Fenerbahçe SON DAKİKA | Senad Ok duyurdu! Çağlar Söyüncü transferinde satın alma opsiyonu var mı?

SON DAKİKA | Senad Ok duyurdu! Çağlar Söyüncü transferinde satın alma opsiyonu var mı?

27.01.2024 - 12:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Çağlar Söyüncü'yü Atletico Madrid'den sezon sonuna kadar kiraladı. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Çağlar Söyüncü transferinin perde arkasını anlattı. Senad Ok, sarı-lacivertlilerin yerli golcü takviyesi yapabileceğini aktardı.

SON DAKİKA | Senad Ok duyurdu Çağlar Söyüncü transferinde satın alma opsiyonu var mı

Fenerbahçe'de transfer gündemi yeniden hareketlendi. Sarı-lacivertliler, Atletico Madrid'den Çağlar Söyüncü'yü sezon sonuna kadar kiraladı. Milli yıldız gece geç saatlerde İstanbul'a geldi. 

Haberin Devamı

Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Skorer'in Instagram canlı yayınında Serkan Özen'in sorularını yanıtladı. Senad Ok, Çağlar Söyüncü transferinin perde arkasında yaşananları anlattı. Senad Ok ayrıca Fenerbahçe'nin bir yerli golcü takviyesi daha yapabileceğini aktardı.

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"ÇAĞLAR SÜREKLİ OYNAMAK İÇNİ FENERBAHÇE'Yİ TERCİH ETTİ"

"Çağlar hayırlı olsun. Çağlar'ın çok yoğun isteği ve arzusu buraya getirdi. Temel sebebi burada oynamak istemesi. Çağlar, EURO 2024'te yer almak istiyor. Yaklaşık 1.5 yıldır sürekli oynamıyor. Bir yarım dönem daha oynamazsa neredeyse 2 yıldır oynamıyor olacaktı. Maç oynamak çok daha farklı maç temposu farklı bir şey. Sadece Süper Lig için düşünmemek gerekiyor Fenerbahçe, Avrupa'da ilerleyebilir.

Haberin Devamı

Çağlar'ın ilk hedefi Atletico'da oynamak veya Avrupa'da oynamaya devam etmekti. Ancak bu zor gözüktü. Atletico'da sürekli oynaması zor. Fulham ve Porto gibi kulüplerde oynamama ihtimali de vardı. Çağlar, kesin oynamayacağı takımlar için Atletico'dan ayrılmak istemedi. Fenerbahçe'de sürekli oynayabilir. İrfan, Cengiz, Ferdi ve Çağlar yerli alternatifi de artırdı. Oynayabileceği en doğru takıma geldi."

SON DAKİKA | Senad Ok duyurdu Çağlar Söyüncü transferinde satın alma opsiyonu var mı

"ATLETICO HAZIR GELMESİNİ İSTEDİĞİ İÇİN İZİN VERDİ"

"Çağlar'ı Fulham bonservisiyle istedi. Porto ve Monaco kiralık olarak istedi. Mayıs ayına kadar Çağlar için bonuslarla birlikte Atletico'ya 3 milyon eurolar önerildi. Oyuncuyu ikna ettiğinizde, yanınıza çektiğinizde daha düşük teklif verseniz bile kulübünü ikna edebiliyorsunuz. Çağlar, diğer kulüplerin teklifini değerlendirmeye almadı ve en başından beri Fenerbahçe'ye gelmek istedi. Atletico, Çağlar'ın Fenerbahçe'de sürekli oynayıp EURO 2024'te forma giydikten sonra hazır gelmesini istediği için transfere izin verdi."

"ÇAĞLAR, TÜRKİYE'YE GELMEYİ DÜŞÜNMÜYORDU"

"Çağlar, Türkiye'ye gelmeyi düşünmüyordu. Bana bunu Fenerbahçeli yetkililer çok net söyledi. 2 ay önce Çağlar'ın hedefi Avrupa'nın 5 büyük liginde oynamaktı. Kesinlikle ihtiyaç vardı bu transfere... Krunic ve Çağlar transferinin de ihtiyaç olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Şampiyonluk yolunda bu güçlendirmeyi yapmadığınızda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Fenerbahçe yönetiminin stratejisini yerinde ve doğru buluyorum. Kalecisi, stoperleri, ön tarafıyla acayip bir seviyeye geldi. Herkes iyi. Becao da Djiku da Bonucci veya Çağlar da kendini zorlayacak. Fenerbahçe yönetiminin göreve geldiğinden beri en iyi transfer dönemi oldu. Çağlar'ı izlemeye izlemeye unuttuk. Çok iyi bir oyuncu."

