Futbol Son imajıyla dikkat çeken Aykut Demir kimdir?

Son imajıyla dikkat çeken Aykut Demir kimdir?

10.11.2015 - 14:17 | Son Güncellenme:

Trabzonsporlu futbolcu Aykut Demir, İsmailağa cemaatine girdi. Cemaat mensuplarının giydiği cübbe, sarık ve şalvarı giyip poz veren Aykut, daha önce de meskun mahalde silahla ateş açma, doktor dövme gibi olaylarla gündeme gelmişti. Peki Aykut Demir kimdir? kariyeri ve yakın geçmişinde hangi başarılara imza atmıştır

Son imajıyla dikkat çeken Aykut Demir kimdir

Bordo mavili takımın defans oyuncusu Aykut Demir, İsmailağa tarikatına girdi. İsmailağa cemaatine mensup kişilerin giydiği cübbe, şalvar ve sarıkla fotoğraf çektiren Aykut'un bu görüntüsü sosyal medyada büyük ilgi çekti. Aykut Demir'in geçtiğimiz cumartesi İstanbul'da oynanan Medipol Başakşehir maçından önce İsmailağa cemaatinin şeyhi Mahmut Efendi'yi ziyaret ettiği öğrenildi.

TAKIM ARKADAŞLARI ONA 'KOMANDO' DİYOR
Aykut Demir, silah merakı ve milliyetçi duygularının kabarık olması nedeniyle arkadaşlarının kendisine 'komando' dediğini söylüyor. Milli futbolcu, Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde verdiği bir röportajda da komando beresi takarak poz vermişti.

HASTANEDE DOKTORA YUMRUK ATTI
21 Ekim 2014'te, soğuk algınlığı şikayetiyle kız kardeşini Trabzon'da bir özel hastaneye götüren Aykut Demir, tahlil sonuçları çıkmadan kendisine bilgi vermek istemeyen doktora yumruk attı. Trabzonsporlu futbolcu, araya giren hastane görevlileriyle de kavga etti.

BOŞ ZAMANLARINDA BOKS YAPIYOR
Aykut Demir, boş zamanlarını boks yaparak değerlendiriyor. Aykut’un dövüş sporlarına büyük ilgi duyduğu biliniyor. Tahlil sonuçlarını vermek istemeyen doktor Latif Bayat ile önce tartışan Trabzonsporlu futbolcu, daha sonra yumruk attı.

AYKUT DEMİR KİMDİR?
1988 yılında Hollanda'da dünyaya gelen ve futbola bu ülkede başlayan Aykut Demir, 2009 yılında 500 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Gençlerbirliği'ne geldi. Burada 4 yıl oynadıktan sonra 2.9 milyon Euro'ya transfer edilen Aykut, U17'lerden itibaren bütün Türk Milli takımlarında forma giydi. Muhammet Aykut Demir (d. 22 Ekim 1988, Bergen op Zoom, Hollanda), Hollanda doğumlu Türk futbolcu. Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da forma giymektedir.

Kulüp kariyeri
Kariyerine 2005 yılında Eredivisie ekiplerinden NAC Breda'da başladı. 2007-08 sezonunun devre arasinda SBV Excelsior beğenilen bir performans ortaya koydu. Excelsior'da bir sezon daha kalıp tecrübe edindi. 2009-10 sezonunda Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Gençlerbirliği formasıyla 12'si Türkiye Kupası olmak üzere 127 resmi maça çıkan defans oyuncusu, 9 gol kaydetti. Başarılı geçen sezonların ardından 4 Temmuz 2013'te Trabzonspor'a transfer oldu ve bordo-mavili takım ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Millî takım kariyeri
48 kez millî takımlara çağrılan Muhammet Aykut Demir, 6 kez Türkiye U-17, 6 kez Türkiye U-18, 15 kez Türkiye U-19, 13 kez de Türkiye U-21 Bir kezde Türkiye A millî takımın forması olmak üzere toplam 41 kez millî formayı giydi.

Kaynak: Hürriyet