Beşiktaş Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'ta Aboubakar kararını duyurdu | 'Quaresma'dan rica ediyorum futbolu bıraksın'

Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'ta Aboubakar kararını duyurdu | 'Quaresma'dan rica ediyorum futbolu bıraksın'

19.02.2024 - 13:31 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Süper Lig'in 26. haftasında kendi sahasında Konyaspor'u konuk edecek. Gazeteci Serdar Sarıdağ karşılaşma öncesi Skorer'in canlı yayınında siyah-beyazlı takımdaki son gelişmeleri aktardı.

Kış transfer döneminde Worrall, Muci ve Al-Musrati gibi önemli oyuncuları kadrosuna katan Beşiktaş, Süper Lig'in 26. haftasında bu akşam Konyaspor'u ağırlayacak. Gazeteci Serdar Sarıdağ zorlu müsabaka öncesi siyah-beyazlı takımdaki son gelişmeleri aktardı.

Haberin Devamı

İşte Serdar Sarıdağ'ın açıklamaları: 

"Bu akşam stoperde Necip var ilk 11'de. Takım savunmasında acayip bir açık var ki Santos kapatmaya çalışıyor. Bu işler kolay değil. Santos eldeki malzemeye göre oynatıyor. Adam Pendikspor maçıyla gerçekleri gördü. Yavaş yavaş hücum futboluna dönmeye başlayacak. Savunmaya yakın futbol tarzı var. Uzun zamandır turnuva hocalığı yapıyor. Ligde anlayış farklı. 

Beşiktaş gol yeme alışkanlığını azalttı. 'Fernando Santos'la olmaz' diyorlar. Artık yeter, bu beşinci teknik adam. Bu akşam hem Beşiktaş hem de Santos'un beyaz sayfa açması lazım. Beşiktaş taraftarı, güzel bir oyunla iyi bir galibiyet bekliyor. Santos'un da biraz daha ofansif bir oyun sergiletmesi lazım.

Serdar Sarıdağ, Beşiktaşta Aboubakar kararını duyurdu | Quaresmadan rica ediyorum futbolu bıraksın

'SANTOS MECBUREN KANAT OYNATTI'

Haberin Devamı

Santos Kayserispor maçında mecburen Muçi'yi kanatta oynattı. O zaman Semih de Necip de yanlış yerde oynuyor. Futbolda mevkiler bitti. Her oyuncuyu her yerde oynatabileceğiniz bir durum var artık. Barış Alper sol bek oynadı. Bazı konularda kendimizi aşmamız lazım. Nerede kimin oynayacağını Santos biliyor merak etmeyin.

Bundan sonra orta sahada Al Musrati, Gedson ve Muçi üçlüsünü göreceğiz. Quaresma'dan rica ediyorum, futbolu bıraksın artık. Ne olur artık bırak da taraftarlar senden kurtulsun. Samet Aybaba'yı yerden yere vurdular. Aybaba da güzel cevap verdi. 'Biz oğlu Ricky ile ilgileniyoruz' dedi. 40 yaşına gelmiş Quaresma daha ne yapacak? Tekme tokat oyun oynuyor, ayağını kolunu kırarlar.   

'ABOUBAKAR'IN İLK 11'DE OYNAYACAĞINI SANMIYORUM'

Aboubakar'ın ilk 11'de oynayacağını sanmıyorum. Kanatlarda Rashica ve Cenk, ileride de Semih görev yapar. Aboubakar bu akşam hamle oyuncusu olur.

Serdar Sarıdağ, Beşiktaşta Aboubakar kararını duyurdu | Quaresmadan rica ediyorum futbolu bıraksın

Salih ve Cenk Tosun'un sözleşmesinin uzatılması için Samet Aybaba yönetime rapor sundu. Para ve ekonomi kısmı yönetimde. Hem Başkan Hasan Arat hem de yönetim iki oyuncuyla sözleşme uzatmaya sıcak bakıyor. Bu oyuncuları 'Çok para istiyorlar' diye hedef göstermek doğru değil. Beşiktaş'ta kadro dışı kalan yabancılar bile Cenk'ten fazla kazanıyor. Çünkü döviz üzerinden alıyorlar. Keşke yabancıların sözleşmesi de TL olsa. Necip'in yaptığı fedakarlığı hiçbir futbolcu yapmadı. 

Haberin Devamı

'DERBİDE HER ŞEY OLABİLİR'

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde her şey olabilir. Tarihin en kötü Fenerbahçesi Cocu döneminde derbi kaybetmedi. Büyük maçların havası gerçekten başkadır. Ben derbinin hakemini merak ediyorum. Hakem performanslarını beğenmiyorum. Hakemlik camiasında eskiden kalma alışkanlık devam ediyor. 

'HER MEVKİYE OYUNCU BAKILIYOR'

Transfere gelirsek her mevkiye oyuncu bakılıyor. Öncelikle kaleci araştırılıyor. Kaleler sağlam olmalı. Mert Günok seneye daha da yaşlanacak. Sağlam bir kale yapısı kurmak istiyorlar. Yönetimin ayrıca stoper, net bir santrfor ve enteresan kenar oyuncular transfer etme planı var."