Galatasaray Şükrü Ergün'den çatı ve ısıtma açıklaması!

Şükrü Ergün'den çatı ve ısıtma açıklaması!

11.12.2013 - 10:48 | Son Güncellenme:

Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, kar yağışı yüzünden ertelenen Juventus maçının ardından tekrar gündeme gelen Türk Telekom Arena'nın çatısı ve ısıtması hakkında açıklamalarda bulundu.

Şükrü Ergünden çatı ve ısıtma açıklaması

Spor Genel Müdürlüğü, Türk Telekom Arena Stadı için Galatasaray Kulübü'ne bir ihtarname ile uyarıda bulundu. Ancak Galatasaray bu konuda müdürlüğe herhangi bir cevap vermedi. Konuyla ilgili açıklamayı ise Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün yaptı.

İşte Şükrü Ergün'ün açıklamaları;

Isıtma açıklaması

Tribünlerin ısıtması için doğalgaz ısıtması yapılamıyor. Zemin ısıtması 21 dereceye ayarlı ve çalışıyor uzun süredir. Zemin ısıtması karı eritmek için yapılan bir şey değildir. Soğuk havada toprak altında yaşayan mikroorganizmaları canlı tutar ve çimin yaşamasını sağlamaktır. Biz başka şeyler bekliyoruz. Kar eritmesi mümkün değil böyle şeyler beklenemez.

Haberin Devamı

Arena'nın çatısı kapatılacak mı?

Proje çalışmaları yapıldı ancak bir kapatmaya elverişli olmadığını biliyoruz ve konstrüksiyon değiştirmeyi düşünüyoruz. Modifikasyon gerekiyor, şu an olan yapıya gelip kapak yapılamıyor. Modifikasyonun getirdiği ek bütçe var.

Zeminin üstü neden kapatılmadı?

Yurt dışında böyle bir uygulama olduğunu bilmiyorum. UEFA'dan böyle bir talep gelmedi.

Kar küreme aracı

Bu konuda benim bir bilgim yok. Ancak kar küreme aracının çimlerin üstünde dolaşmasını pek doğru bulmuyorum.

Maç bugün oynanmazsa...

Juventus maçı bugün oynanmazsa 1 hafta gecikmeli oynanacağını düşünmüyorum. Eğer bugün erteleme olursa UEFA'nın maçı başka bir yerde oynatma yetkisi bulunuyor.

Yazarlar