Milli Takım Stefan Kuntz sınıfta kaldı! Büyük maç sendromu

Stefan Kuntz sınıfta kaldı! Büyük maç sendromu

29.03.2023 - 11:52 | Son Güncellenme:

Alman teknik patron yönetimindeki A Milli Takım, Hırvatistan'a yenilerek EURO 2024 Elemeleri'nde yara aldı. 16 resmi maçta 10 galibiyet elde eden Kuntz'un istatistik olarak notu 'geçer' gözükse de Avrupa'nın güçlü ekipleri karşısında aldığı neticelerle futbol kamuoyunun eleştirilerine hedef oldu.

Stefan Kuntz sınıfta kaldı Büyük maç sendromu

EURO 2024 Elemeleri’nde iki maça çıkan A Milli Takımız, Ermenistan’ı 2-1'lik skorla geçerken Hırvatistan karşısında 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçların ardından gözler, oynanan oyun ve kadro tercihiyle eleştirilen Stefan Kuntz’un A Milli Takım ile ortaya koyduğu performansa çevrildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir buçuk yıldır A Milli Takım Teknik Direktörü olarak ülkemizde çalışan Stefan Kuntz, bu süre içinde 16 maça çıkarken söz konusu maçlarda 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Alman teknik adamın istatistikleri hiç fena gözükmese de bu maçlar mercek altına alındığında şaşırtan tablo ortaya çıkıyor. İşte detaylar...

Norveç karşısında öne geçsek de skoru koruyamadık

Alman teknik adam yeni görevindeki ilk maçına Norveç karşısında çıkmıştı. 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 7. maçında karşı karşıya gelen Türkiye ve Norveç sahadan birer puan alarak ayrıldı.

Lüksemburg maçında şaşırtan sonuç

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup beşinci hafta maçında sahasında Lüksemburg ile karşılaşan Türkiye, üç kez geriye düştüğü maçı 3-3 berabere kalarak tamamlamış ve şaşırtıcı bir sonuç almıştı.

Haberin Devamı

Stefan Kuntz sınıfta kaldı Büyük maç sendromu

Fareo Adaları’na şok yenilgi

Lüksemburg maçının ardından Fareo Adaları ile karşılaşan Türkiye, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup altıncı ve son maçında deplasmanda karşılaştığı rakibine 2-1 mağlup oldu ve gruptaki ilk yenilgisini aldı.

Portekiz ve İtalya’ya kaybettik

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off yarı finalinde A Milli Takım'ımızın deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya geldiği maçı Portekiz 3-1 kazanmış ve Türkiye’nin Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na katılma hayalleri suya düşmüştü.

Dünya Kupası'na gidemeyen Türkiye ve İtalya, Konya'da hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş A Milli Takım’mızın erken bir golle öne geçtiği maçı İtalya 3-2 kazanmıştı.

Stefan Kuntz sınıfta kaldı Büyük maç sendromu

Dördüncü mağlubiyet Hırvatistan maçıyla geldi

Son olarak Hırvatistan ile karşılaşan A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri D Grubu ikinci maçında rakibine 2-0 yenilerek 2 maç sonunda 3 puanda kaldı.

Bir buçuk yıldır görevde olan ve zorluk mücadelesi yüksek maçlarda istenilen sonuçları alamayan A Milli Takım’ın mağlup ettiği takımların ise görece daha güçsüz takımlar olması dikkat çekti.

İşte Stefan Kuntz’un mağlup ettiği takımlar

• Letonya

• Cebelitarık

• Karadağ

• Faroe Adaları

• Litvanya (2 kez)

• Lüksemburg

• İskoçya (Hazırlık)

• Çekya (Hazırlık)

Haberin Devamı

• Ermenistan

Yazarlar