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Senad Ok duyurdu Çağlar Söyüncü transferinde satın alma opsiyonu var mı

"SATIN ALMA OPSİYONU YOK"

"Çağlar için satın alma opsiyonu yok. Atletico'ya yapılan en düşük teklif Fenerbahçe'den geldi. Çağlar için bonuslarla birlikte Atletico'ya 3 milyon euro gibi ücretler önerildi. Çağlar burada Fenerbahçe'ye gitmek istediğini söyledi. Atletico da mantıklı düşündü kendi açısından. İyi bir Çağlar'ı EURO 2024'te değerlendirebilirsiniz. Selahattin Baki de bu işte çok ince eleyip sık dokudu. İki taraftan çalıştı. Branco, Krunic'e Selahattin bey ise Çağlar'a odaklandı. Ben 20 yıldır Fenerbahçe'yi takip ediyorum. Ben bu transfer dönemindeki transfer aklı kadar iyisini görmedim."

Haberin Devamı

"ALİ KOÇ, FLORENTINO PEREZ MODUNU AÇTI"

"Ali Koç, Florentino Perez modunu açtı. Los Galacticos gibi bir takım kurdu. Başkan ilk geldiğinde Skorer'de yayın yaptım ve eleştirmiştim. Kendi fikirlerimi anlatmıştım. Ben birçok hamlesini hatalı olarak değerlendirmiştim. Frey'in menajeriyle Tadic'in menajeri aynı. 2018'de Frey'i alırkenki menajeri Sırp bir menajer... Bu menajerden Frey'i alırken 2023'te gidip aynı menajerden Tadic'i alıyor. Vizyonu ve bakış açısı o kadar değişti ki artık A plus oyunculara yöneldi. Sayın başkan ve yönetiminin çok başarılı ve tarihi olduğunu düşünüyorum. Çoğu teknik direktörün rüyasında bile göremeyeceği kadro var. Artık bundan sonrası teknik heyet ve sağlık heyetinin işi... Oyunculara iyi bakacaklar ve iyi çalıştıracaklar. Hoca artık Tadic, Dzeko ve Syzmanski'yi aynı anda oyundan almayacak. Hoca burada hatasını anladı. Kadro itibariyle çok acayip bir seviyeye geldi."

SON DAKİKA | Senad Ok duyurdu Çağlar Söyüncü transferinde satın alma opsiyonu var mı

"AYRILIKLAR YAŞANABİLİR"

"Ayrılıklar yaşanabilir. Fenerbahçe'de her oyuncuya talip var. Crespo'ya da talipler var. Kent'le yolları ayırmak istiyor. Satmayı düşünmedikleri Crespo, İsmail Yüksek, Lincoln gibi isimlere teklifler var. Emre Mor ve Zajc'a hem Türkiye'den hem Avrupa'dan talipler var. Batshuayi'de talipler var. Kent'in maaşı yüksek. Kent olursa Premier Lig olsun istiyor. Oyuncunun kararına saygı duymak lazım. Kent kalırsa da faydalı olacağını düşünüyorum. İsmail hocayı bu konuda eleştirebiliriz. Yerli bir golcüyle ilgili arayışlar var. Fenerbahçeli yetkililer üçüncü forvet olarak yerli düşünüyor. Aboubakar geçen sene Beşiktaş'a transfer olmadan önce Fenerbahçe'ye transfer olabilirdi ama Ali Koç veto etmişti."

Haberin Devamı

"DEPLASMAN SEYİRCİSİ KADIKÖY'DEN İYİ"

"Fenerbahçe içerde erken gol bulunca şov yapıyor ama sanki deplasman maçlarında daha sakin ve soğukkanlı gibi... Bu hoca için de geçerli. Kadıköy'de bazen maç 0-0 devam ederken tribünlerde bir 'Acaba' oluyor. Fenerbahçe her maçı 4-5-6 atarak kazanamaz. Bu mümkün değil. Deplasman seyircisinin Kadıköy seyircisinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Ankaragücü iyi bir takım ve Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'yi yakından tanıyor. Başakşehir maçında Fenerbahçe'nin kazanmasında ana etken sabırlı olmasıydı. Bazen rakibi yormak gerekiyor. Maçın son dakikalarında rakipler hata yapmaya başlıyor. Kadıköy'deki maçlarda gol gelmediğinde seyirci ve hocanın da sabırlı olması gerekiyor."

SON DAKİKA | Senad Ok duyurdu Çağlar Söyüncü transferinde satın alma opsiyonu var mı

Yazarlar