fiziksel özellikleri geliyor. Cardozo 1.93, Sörloth 1.95 boyunda. Pivot santrafor özelliklerinde bir golcü ile başarılı sonuçlar alan Jesus benzer bir başarıyı sarı-lacivertliler ile de yakalamak için buna yönelik planlar yapıyor. Ayrıca iki futbolcunun gol ve kafa vuruşları da oldukça etkili.

GOL KRALI OLDUĞU İÇİN LİSTENİN TEPESİNDE

Sörloth’un ilk sırada yer almasının sebebi Süper Lig’de başarıyı yakalaması olarak gösteriliyor. Trabzonspor forması ile 2 yıl önce 24 gole imza atıp gol kralı olan Norveçli sonraki kulüplerinde bu performansın uzağında kaldı.

TECRÜBESİ NEDENİYLE SÖRLOTH'TA KARAR KILINDI

Sörloth gibi kariyerli isimlerin Süper Lig tecrübesi olmaması yönetim için bir risk oluşturdu. Bu nedenle daha garanti olduğu düşünülen Sörloth’da karar kılındı. Bonservisi RB Leipzig’de bulunan futbolcunun menajeri ile yapılan görüşmelerin olumlu yönde devam ettiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Son dakika: Portekizden müthiş iddia Slimani, Jesusla dönüyor

PORTEKİZ'DEN BOMBA SLIMANI İDDİASI

Yeni sezonda Jorge Jesus'u takımın başına getirmeyi planlayan Fenerbahçe için transferde de sürpriz bir iddia gündeme geldi. Jorge Jesus'un Sporting'den öğrencisi eski Fenerbahçeli Islam Slimani'nin de Sarı-Lacivertli takıma döneceği iddia edildi.

Portekiz basınından Correio de Manha'ya göre Islam Slimani, Fenerbahçe'ye dönebilir. Yine Portekiz basınından Record da Sporting'den ayrılacak olan Slimani için Al Hilal'in yanı sıra Fenerbahçe'nin devrede olduğunu belirtiyor.

Son dakika: Portekizden müthiş iddia Slimani, Jesusla dönüyor

JESUS'LA ZİRVE YAPMIŞTI

2013'te Cezayir ekibi Belouizdad'dan Sporting'e transfer olan Islam Slimani, 2015'te takımın başına geçen Jorge Jesus ile geçirdiği 2015-16 sezonunu 46 maçta 31 gol ile tamamlamıştı. Cezayirli oyuncu, bu performansı sonrası 31 milyon euro bonservis bedeliyle Leicester City'ye transfer olmuştu.

Leicester dönemi iyi geçmeyen Islam Slimani, 2018-19 sezonunda kiralık olarak Fenerbahçe forması giymiş ve çıktığı toplam 25 maçta 5 gol atabilmişti. Daha sonra Leicester'dan Monaco'ya kiralanan ve Ocak 2021'de bedelsiz olarak bir başka Fransız ekibi Olympique Lyon'a transfer olan Slimani, Ocak 2022'de ise yeniden Sporting kadrosuna katılmıştı. Fakat Ruben Amorim'in gözüne giremeyen 33 yaşındaki oyuncunun yaz aylarında takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

Yazarlar