Antalyaspor SON DAKİKA | Sergen Yalçın Antalyaspor'a imza attı! 'Beşiktaş'tan teklif gelirse...'

SON DAKİKA | Sergen Yalçın Antalyaspor'a imza attı! 'Beşiktaş'tan teklif gelirse...'

02.01.2024 - 13:53 | Son Güncellenme:

Antalyaspor'da Sergen Yalçın dönemi resmen başladı. Kırmızı-beyazlı ekip, tecrübeli teknik adam için imza töreni düzenledi.

SON DAKİKA | Sergen Yalçın Antalyaspora imza attı Beşiktaştan teklif gelirse...

Antalyaspor'la anlaşan teknik direktör Sergen Yalçın, tarifeli uçakla kente geldi. Yalçın'ı, Antalya Havalimanı'nda Kulüp Başkanı Sinan Boztepe, Başkan Vekili Alkan Evren ile bir grup taraftar karşıladı. Yalçın'a çiçek veren bir taraftar, "Hayırlı olsun. Sizinle Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz" dedi. Yalçın da, "İnşallah. Teşekkür ederim" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Sergen Yalçın Antalyaspora imza attı Beşiktaştan teklif gelirse...

İMZAYI ATTI

Akdeniz ekibinde Sergen Yalçın dönemi resmen başladı. İmza töreninde konuşan deneyimli teknik adam, "Ekip olarak buraya gelmekten çok mutluyuz. Uzun zamandan beri, ekip olarak 1.5-2 senedir çalışmıyoruz. Kısmet Antalya'ymış. Başkan aradığında çok heyecanlandık. Kadro, ekip ve hedefler olarak birbirini tamamlayan bir ikili gibi gördük kendimizi. Çok heyecanlı bir şekilde, inanarak, başarılı olacağımıza güvenerek çok doğru bir tercih yaptık. İnşallah çok iyi yerlere geliriz. Transfer için henüz erken. Daha takımla idmana dahi çıkmadık. 

'BUKSA'YI POLONYA'DA İKEN TAKİP EDİYORDUK'

Adam Buksa, bizim zaten takibimizde olan bir oyuncuydu. Biz onu daha Polonya'dayken takip ediyorduk. İyi bir oyuncu olduğunu biliyorduk. Hatta Antalyaspor'a gelince biraz şaşırdım hani, bu oyuncuyu nasıl aldılar diye. Umarım çok daha iyi yerlere gelir" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Sergen Yalçın Antalyaspora imza attı Beşiktaştan teklif gelirse...

BEŞİKTAŞ MADDESİNİ YALANLADI

Sergen Yalçın "Kontratınızda Beşiktaş'tan teklif gelirse serbest kalır maddesi var mı?" şeklindeki soruya "Böyle bir madde yok. Antalyaspor'a severek, inanarak geldik. Mayıs ayına kadar kontrat yaptık ama sonrası açık" yanıtını verdi.

BOZTEPE: BAŞARILARI HEDEFLEYEN KULÜP OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başarıyı hedefleyen bir kulüp olmak için çalışmalarının devam ettiğini belirten Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, "Başarılı hocalara ihtiyacımız vardı. Süper Lig ve dünyadaki en değerli hocalardan birini aldık. Biraz latifeyle karışık. Bu sene ligimizde şampiyon olacak takımın, üçüncü olacağını söylüyorum her zaman. Bunu da burada tekrar söylüyorum. Bana göre bu sene ligin şampiyonu üçüncü olan takım olacak. İnşallah biz de bu ligde üst sıralarda yerimizi bulup başarılı hedeflerimize doğru Sergen hocamızla beraber emek harcayacağız" dedi.

"ANTALYA ŞEHRİNİN ÜST SIRALARDA OYNAYAN BİR KULÜP OLMASI GEREKİYOR"
Sezon sonuna kadar Sergen Yalçın ile beraber olacaklarını kaydeden Boztepe, "Sezon sonundaki gelişmelere göre de süreci takip edeceğiz. Transfer çalışmaları yapıyorduk. Tamamen değişmiş oldu. Hocamıza takımı tanıması için zaman ayırmamız lazım. Hafta sonundan itibaren transfer çalışmalarına devam edeceğiz. Antalya şehrinin üst sıralarda oynayan bir kulüp olması gerekiyor. Taraftarlarımız daha heyecanlı maçlar izleyeceği için stada geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

İmzaların ardından başkan Sinan Boztepe ve Sergen Yalçın birlikte poz verdi. Futbolculuğunun ardından 2008 yılında Beşiktaş alt yapı takımında yardımcı antrenör olarak görev alan Sergen Yalçın, Gaziantepspor, Sivasspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor ve Beşiktaş'ta teknik direktörlük yaptı. Sergen Yalçın, Gaziantepspor'u 2 kere çalıştırırken, teknik adamlık kariyerinde 214 maça çıkma başarısı gösterdi. Yalçın, bu maçlarda 87 galibiyet, 50 beraberlik ve 70 yenilgi ile sahadan ayrıldı.

Sergen Yalçın, teknik direktör olarak en uzun süre görev aldığı Beşiktaş'ta, 1 Lig ve 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu sevinci yaşadı. Beşiktaş'ın başında 79 maçta görev alan 51 yaşındaki çalıştırıcı, 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet elde etti.

Haberin Devamı