Beşiktaş Süper Lig devinden Jackson Muleka bombası! Teklife 'Evet' dedi

Süper Lig devinden Jackson Muleka bombası! Teklife 'Evet' dedi

26.06.2022 - 13:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de geçen sezonun ikinci yarısında adeta fırtına gibi esen ve takımına 14 maçta 12 gol, 5 asistlik katkı yapan Muleka'nın transferi için Süper Lig ekipleri sıraya girmişti. İstanbul devlerinin de istediği yıldız golcü için flaş bir gelişme yaşandı. İşte Muleka transferinde yaşanan son gelişmenin detayları...

Süper Lig devinden Jackson Muleka bombası Teklife Evet dedi

Geride bıraktığımız sezonun devre arasında katıldığı Kasımpaşa'da 14 maçta attığı 12 gol ve yaptığı 5 asist ile dikkatleri çeken Jackson Muleka için ezeli Süper Lig'den ve Avrupa'dan talip yağmıştı.

Haberin Devamı

KASIMPAŞA'DAN LIEGE'E GERİ DÖNDÜ

Kasımpaşa'nın devre arası transfer ve tescil döneminde Belçika ekibi Standard Liege'den kiraladığı Jackson Muleka, sezonun sona ermesiyle birlikte takımına geri döndü. Standard Liege ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek 22 yaşındaki santraforun güncel piyasa değeri 3 milyon 800 bin euro olarak gösteriliyor.


Süper Lig devinden Jackson Muleka bombası Teklife Evet dedi

BEŞİKTAŞ TEKLİF YÜKSELTTİ

Fanatik'ten Gökmen Özcan'ın haberine göre; Beşiktaş , geçen sezon Kasımpaşa formasıyla sezonun ikinci yarısına damgasını vuran Jackson Muleka’nın peşini bırakmıyor. Yönetim, oyuncunun bonservisinin bulunduğu Stardart Liege Kulübü’ne 2.5 milyon Euro’luk teklifte bulunmuş, ancak geri çevrilmişti. Beşiktaş teklifini güncelleyip, Belçika ekibinin kapısını tekrar çaldı.

Haberin Devamı

TEKLİF 1 MİLYON EURO + 3.5 MİLYON EURO

Kara Kartal, 22 yaşındaki Demokratik Kongolu futbolcu için satın alma opsiyonlu kiralama önerisinde bulundu. 1 milyon Euro kiralama ve 3.5 milyon Euro da satın alma opsiyonunu içeren 4.5 milyon Euro’luk teklifle Liege’in kapısını çalan Beşiktaş, oyuncunun kulübünden yanıt bekliyor.

Süper Lig devinden Jackson Muleka bombası Teklife Evet dedi

MULEKA, BEŞİKTAŞ’A ‘EVET’ DEDİ

Geçen sezonun ikinci yarısında Kasımpaşa’da 300 bin Euro kazanan Muleka’ya 1 milyon Euro teklif eden Beşiktaş Kulübü, oyuncuyu ikna etmiş durumda. Teknik ekibin, ikinci forvet ve sol kanat için kullanmayı düşündüğü Muleka için başka kulüplerden gelen teklifler de bulunduğu, ancak 3.5 milyon Euro seviyesinde olduğu kaydedildi. Liege, 2 milyon Euro’ya aldığı Muleka’nın satışından yüzde 50 payı eski kulübü olan Demokratik Kongo takımı Mazembe’ye verecek.

17 GOLE DİREKT KATKI YAPTI

Kasımpaşa formasıyla Süper Lig'de 14 maça çıkan Kongolu golcü, 12 gol atıp 5 de asist yaparak müthiş bir performans ortaya koydu. İstanbul ekibinde kısa sürede gösterdiği etkili performansla adından söz ettiren 22 yaşındaki santrafor, Türkiye'de 4 büyüklerin radarına girerken Avrupa'dan da taliplerinin olduğu iddia edilmişti.

Süper Lig devinden Jackson Muleka bombası Teklife Evet dedi

JACKSON MULEKA'NIN SÜPER LİG KARNESİ

Aytemiz Alanyaspor (1 gol, 1 asist)
Fenerbahçe (1 gol)
Göztepe (2 gol, 1asist)
Öznur Kablo Malatyaspor (1 gol)
Gaziantep FK (1 gol)
VavaCars Fatih Karagümrük (1 gol)
Adana Demirspor (2 gol/1asist)
Beşiktaş (2 gol)

Haberin Devamı

Başakşehir (1 gol)

Antalyaspor (2 asist)

JACKSON MULEKA KİMDİR?

Jackson Muleka, 4 Ekim 1999 tarihinde Demokratik Kongo'nun Lubumbashi adlı kentinde dünyaya geldi. Henüz 22 yaşındaki forvetin tam adı Jackson Muleka Kyanvubu. Forvet, sağ kanat ve sol kanat mevkilerinde performans gösterebilen Muleka, Şubat 2022'de Kasımpaşa Spor Kulübü'ne kiralandı.

Yazarlar